Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Αναστέλλουν «προληπτικά» τις πτήσεις των CV-22 Osprey έπειτα από σειρά δυστυχημάτων

ΗΠΑ: Αναστέλλουν «προληπτικά» τις πτήσεις των CV-22 Osprey έπειτα από σειρά δυστυχημάτων

Αποφασίστηκε «να υπάρξει επιχειρησιακή διακοπή» των πτήσεων αεροσκαφών του τύπου CV-22 Osprey, τα οποία έχουν τη δυνατότητα να αποπροσγειώνονται κάθετα ως ελικόπτερα και να πετούν ως αεροσκάφη.

Οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ ανακοίνωσαν χθες Τετάρτη ότι αναστέλλονται οι πτήσεις του στόλου των CV-22 Osprey (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το Reuters/Janis Laizans) «προληπτικά», έπειτα από θανατηφόρα δυστυχήματα στα οποία ενεπλάκησαν υβριδικά αεροσκάφη του τύπου, με πιο πρόσφατο αυτό το οποίο στοίχισε τη ζωή σε οκτώ αμερικανούς στρατιωτικούς στην Ιαπωνία στα τέλη Νοεμβρίου.

Η καθήλωση των αεροσκαφών στο έδαφος αποφασίστηκε «προληπτικά»

Ο επικεφαλής της διοίκησης ειδικών επιχειρήσεων της πολεμικής αεροπορίας (AFSOC) «αποφάσισε να υπάρξει επιχειρησιακή διακοπή» των πτήσεων αεροσκαφών του τύπου, που έχουν τη δυνατότητα να αποπροσγειώνονται κάθετα ως ελικόπτερα και να πετούν ως αεροσκάφη, σύμφωνα με δελτίο Τύπου που δόθηκε στη δημοσιότητα από τις υπηρεσίες του.

Αλλη ανακοίνωση Τύπου, του σώματος των πεζοναυτών, ανέφερε πως η καθήλωση των αεροσκαφών στο έδαφος αποφασίστηκε «προληπτικά».

Αντικείμενο συζητήσεων

Η αξιοπιστία τους αποτελεί ωστόσο αντικείμενο συζητήσεων εδώ και καιρό λόγω πολλών δυστυχημάτων που έχουν σημειωθεί μ’ αυτό το αεροσκάφος.

Η ανάπτυξή τους στην Ιαπωνία ήταν αμφιλεγόμενη, καθώς επικριτές της δήλωναν ότι είναι επιρρεπή στα ατυχήματα. Ο αμερικανικός στρατός και η Ιαπωνία δηλώνουν ότι είναι ασφαλή.

Στα τέλη Αυγούστου, τρεις αμερικανοί πεζοναύτες σκοτώθηκαν σε δυστύχημα με Osprey στη βόρεια Αυστραλία στη διάρκεια κοινών στρατιωτικών ασκήσεων των αμερικανικών και των αυστραλιανών ενόπλων δυνάμεων.

Το 2022, τέσσερις αμερικανοί πεζοναύτες είχαν επίσης χάσει τη ζωή τους στη Νορβηγία, όταν το Osprey στο οποίο επέβαιναν συνετρίβη στη διάρκεια ασκήσεων του NATO.

Αεροσκάφος του ίδιου τύπου του αμερικανικού στρατού είχε επίσης συντριβεί στη θάλασσα το 2017 μετά την πρόσκρουσή του στην πρύμνη πολεμικού πλοίου στο πλαίσιο αμερικανο-αυστραλιανών στρατιωτικών ασκήσεων, στοιχίζοντας τη ζωή σε τρεις ανθρώπους.

Επίσης τον Απρίλιο του 2000, 19 πεζοναύτες είχαν σκοτωθεί όταν Osprey συνετρίβη στην Αριζόνα, στις νοτιοδυτικές ΗΠΑ.

Sports in

Ο άθλος του Ολυμπιακού και το απίστευτο 10/11 της Άστον Βίλα! (pic)

Η πιο ακριβή ενδεκάδα των ημιτελικών του Europa Conference League αποδεικνύει γιατί το «διπλό» που πέτυχε ο Ολυμπιακός στο Μπέρμιγχαμ είναι ένας πραγματικός ποδοσφαιρικός άθλος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024