
«Η ανασφάλεια σκιάζει τη χώρα», λέει ο Χαρίτσης για τον τραυματισμό του αστυνομικού
Στα επεισόδια στου Ρέντη αναφέρθηκε ο Αλέξης Χαρίτσης - Τι είπε για τα ελληνοτουρκικά στη Βουλή
Τον αποτροπιασμό του για τη χθεσινή «δολοφονική επίθεση» στου Ρέντη, που οδήγησε στον σοβαρό τραυματισμό αστυνομικού, εξέφρασε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης.
«Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τη βία, που δεν μπορεί να λυθεί με αόριστες και γενικόλογες εξαγγελίες ή με κούφια μέτρα στον αέρα που δεν υλοποιούνται ποτέ», τόνισε, προσθέτοντας χαρακτηριστικά πως «η ελληνική κοινωνία έχει κουραστεί από ρητορικές εξαγγελίες, έχει κουραστεί από μία κυβέρνηση που μιλά συνέχεια για νόμο και τάξη, την ίδια στιγμή που η ανασφάλεια σκιάζει η χώρα».
«Να απομονώσουμε εθνικιστικές φωνές» στα ελληνοτουρκικά
Ο Αλέξης Χαρίτσης, αναφερόμενος στην επίσκεψη του Τούρκου προέδρου στην Αθήνα, τόνισε πως «είναι θετικά τα βήματα επαναπροσέγγισης και η πρόοδος στον ελληνοτουρκικό διάλογο», ενώ σημείωσε πως «εμείς, ως Νέα Αριστερά, θα στηρίξουμε κάθε προσπάθεια που θα κατατείνει σε καλή γειτονία και ειρήνη».
Ο επικεφαλής της Κ.Ο. των «11» περιέγραψε, ως προϋποθέσεις αξιοποίησης της συγκεκριμένης «ευκαιρίας»:
– «Τη χάραξη σαφών προτεραιοτήτων στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και την προστασία κυριαρχικών δικαιωμάτων».
– Η πρόοδος στον ελληνοτουρκικό διάλογο να ενταχθεί στο πλαίσιο μας συνολικότερης ευρύτερης στρατηγικής, πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής, «στον αντίποδα της λογικής του πιστού και δεδομένου συμμάχου, που εφαρμόζει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη».
– Η συζήτηση για την εξωτερική πολιτική της χώρας και τις διμερείς σχέσεις να γίνει με όρους «θεσμικού και συντεταγμένου δημοκρατικού διαλόγου, με ενημέρωση των κομμάτων της Βουλής, με απομόνωση εθνικιστικών φωνών, που δυστυχώς εμφανίζονται σε διάφορες πλευρές του κομματικού συστήματος, και δέσμευση όλων των πλευρών να απέχουν από μικροκομματικά παιχνίδια».
«Εάν κάτι έχει μας έχει διδάξει το παρελθόν, είναι ότι η επένδυση στον εθνικισμό ή σε λογικές εσωτερικού εχθρού, ακόμα και όταν αποκομίζει βραχυπρόθεσμα οφέλη σε κάποιον που τις επιχειρεί, βλάπτει τελικά πάνω από όλα την ίδια την πατρίδα», τόνισε ο Αλέξης Χαρίτσης.
- Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε τον θάνατο ενός διοικητή εφέδρων στο νότιο Λίβανο
- Ο Γκαλιμπάφ μίλησε για τον έλεγχο του Ορμούζ και για την κρίση που παραλίγο να τορπιλίσει τις διαπραγματεύσεις
- Κυπελλούχος Ισπανίας η Ρεάλ Σοσιεδάδ, νίκησε την Ατλέτικο σε έναν δραματικό τελικό (vids)
- Προσομοιωτές F-16 και F-35 και εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας της Πολεμικής Αεροπορίας στην Άμφισσα
- Το Ισραήλ κατεδαφίζει κτίρια – ανάμεσά τους σχολείο – στο νότιο Λίβανο
- Ο τελευταίος που είδε ζωντανό και μίλησε με τον Αλέκο Δασκαλάκη πριν τη μοιραία διαδρομή – Νέες πληροφορίες στο φως


