Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Η ακρίβεια βγάζει στο δρόμο τους καταναλωτές

Η ακρίβεια βγάζει στο δρόμο τους καταναλωτές

Σκοπός των διοργανωτών είναι να στείλουν οι καταναλωτές ένα μήνυμα κατά όσων αισχροκερδούν και κερδοσκοπούν εις βάρος τους.

Η μικρή αποκλιμάκωση του ελληνικού πληθωρισμού τον Νοέμβριο δεν αφήνει μεγάλα περιθώρια αισιοδοξίας για ένα ισχυρό «φρένο» στις ανατιμήσεις προϊόντων. Η χώρα μας προετοιμάζεται για ακρίβεια 2ετίας, τουλάχιστον μέχρι το 2025.

Οι επικαιροποιημένες προβλέψεις της ΤτΕ δείχνουν ότι ο πληθωρισμός θα κινηθεί σε μια χαμηλότερη τροχιά (σε σύγκριση με πριν) αλλά θα παραμείνει πάνω από το όριο που θέτει η ΕΚΤ (2%).

Συλλαλητήριο κατά της ακρίβειας

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες το ΙΝΚΑ-Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας προγραμματίζει συλλαλητήριο σε ένδειξη διαμαρτυρίας στις 17 Ιανουαρίου 2024 (11:00), στην πλατεία Κάνιγγος έξω από το υπουργείο Εμπορίου.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΙΝΚΑ σκοπός είναι να στείλουν οι καταναλωτές ένα μήνυμα κατά όσων αισχροκερδούν και κερδοσκοπούν εις βάρος τους.

«Απαιτούμε έλεγχο σε όλα τα επίπεδα. Ζητούμε να λειτουργούν σωστά οι ανεξάρτητες αρχές»

Όπως σημειώνεται: «Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση της ακρίβειας δεν πάει άλλο ο εμπαιγμός ορισμένων εταιρειών τροφίμων  καυσίμων, ενέργειας ρεύματος. Απαιτούμε καθαρές τιμές ,καθαρά ποιοτικά προϊόντα και όχι μειώσεις στις συσκευασίες προϊόντων. Απαιτούμε έλεγχο σε όλα τα επίπεδα. Ζητούμε να λειτουργούν σωστά οι ανεξάρτητες αρχές όπως ΕΕΤΤ, Επιτροπή Ανταγωνισμού, ΡΑΕΥΑ, Συνήγορος του Πολίτη, Συνήγορος Καταναλωτή, ΕΣΡ».

Ακριβό μου εορταστικό τραπέζι

Στο μεταξύ, ενόψει των εορτών, ακριβότερο από τις περασμένες χρονιές αναμένεται να είναι το χριστουγεννιάτικο τραπέζι και οι καταναλωτές σκέφτονται… με τρόμο τον τελικό λογαριασμό που θα κληθούν να πληρώσουν.

Η γαλοπούλα και το χοιρινό έχουν αυξημένες τιμές κατά τουλάχιστον 10% σε σχέση με πέρυσι συμπαρασύροντας και τις τιμές των άλλων κρεάτων.

Γι’ αυτό, οι καταναλωτές έχουν ήδη ξεκινήσει τις έρευνες αγοράς, προκειμένου να βρουν τα φθηνότερα προϊόντα και κάνουν έρευνα σε σούπερ μάρκετ, συνοικιακά καταστήματα, λαϊκές αγορές και κρεαταγορές.

Sports in

«Ο αθλητισμός καλλιεργεί την κοινωνική συμπεριφορά»

Έντονα και ανησυχητικά φαινόμενα εντός και εκτός των σχολικών μονάδων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, έχουν προβληματίσει την κοινωνία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024