Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Το «φροντιστήριο» της διαβολοβδομάδας- Με 68 και 71 πόντους δεν…

Το «φροντιστήριο» της διαβολοβδομάδας- Με 68 και 71 πόντους δεν…

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός με λίγη ώρα διαφορά την «πάτησαν» με τον ίδιο τρόπο στη 12η στροφή της Euroleague.

Sold out το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για την πρώτη φορά που ο Ολυμπιακός θα πατούσε στο ίδιο παρκέ με τη Ρεάλ, από εκείνο το καταραμένο βράδυ στο Κάουνας. Και ξεχείλιζε το πάθος. Και από την κερκίδα. Και από τον πάγκο.

Και από τους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα. Είναι άλλο πράγμα η επιθυμία όμως. Και άλλο τα… μαθηματικά. Και αυτά είναι που απόψε οι Ερυθρόλευκοι τα πλήρωσαν τοις μετρητοίς στο Φάληρο. Ήττα για… φροντιστήριο. Και μάλιστα με τον «αιώνιο αντίπαλο» Παναθηναϊκό στο διπλανό θρανίο. Διότι και οι Πράσινοι μια από τα ίδια στην Πόλη κόντρα στην Εφές. Και τώρα είναι η σειρά τους να δοκιμάσουν στο ΟΑΚΑ κόντρα στο θηρίο της Μαδρίτης (7/12).

Ακριβώς 9 τρίποντα σε 33 απόπειρες. Κάτι σε 27, 3% ποσοστό ευστοχίας ή καλύτερα… 72.7% αστοχίας. Ο Ολυμπιακός επέλεξε να εκτελέσει περισσότερα τρίποντα από δίποντα (σταμάτησε στα 32) γιατί η Ρεάλ αποφάσισε να του δώσει το σουτ. Μάλλον όμως κάτι δεν κατάλαβε καλά.

Διότι ο Τσους Ματέο δεν έδωσε τέτοια προνόμια στους «σεσημασμένους» του 50%. Ούτε στον –χαμένο στη μετάφραση των φάουλ- Αϊζάια Κάνααν (1/3), ούτε στον Άλεκ Πίτερς (1/3). Το προσέφερε στον Τόμας Γουόκαπ (3/10), στον Σακίλ ΜακΚίσικ (1/7), στον Κώστα Παπανικολάου (1/5). Και δικαιώθηκε πανηγυρικά.

Την ίδια στιγμή στην απέναντι γραμμή των τριών πόντων, ο Ντζανάν Μούσα είχε 5/7 και παρέα με τους συμπαίκτες του ένα αξιοπρεπέστατο 45.5% (10/22). Αν προσθέσει κάποιος και το 15/16 βολές; Καταλαβαίνει γιατί η Ρεάλ εδώ και λίγη ώρα βρίσκεται στο 11-1 ρεκόρ ενώ ο Ολυμπιακός έπεσε στο 6-6 με μια ακόμη ήττα στις λεπτομέρειες.

Δεν μπορούν να τα περιμένουν όλα από την άμυνα οι Ερυθρόλευκοι. Με 71 πόντους δεν κερδίζεις την Ρεάλ. Η Φενέρ που την έριξε στο καναβάτσο την προηγούμενη εβδομάδα έβαλε 100 (και δέχθηκε 99).

Συμπτωματικά στην Πόλη ο Παναθηναϊκός έχανε με 71 από τη… μισή Εφές. Γιατί πάντα υπάρχουν και χειρότερα. Και στα μαθηματικά. Και στο μπάσκετ. Χάθηκε κάθε επαφή με μια βασικά εξίσωση από τους παίκτες του Εργκίν Αταμάν: 16 λάθη για 14 ασίστ και την ίδια στιγμή καμία προστασία στο καλάθι. Πήρε 19 επιθετικά ριμπάουντ η Εφές (6 οι Πράσινοι) με τον Ταϊρίκ Τζόουνς να μοιάζει με ελεγκτή της εναέριας κυκλοφορίας: 21 πόντοι, 13 ριμπάουντ (7 επιθετικά) και το διαστημικό 36 στο σύστημα αξιολόγησης.

Με αυτούς τους αριθμούς το παράξενο δεν είναι ότι ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε, αλλά ότι διεκδίκησε τη νίκη ως το τελευταίο σουτ. Και αν ο Κώστας Σλούκας διάβαζε πιο σωστά το σενάριο του φινάλε; Ίσως τελικά οι Πράσινοι να επέστρεφαν στην βάση τους με ένα «διπλό» από εκείνα που μετράνε «διπλά» απευθείας από την έδρα μιας ομάδας με τους ίδιους στόχους…

«Δεν παίξαμε καλά, αλλά για μια ακόμη φορά χάσαμε από ανόητα λάθη» είπε με νόημα στο φινάλε ο Τούρκος προπονητής που προφανώς ονειρεύονταν αλλιώς την επιστροφή στην παλιά του γειτονιά. Πολλώ δε μάλλον με την Εφές να μετρά τόσους απόντες (Κλάιμπερν, Ζίζιτς, Πλάις, Μπομπουά, Γουίλις, Μπράιντ και τον Γιλμάζ να χτυπά στο ματς) που ούτε στο… σινεμά.

Έχει, δίκιο. Ο Παναθηναϊκός μια εβδομάδα πριν στο Βελιγράδι έκανε το ίδιο μπροστά από τα νύχια της Παρτιζάν: ήταν στο +10 τέσσερα λεπτά πριν το φινάλε, ως ότου αρχίσει να πίνει θάλασσα. Απόψε δεν είχε τις ίδιες ανέσεις. Προηγήθηκε όμως με +3 (68-65) στα 110 δευτερόλεπτα από τη λήξη.

Και σε ότι ακολούθησε τα έχασε όλα με επιμέρους 0-6 και αποκορύφωμα ένα ακατανόητο φάουλ του Τζέριαν Γκραντ στον Σέιν Λάρκιν, ένα δευτερόλεπτο πριν ο Αμερικανός μείνει με τη μπάλα στα χέρια. Τρεις βολές, ένα ροζ φύλλο αγώνα.

Και οι Πράσινοι στο 6-6 είναι πια. Είπαμε όμως. Τη Πέμπτη τους επισκέπτεται η πρωταθλήτρια Ευρώπης. Τουλάχιστον ο Ολυμπιακός, έχει την ευκαιρία με τη Μπάγερν (8/12) να ξαναβγάλει το κεφάλι έξω από το νερό και το ποσοστό του πάνω από το 50%

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024