Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Καρφιά» Αυγέρη στη Νέα Αριστερά - «Κάθε μέρα θα φαίνεται ποιοι πραγματικά θέλουν να χάσει ο Μητσοτάκης»

«Καρφιά» Αυγέρη στη Νέα Αριστερά – «Κάθε μέρα θα φαίνεται ποιοι πραγματικά θέλουν να χάσει ο Μητσοτάκης»

«Όταν κάποιος δίνει μια μάχη, τη δίνει για να κερδίσει τον αντίπαλό του. Αντίπαλος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η κυβέρνηση Μητσοτάκη», τονίζει η Δώρα Αυγέρη

Ιδιαίτερα αιχμηρή για τη Νέα Αριστερά και τους αποχωρήσαντες από τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν η Δώρα Αυγέρη, αναφερόμενη στη στάση των «11» στην ονομαστική ψηφοφορία για διατάξεις του νόμου για τα «κόκκινα» δάνεια, καθώς πήραν αποστάσεις από τις θέσεις του κόμματος στο οποίο, μέχρι πρόσφατα, ανήκαν.

Και παρά το γεγονός πως οι «11» απάντησαν, εξηγώντας γιατί οι 10 εξ αυτών ψήφισαν «παρών», αντί να καταψηφίσουν ρυθμίσεις που αφορούν στους servicers, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε χαρακτηριστικά πως «κάθε μέρα που περνά θα φαίνεται ποιοι πραγματικά κάνουν πολιτική δουλειά και τι εννοούν. Ποιοι πραγματικά αντιμετωπίζουν την κατάσταση με πολιτικούς όρους και ποιοι πραγματικά θέλουν να χάσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης Αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, αυτός είναι ο στόχος του. Τι σημαίνει να είναι κάποιος ΣΥΡΙΖΑ; Να είναι με τον κόσμο, με τον λαό και με τα προβλήματά του».

«Πάντως, ο ΣΥΡΙΖΑ του Δεκεμβρίου 2023 δεν έχει αποστεί από τη θέση που έχει διατυπώσει και ως αξιωματική αντιπολίτευση την περίοδο 2019-2023»

Η κυρία Αυγέρη, μιλώντας «στο Κόκκινο» και ερωτηθείσα για τη στάση των «11» στο επίμαχο νομοσχέδιο, σημείωσε πως «σε αυτό καλούνται να απαντήσουν οι 11, μάλλον οι 10, γιατί ο ένας εξ αυτών των βουλευτών δεν ψήφισε καταφατικά υπέρ αυτών των διατάξεων. Οι απορίες παραμένουν. Δεν έχει γίνει νομίζω ξεκάθαρο στον κόσμο γιατί κράτησαν αυτή τη στάση. Και είναι χιλιάδες, εκατοντάδες χιλιάδες, τα νοικοκυριά και οι επιχειρηματίες που αφορά το εν λόγω νομοθέτημα».

«Προκαλεί απορία η στάση τους, γιατί πώς λες ότι καταψηφίζεις επί της αρχής ένα νομοσχέδιο και μετά ψηφίζεις ‘παρών’ σε διατάξεις αντίθετες με την ευρωπαϊκή οδηγία για μέτρα προστασίας της α’ κατοικίας και των δανειοληπτών σε ελβετικό φράγκο!», υπογράμμισε.

Στη συνέχεια, επισήμανε αναλυτικά πως «με αυτό που υπερψήφισε η κυβέρνηση δεν προστατεύεται η πρώτη κατοικία, δεν προστατεύονται οι δανειολήπτες που βρίσκονται σε πραγματική ανάγκη και αδυναμία πληρωμής και επίσης δεν υπάρχει και μέριμνα για τους 70 και περισσότερες χιλιάδες δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο. Η δική μας πρόνοια και πρόβλεψη ακριβώς υπάρχει γι’ αυτές τις κατηγορίες. Η κυβέρνηση της ΝΔ, ενώ δεν είχε μέριμνα γι’ αυτές τις κατηγορίες, είχε μέριμνα για τους servicers», προσέθεσε.

«Η κυβέρνηση έκανε service στους servicers»

O ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ήταν ξεκάθαρος και κατηγορηματικός, τόνισε η Δώρα Αυγέρη: «Όχι επί της αρχής, ‘όχι’ – καταψηφίζουμε και τις επιμέρους διατάξεις. Διατάξεις που, σημειωτέον, καταψήφισε η πλειοψηφία της αντιπολίτευσης, και άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, με εξαίρεση τους 10 βουλευτές. Επομένως, παραμένουν τα ερωτηματικά, δεν έχουν δοθεί πολιτικές απαντήσεις. Μπορεί κάποιος να βγάλει τα πολιτικά συμπεράσματα και για τοποθετήσεις κατά το παρελθόν από κάποιους. Δεν θα ήθελα να επεκταθώ σε αυτό», σημείωσε.

Προσέθεσε με νόημα πως «ο ΣΥΡΙΖΑ του Δεκεμβρίου 2023 δεν έχει αποστεί από τη θέση που έχει διατυπώσει και ως αξιωματική αντιπολίτευση την περίοδο 2019-2023 σε σχέση με την αρνητική ψήφο που έδωσε στον πτωχευτικό νόμο, ούτε σε σχέση με την κυβερνητική πολιτική που άσκησε την περίοδο 2015-2019 για την προστασία της πρώτης κατοικίας, επεκτείνοντας τη ρύθμιση Κατσέλη, και φυσικά φέρνοντας και τη ρύθμιση ‘Φλαμπουράρη’, ακριβώς για να προστατεύονται τα νοικοκυριά. Μια ρύθμιση ‘Φλαμπουράρη’ που κράτησε μέχρι η ΝΔ να φέρει αυτό τον κατάπτυστο πτωχευτικό νόμο».

