Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βιγιαρεάλ-Παναθηναϊκός 3-2: Όταν «ξύπνησε» ήταν αργά

Βιγιαρεάλ-Παναθηναϊκός 3-2: Όταν «ξύπνησε» ήταν αργά

Ο Παναθηναϊκός ξύπνησε μετά το 3-0 της Βιγιαρεάλ, αλλά ήταν ήδη αργά. Οι Πράσινοι αποκλείστηκαν από τη συνέχεια του Europa League και πλέον θα διεκδικήσουν τη πρόκρισή τους στο Conference League.

Ο Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα στο Θεράμικα από την Βιγιαρεάλ με 3-2 και αποχαιρέτησε τη συνέχεια του Europa Laegue αφού έμεινε στους 4 βαθμούς. Πλέον οι Πράσινοι στρέφουν τη προσοχή τους στον αγώνα της τελευταίας αγωνιστικής κόντρα στην Μακάμπι Χάιφα, με την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς να χρειάζεται δύο αποτελέσματα (νίκη και ισοπαλία) για να εξασφαλίσει την παρουσία της στα πλέι-οφ του Europa Conference Laegue τον Φλεβάρη.

Ο Παναθηναϊκός στο ξεκίνημα του αγώνα δεν αντιμετώπισε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα από τη πίεση της Βιγιαρεάλ και στη μόνη στιγμή που απειλήθηκε η κεφαλιά του Κομεσάνια πέρασε άουτ στο 4’. Στο 10ο λεπτό το Τριφύλλι απείλησε για πρώτη φορά με το δυνατό σουτ του Ρούμπεν Πέρεθ το οποίο έδιωξε με δυσκολία ο Ρέινα.Μέσα σε πέντε λεπτά όμως η Βιγιαρεάλ βρήκε δυο γκολ. Στο 29’ όμως το Κίτρινο Υποβρύχιο βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα, με τον Άκομαχ να περνάει τον Μλαντένοβιτς και την κατάλληλη στιγμή να γυρνάει τη μπάλα στον Μπαένα, ο οποίος με ωραίο τσίμπημα της μπάλας νίκησε τον Μπρινιόλι. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Κομεσάνια με δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Ιταλό τερματοφύλακα γράφοντας το 2-0.

Στην αρχή του δεύτερου ημίχρονου η Ισπανική ομάδα βρήκε και τρίτο γκολ. Ο Αράο έχασε εύκολα τη μπάλα, o Μπαένα έδωσε στον Μοράλες, με τον 36χρονο επιθετικό να πλασάρει εύστοχα για το 3-0. Από εκείνο το σημείο και έπειτα το Τριφύλλι ανέβασε την απόδοσή του και πίεσε για να πάρει κάτι από αυτό το παιχνίδι. Στο 59’ ο Παναθηναϊκός σκόραρε με τον Αϊτόρ με το γκολ να ακυρώνεται ως οφσάιντ.

Στο 66ο λεπτό η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς μείωσε στο σκορ. Ο Αϊτόρ κέρδισε πέναλτι από μαρκάρισμα του Μπαένα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ιωαννίδης ο οποίος έστειλε την μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι και στην επαναφορά ο Παλάσιος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 3-1. Στο 70′ οι Πράσινοι λίγο έλειψε να μειώσουν κι άλλο, αφού ο Αϊτόρ από πλεονεκτική θέση έστειλε την μπάλα άουτ μετά από το γύρισμα του Φώτη Ιωαννίδη. Το τελικό 3-2 διαμορφώθηκε στο 81ο λεπτό με τον Ιωαννίδη να φεύγει στην πλάτη της άμυνας και να σκοράρει μετά από μακρινή μπαλιά του Βιλένα.

Στη συνέχεια το παιχνίδι άνοιξε πολύ με τις δύο ομάδες να χάνουν αρκετές ευκαιρίες και για άλλα γκολ. Στο 91′ ο Μπρινιόλι κράτησε όρθιο τον Παναθηναϊκό πραγματοποιώντας τριπλή απόκρουση σε προσπάθεια του Μοράλες, ενώ τρία λεπτά αργότερα οι Πράσινοι λίγο έλειψε να ισοφαρίσουν όταν ο Ιωαννίδης έφυγε στην κόντρα, όμως ο Γκάμπια πρόλαβε τη τελευταία στιγμή και έδιωξε σε κόρνερ.

Με αυτό το τρόπο ο Παναθηναϊκός έμεινε στη τρίτη θέση με 4 βαθμούς και αποκλείστηκε από το Εuropa Laegue, με την Ρεν να είναι πρώτη στον όμιλο με 12 βαθμούς και την Βιγιαρεάλ να έχει 9 βαθμούς με ένα παιχνίδι λιγότερο. Πλέον το Τριφύλλι θα περιμένει το αποτέλεσμα στο εξ αναβολής παιχνίδι της Βιγιαρεάλ με την Μακάμπι Χάιφα, και θα έχει μια τελευταία ευκαιρία κόντρα στους Ισραηλινούς να παίξει την πρόκρισή του στα πλει-οφ του Europa Conference Laegue.

Οι συνθέσεις:

Βιγιαρεάλ (Μαρθελίνο): Ρέινα, Φόιθ (78′ Αλτιμίρα), Αλμπιόλ (46′ Γκάμπια), Κουένκα, Μορένο, Ακομαχ, Παρέχο, Κομεσάνια, Τριγκέρος (78′ Πεντράθα), Μπαένα (68′ Ζεράρ), Μοράλες (68′ Ντίας).

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ, Αράο, Μλαντένοβιτς (87′ Χουάνκαρ), Ρούμπεν, Τσέριν (75′ Βιλένα), Παλάσιος (87′ Μαντσίνι), Μπερνάρ (60′ Τζούριτσιτς), Αϊτόρ, Σπόραρ (60′ Ιωαννίδης).

Sports in

Ένα (μεγάλο) ερώτημα ψάχνει απάντηση στο Λίβερπουλ

Ο Άρνε Σλοτ αναλαμβάνει μια από τις πιο δύσκολες δουλειές στον... κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024