
Άλλο ο νόμος άλλο τα αντίποινα, λέει ο Ηλιόπουλος για τις 424 προσαγωγές
Ο Νάσος Ηλιόπουλος τονίζει ότι τα 424 άτομα «δεν έχουν νομική υποστήριξη και δεν έχουν καταφέρει να επικοινωνήσουν με τους άμεσους συγγενείς τους»
Την αντίδραση του βουλευτή της Νέας Αριστεράς Νάσου Ηλιόπουλου προκάλεσαν οι 424 προσαγωγές μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν την Πέμπτη στην περιοχή του Ρέντη.
Όπως σημειώνει σε ανάρτησή του ο Νάσος Ηλιόπουλος, «από το πρωί η ελληνική κοινωνία παρακολουθεί συγκλονισμένη τα αποτελέσματα της δολοφονικής επίθεσης που έχει οδηγήσει έναν νέο άνθρωπο στο κατώφλι του θανάτου. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Ο ένοχος ή οι ένοχοι πρέπει να βρεθούν και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη».
«Δεν έχουν νομική υποστήριξη και δεν έχουν καταφέρει να επικοινωνήσουν με τους άμεσους συγγενείς τους»
Ο Νάσος Ηλιόπουλος υπογραμμίζει ότι άλλο όμως είναι ο νόμος και άλλο τα αντίποινα. «Από εχτές το βράδυ 424 άνθρωποι βρίσκονται σε καθεστώς κράτησης με μόνο κριτήριο ότι βρίσκονταν σε έναν αγώνα βόλεϊ. Δεν έχουν νομική υποστήριξη και δεν έχουν καταφέρει να επικοινωνήσουν με τους άμεσους συγγενείς τους με αποτέλεσμα να επικρατεί σύγχυση για τα επόμενα βήματα και αγωνία σε εκατοντάδες οικογένειες», επισήμανε χαρακτηριστικά ο βουλευτής της Νέας Αριστεράς.

Στιγμιότυπο από τις χθεσινές προσαγωγές
Ο Νάσος Ηλιόπουλος υποστηρίζει ότι η οργανωμένη πολιτεία οφείλει να κάνει τη δουλειά της. «Να εξασφαλίζει την αποτελεσματική έρευνα, να εγγυάται τα στοιχειώδη δικαιώματα στους προσαχθέντες και να μη λειτουργεί εκδικητικά εναντίον αθώων που βρέθηκαν στο λάθος σημείο, τη λάθος στιγμή. Η χτεσινή τραγωδία δεν αντιμετωπίζεται με την καταπάτηση του κράτους δικαίου», κατέληξε ο βουλευτής Α’ Αθηνών της Νέας Αριστεράς.
- Σε δύο μέτωπα οι εξελίξεις στην καταγγελία της ΚΑΕ Αμαρουσίου κατά Λιόλιου: Αθλητικός Εισαγγελέας και ΕΕΑ για σκιές σε ασυμβίβαστα, διοίκηση ομάδων και διαιτησίες – Τι απαντά ο πρόεδρος της ΕΟΚ
- Αποκάλυψη Σλοτ: «Επιστρέφει στη Λίβερπουλ ο Τσιμίκας»
- Κενά στις εφαρμογές επαλήθευσης ηλικίας – «Χάκαραν» μέσα σε δύο λεπτά την πλατφόρμα της ΕΕ
- Sony World Photography Awards 2026: 430 χιλιάδες συμμετοχές, ιστορικές νίκες – Σπουδαίες εικόνες
- Η «τοξική κυβέρνηση» μιλάει για τοξικότητα, λέει η αντιπολίτευση – «Λαγός του Μητσοτάκη ο Γεωργιάδης»
- Αρναούτογλου: Πότε αλλάζει το σκηνικό του καιρού – Έρχονται βροχές και πτώση της θερμοκρασίας