Για τον πήχη Κασσελάκη στις ευρωεκλογές

«Όταν κάποιος δίνει μια μάχη, δίνει μια μάχη για να κερδίσει τον αντίπαλό του, και αντίπαλος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι η Νέα Δημοκρατία του κ. Μητσοτάκη. Αλλά αλίμονο αν κάνει μόνο αυτό. Εμείς δίνουμε ξεκάθαρα μια μάχη και το κάνουμε από την επομένη των εθνικών εκλογών», τόνισε η Δώρα Αυγέρη σχετικά με τις επικείμενες ευρωεκλογές και τον πήχη που έθεσε ο πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης.

«Είμαστε και σήμερα στον ίδιο χώρο. Εγώ, ο Αλέξης Τσίπρας, και έμπειρα και μπαρουτοκαπνισμένα στελέχη, αλλά και πιο νέοι, όπως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης»

Εξήγησε πως, «μετά την ανάδειξη νέου προέδρου στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, αυτή είναι η πολιτική μας στόχευση» και υπογράμμισε: «Επαναλαμβάνω λοιπόν. Ο πολιτικός στόχος σε έναν αγώνα, σε μια μάχη που θα δώσουμε τον Ιούνιο του 2024, θα πρέπει να είναι η νίκη επί του αντιπάλου. Πιστεύω ότι αυτή τη μάχη θα τη δώσουμε ακόμα πιο ενωμένοι, ακόμη πιο δυνατοί, με πιο διευρυμένες δυνάμεις και με ανανεωμένο το πολιτικό προσωπικό».

Για τις δημοσκοπήσεις

«Οι δημοσκοπήσεις είναι μια φωτογραφία της στιγμής, μιας πολύ κακή στιγμής και κατάστασης που προσπαθούμε ακριβώς να την υπερβούμε. Θα σας έλεγα ότι είναι μια κατάσταση που δεν δημιουργήθηκε με ευθύνη αυτών που έμειναν, αλλά δημιουργήθηκε και κυρίως με ευθύνη αυτών που έφυγαν. Και καταλαβαίνει και κανείς γιατί…», τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τα αρνητικά για την Κουμουνδούρου δημοσκοπικά ευρύματα.

Και προσέθεσε, συνεχίζοντας την κριτική της προς τους αποχωρήσαντες, πως «το θέμα είναι πώς αξιοποιήθηκε ο χρόνος από εκείνους, που αντί να αντιπολιτεύονται και να χτυπούν προς τα δεξιά, στην ουσία χτυπούσαν αυτούς που τους έστειλαν στη Βουλή».

«Η εικόνα της δήθεν διάλυσης είναι τεχνητή»

Για τις αποχωρήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ, η εκπρόσωπος Τύπου παραδέχτηκε πως «όντως υπάρχουν κάποιες περιοχές στην Αττική που έχουν περισσότερες αποχωρήσεις», ωστόσο, ανέφερε ότι «στις περισσότερες περιοχές και περιφέρειες της χώρας, είναι λίγες οι αποχωρήσεις των μελών και πολύ – πολύ λιγότερες οι αποχωρήσεις στις νομαρχιακές επιτροπές».

Έφερε, μάλιστα, ως παράδειγμα την Ξάνθη, την οποία επισκέφτηκε πρόσφατα, λέγοντας πως υπήρξαν ελάχιστες αποχωρήσεις μελών.

Και έστειλε ένα μήνυμα που της ζητήθηκε να μεταφέρει «από τους ίδιους τους συντρόφους και τις συντρόφισσες: ότι αυτή η εικόνα της δήθεν διάλυσης είναι μια τεχνητή εικόνα που παρουσιάζεται».

«Τσίπρας, Κασσελάκης, έμπειρα και νέα στελέχη, είμαστε στον ίδιο χώρο»

Απαντώντας σε ερώτηση για τη στάση του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, η Δώρα Αυγέρη επισήμανε πως «στις αρχές του Ιουνίου 2019, ο Αλέξης Τσίπρας μού έκανε την τιμητική πρόσκληση να είμαι στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στη Β’ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης. Αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο μπήκα σε αυτή τη διαδικασία, γιατί καταλάβαινα ότι και το έλεγε και το εννοούσε, όταν μιλούσε για διεύρυνση και άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ».

«Λοιπόν, είμαστε και σήμερα, 5 Δεκεμβρίου, στον ίδιο χώρο. Εγώ, ο Αλέξης Τσίπρας, και έμπειρα και μπαρουτοκαπνισμένα στελέχη, αλλά και πιο νέοι, όπως για παράδειγμα ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης. Το προσκλητήριο που απευθύνουμε σήμερα είναι ένα προσκλητήριο ενότητας, δύναμης και νίκης», τόνισε καταληκτικά.

Sports in

Ολυμπιακός – Λαμία 4-1: «Μάγος» ο Ποντένσε…

Ο Ολυμπιακός με πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Ποντένσε, που είχε γκολ και ασίστ, επικράτησε με 4-1 της Λαμίας και πλέον στρέφει το βλέμμα του στο κρίσιμο παιχνίδι με την Άστον Βίλα – Τσικίνιο, Ναβάρο και Αλεξανδρόπουλος τα άλλα τρία γκολ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024