Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σβίγκου για γυναικοκτονία στη Σαλαμίνα: Να αλλάξουμε το σκοτεινό πρόσωπο της κοινωνίας

Σβίγκου για γυναικοκτονία στη Σαλαμίνα: Να αλλάξουμε το σκοτεινό πρόσωπο της κοινωνίας

«Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να περιμένουμε άλλο. Η σκληρή πραγματικότητα το επιβεβαιώνει καθημερινά», τόνισε η γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ράνια Σβίγκου

Αυτό είναι το σκοτεινό πρόσωπο μιας κοινωνίας και μιας χώρας που πρέπει να αγωνιστούμε για να την αλλάξουμε επειγόντως, σχολίασε η γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Ράνια Σβίγκου για τη χθεσινή δολοφονία της 43χρονης στη Σαλαμίνα από τον 71χρονο σύντροφό της.

Όπως τόνισε η Ράνια Σβίγκου, η Ελλάδα είναι ένα κράτος «δεν παρέχει τη σωστή προστασία, ακόμα κι όταν γίνεται καταγγελία σε αστυνομικό τμήμα. Αλλά ούτε επαρκείς δομές στήριξης για τις κακοποιημένες γυναίκες».

Η Ράνια Σβίγκου υπενθύμισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει καταθέσει τροπολογία, ήδη από το 2021, για τη νομική αναγνώριση του όρου «γυναικοκτονία». Η κυβέρνηση Μητσοτάκη την απέρριψε και την απορρίπτει συστηματικά. Όπως δεν κάνει τα αναγκαία, τα απαραίτητα, τα επείγοντα».

Παράλληλα, γνωστοποίησε τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την αντιμετώπιση της κακοποίησης των γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας.

Ο 71χρονος δολοφόνος

Αναλυτικά η δήλωση της Ράνιας Σβίγκου:

«Χθες, άλλη μια γυναίκα δολοφονήθηκε από τον σύντροφό της. Τη θεωρούσε «κτήμα του». Στη Σαλαμίνα του 2023.

Σε μια χώρα όπου, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΑΣ, από την αρχή του χρόνου μέχρι τις 30 Οκτωβρίου καταγγέλθηκαν 8.409 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας με θύματα γυναίκες. Υπάρχουν πολλά ακόμα, που δεν καταγγέλλονται.

Και σε ένα κράτος που δεν παρέχει τη σωστή προστασία, ακόμα κι όταν γίνεται καταγγελία σε αστυνομικό τμήμα. Αλλά ούτε επαρκείς δομές στήριξης για τις κακοποιημένες γυναίκες.

Αυτό είναι το σκοτεινό πρόσωπο μιας κοινωνίας και μιας χώρας που πρέπει να αγωνιστούμε για να την αλλάξουμε. Επειγόντως.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει καταθέσει τροπολογία, ήδη από το 2021, για τη νομική αναγνώριση του όρου «γυναικοκτονία». Η κυβέρνηση Μητσοτάκη την απέρριψε και την απορρίπτει συστηματικά. Όπως δεν κάνει τα αναγκαία, τα απαραίτητα, τα επείγοντα.

Την ίδρυση και στελέχωση τμημάτων ενδοοικογενειακής βίας σε κάθε αστυνομικό τμήμα, σε όλη τη χώρα, με κατάλληλο και επαρκές προσωπικό. Τη δημιουργία ξενώνων φιλοξενίας για κακοποιημένες γυναίκες, που να λειτουργούν με μόνιμο προσωπικό και σταθερή χρηματοδότηση. Όπως και ένα πανελλαδικό Δίκτυο Δομών για την καταπολέμηση της έμφυλης βίας.

Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να περιμένουμε άλλο. Η σκληρή πραγματικότητα το επιβεβαιώνει καθημερινά».

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024