Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Έρχεται η «Οδύσσεια» με την Μπινός και τον Φαϊνς

Έρχεται η «Οδύσσεια» με την Μπινός και τον Φαϊνς

Το 2024 μετά και τα γυρίσματα στην Κέρκυρα θα βγει στις οθόνες το έπος του Ομήρου δίχως… θεούς και τέρατα από τους πρωταγωνιστές του «Αγγλου Ασθενή»

Μια επική ταινία βασισμένη στο συγκλονιστικό έπος του Ομήρου, «Η Οδύσσεια» βρίσκεται φάση post-production μετά την ολοκλήρωση των γυρισμάτων στην Κέρκυρα την περασμένη Άνοιξη.

Με πρωταγωνιστές τον Ralph Fiennes ως Οδυσσέα και τη Juliette Binoche ως την αγαπημένη του σύζυγο Πηνελόπη, η παραγωγή του «The Return» ξεκίνησε στην Κέρκυρα και την Πελοπόννησο, προτού συνεχιστεί στην Ιταλία, αναφέρει το Variety.

Ο Φάινς και η Μπινός ξανασμίγουν για το ομηρικό έπος είκοσι πέντε χρόνια μετά το «The English Patient».

Η Bleecker Street, η οποία έχει πάρει τα δικαιώματα της ταινίας, θα την κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους το 2024.

Η ταινία είναι συμπαραγωγή Ιταλίας-Ελλάδας-Ηνωμένου Βασιλείου και Γαλλίας.

Σε σκηνοθεσία του υποψήφιου για Όσκαρ Ουμπέρτο Παζολίνι, το «The Return» θα πρωταγωνιστήσει επίσης στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, βραβευμένο με το Βραβείο καλύτερου νέου ηθοποιού, Τσάρλι Πλάμερ (θα παίζει τον Τηλέμαχο).

Σχεδόν όλοι οι Ελληνες (και ξένοι) γνωρίζουμε την εξέλιξη.

Η ταινία

Η επίσημη σύνοψη της ταινίας, με βάση και το variety αναφέρει: Μετά από 20 χρόνια μακριά, ο Οδυσσέας (Φάινς) ξεβράζεται στις ακτές της Ιθάκης, καταβεβλημένος και αγνώριστος. Ο Βασιλιάς τελικά επέστρεψε στο σπίτι του, αλλά πολλά έχουν αλλάξει στο βασίλειό του από τότε που έφυγε για να πολεμήσει στον Τρωικό πόλεμο.

Η αγαπημένη του σύζυγος Πηνελόπη (Μπινός) είναι τώρα φυλακισμένη στο ίδιο της το σπίτι, κυνηγημένη από τους πολλούς φιλόδοξους μνηστήρες της για να επιλέξει έναν νέο σύζυγο, έναν νέο βασιλιά.

Ο γιος τους Τηλέμαχος (Πλάμερ), που έχει μεγαλώσει χωρίς πατέρα, μπορεί ακόμη και να πέσει θύμα στα χέρια των μνηστήρων που τον βλέπουν ως εμπόδιο στην ανελέητη καταδίωξη της Πηνελόπης και του βασιλείου.

Στο μεταξύ άλλαξε και ο Οδυσσέας. Πληγωμένος από την εμπειρία του στον πόλεμο, δεν είναι πλέον ο ισχυρός πολεμιστής που θυμάται ο λαός του. Αλλά αναγκάζεται να αντιμετωπίσει το παρελθόν του για να ξαναβρεί τη δύναμη που χρειάζεται για να σώσει την οικογένειά του και να κερδίσει ξανά την αγάπη που έχασε.

Η ταινία είναι σε σενάριο του John Collee («Master & Commander») και του Βρετανού θεατρικού συγγραφέα Edward Bond, ο οποίος προτάθηκε για Όσκαρ για το έργο του στο «Blow-Up» του Michelangelo Antonioni.

Το «The Return» είναι παραγωγή των Τζέιμς Κλέιτον και Παζολίνι για την Red Wave Films, ενώ η Picomedia του Ρομπέρτο Σέσα παρέχει τη χρηματοδότηση. Η HanWay Films θα αναλάβει τις πωλήσεις σε όλο τον κόσμο και θα την παρουσίασε στους αγοραστές στο Φεστιβάλ των Καννών.

Η Binoche και ο Fiennes πρωταγωνίστησαν για τελευταία φορά μαζί στην αριστοτεχνική μεταφορά του Anthony Minghella το 1996 στο βραβευμένο με Μπούκερ μυθιστόρημα του Michael Ondaatje «The English Patient». Η ταινία κέρδισε εννέα Όσκαρ το 1997.

Οδύσσεια όπως δεν την έχουμε ξαναδεί

Ο Παζολίνι είπε για το έργο: «Αισθάνομαι εξαιρετικά τυχερός που μπορώ να ζωντανέψω τον κόσμο του Ομήρου μέσω του μεγάλου ταλέντου της Juliette και του Ralph, των οποίων η ισχυρή παρουσία στην οθόνη συνδυάζεται με την τόλμη που έχουν στη δουλειά τους».

Ο Κλέιτον πρόσθεσε: «Αυτή είναι η «Οδύσσεια» όπως δεν την έχουμε ξαναδεί, χωρίς θεούς ή τέρατα, αλλά ένα στοιχειώδες θρίλερ με έναν τραυματισμένο βετεράνο που αναγκάζεται να επιστρέψει στη χρήση βίας για να σώσει τα αγαπημένα του πρόσωπα. Είναι τιμή μου να βοηθήσω τον Ουμπέρτο να πραγματοποιήσει το όραμά του για αυτό το ταξίδι ψυχής με τόσο εξαιρετικούς ηθοποιούς».

Η διευθύνουσα σύμβουλος της HanWay Films Gabrielle Stewart πρόσθεσε επίσης: «Αισθανόμαστε προνομιούχοι που είμαστε μέρος αυτής της ισχυρής, διαχρονικής και μοναδικής ιστορίας που δουλεύουμε με μια τόσο ταλαντούχα ομάδα».

Sports in

Με Φουντούλη και Γεννηδουνιά συνεχίζει να γράφει ιστορία

Ο Ολυμπιακός επιστρέφει στο Final 4 μετά από πέντε χρόνια και ήδη κάνει όνειρα για την ανάδειξη του σε πρωταθλητή Ευρώπης για τρίτη φορά μετά το 2002 και το 2018.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024