Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φιλιππίνες: 17 νεκροί σε δυστύχημα με λεωφορείο - Επεσε σε χαράδρα από ύψος 30 μέτρων

Φιλιππίνες: 17 νεκροί σε δυστύχημα με λεωφορείο – Επεσε σε χαράδρα από ύψος 30 μέτρων

Λεωφορείο που πιθανόν είχε πρόβλημα με τα φρένα του έπεσε σε χαράδρα από ύψος 30 μέτρων, στις Φιλιππίνες, με αποτέλεσμα 17 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και άλλοι 11 να τραυματιστούν πολύ σοβαρά.

Λεωφορείο εξετράπη της πορείας του σε επικίνδυνη στροφή κι έπεσε σε χαράδρα (φωτογραφία, επάνω, από manilatimes.net) στις κεντρικές Φιλιππίνες, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 17 από τους επιβαίνοντες, δήλωσε σήμερα τοπικός αξιωματούχος.

Το όχημα κινείτο σε τμήμα δρόμου όπου είναι συχνά «τα ατυχήματα» στον δήμο Αμτικ, στην επαρχία Αντίκε, όταν εξετράπη της πορείας του χθες το απόγευμα, εξήγησε ο επικεφαλής της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών στην περιφέρεια, ο Ρόδερικ Τρέιν, στο δελτίο Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα η υπηρεσία.

«Πρόκειται για ορεινό δρόμο, το λεωφορείο έπεσε από μεγάλο ύψος»

Αποψη του δρόμου όπου εκινείτο το μοιραίο λεωφορείο (Πηγή: qa.philstar.com/Google)

Πέρα από τους δεκαεπτά ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους, άλλοι επτά νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο και ακόμη τέσσερις βρίσκονται σε σταθερή κατάσταση, διευκρίνισε ο αξιωματούχος στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Πρόκειται για ορεινό δρόμο, το λεωφορείο έπεσε από μεγάλο ύψος. Γι’ αυτό το δυστύχημα είχε τόσα θύματα», εξήγησε. Το όχημα έπεσε στη χαράδρα από ύψος 30 μέτρων.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, το όχημα υπέστη «μηχανική βλάβη», πρόσθεσε ο κ. Τρέιν, τονίζοντας ότι ο οδηγός «έχασε τον έλεγχο» του λεωφορείου εξαιτίας «πιθανής δυσλειτουργίας των φρένων».

Συχνά τα τροχαία

Η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης ολοκληρώθηκε το πρωί, σύμφωνα με τον ίδιο. Οι αρχές θα προσπαθήσουν ν’ ανασύρουν το λεωφορείο αργότερα, συμπλήρωσε.

Τα θανατηφόρα τροχαία είναι συχνά στις Φιλιππίνες, όπου οδηγοί όχι σπάνια αψηφούν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας, τα οχήματα είναι σε πολλές περιπτώσεις κακά συντηρημένα ή παραφορτωμένα και το οδικό δίκτυο έχει πολλά σημεία που χαρακτηρίζονται θανάσιμες παγίδες.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Ολυμπιακός: Η απονομή του τροπαίου στα κορίτσια του Θρύλου

Δείτε την απονομή του τροπαίου στις παίκτριες του Ολυμπιακού, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ γυναικών για 8η φορά στην ιστορία των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024