Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Στα... πόδια ενός 16χρονου όλη η Ευρώπη - Ποιος είναι ο Βραζιλιάνος... Μέσι (pics, vids)

Στα… πόδια ενός 16χρονου όλη η Ευρώπη – Ποιος είναι ο Βραζιλιάνος… Μέσι (pics, vids)

Η Παλμέιρας μετά τον Έντρικ φέρνει στην... επιφάνεια τον 16χρονο Εστεβάο, που θυμίζει... Λιονέλ Μέσι, έχει αξία πάνω από 50.000.000 ευρώ και απασχολεί όλα τα μεγαθήρια της Ευρώπης.

Η Παλμέιρας έχει αναπτύξει ένα τρομερό σύστημα σκάουτινγκ και ακαδημιών τα τελευταία χρόνια και παράγει μερικά από τα κορυφαία ταλέντα του Βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου. Το τρανό παράδειγμα δεν είναι άλλο από τον Έντρικ, που έχει κλείσει εδώ και καιρό στη Ρεάλ Μαδρίτης και θα ενσωματωθεί το καλοκαίρι του 2024, καθώς είναι ανήλικος, με την ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα να παίρνει περίπου 70.000.000 ευρώ.

Ο νεαρός Βραζιλιάνος επιθετικός όμως φαίνεται πως είναι μόνο η αρχή, αφού από πίσω του έρχεται το νέο μεγάλο πρότζεκτ του Λατινικού ποδοσφαίρου, ο 16χρονος Εστεβάο, που έχει καθηλώσει όλη την Ευρώπη με τις ικανότητες του. Ο γεννημένος το 2007 παρακαλώ Βραζιλιάνος αγωνίζεται στα πλάγια της επίθεσης, είναι αριστεροπόδαρος, με χαμηλό κέντρο βάρους (έχει ύψος 1.76) και θυμίζει… Λιονέλ Μέσι.

Το «φαινόμενο» Μέσι του Βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου

Στη Βραζιλία έχουν πάθει… πλάκα με το πόσο… κοντά είναι ο τρόπος παιχνιδιού του με εκείνον του κορυφαίου ποδοσφαιριστή στον πλανήτη, ενώ και οι δεκάδες σκάουτερ που παρακολουθούν την περίπτωση του μιλούν για… φαινόμενο. Μόνο τυχαίο δεν είναι το παρατσούκλι «Μεσίνιο» που έχει να τον ακολουθεί, με τον Εστεβάο Γουίλιαν να είναι βασικός και αναντικατάστατος στην εθνική Βραζιλίας Κ17, αλλά και στην ομάδα Κ20 της Παλμέιρας. Με την πρώτη ομάδα έχει βρεθεί ήδη σε αρκετές αποστολές, αλλά ακόμη δεν έχει αγωνιστεί στο Brazileirao.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν στη χώρα του καφέ θα ακολουθήσει τα χνάρια του Έντρικ και θα κλείσει σε ευρωπαϊκή ομάδα πριν από τα 18 του, αφού ήδη δέχεται πιέσεις και εκείνος και η οικογένεια του και η Παλμέιρας. Με την εθνική Βραζιλίας κ17 πρωταγωνίστησε στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ενώ στο εντυπωσιακό 9-0 επί της Νέας Καληδονίας πρόσφατα είχε 1 γκολ και 3 ασίστ.

Τα 60.000.000+ και το όνειρο της Μπαρτσελόνα

O «Μεσίνιο» είναι μετά τις περιπτώσεις των Νεϊμάρ, Ροντρίγκο και Βινίσιους, ο επόμενος της λίστας, αφού όλοι οι «γίγαντες» της Γηραιάς Ηπείρου τον έχουν προσελκύσει. Η Παρί Σεν Ζερμέν φέρεται να προσέφερε ήδη 50.000.000 ευρώ για τον Εστεβάο, αλλά απορρίφθηκε από την Παλμέιρας.

Η Μάντσεστερ Σίτι εξέφρασε επίσης ενδιαφέρον, αν και ο Μεσίνιο ονειρεύεται να μετακομίσει στη Μπαρτσελόνα, η οποία θα έπρεπε να πληρώσει τη ρήτρα αποδέσμευσης των 60.000.000 ευρώ καθώς υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο μέχρι το 2026 τον περασμένο Απρίλιο, όταν έγινε 16 ετών.

«Παίζει σαν τον Μέσι», είπε ο ατζέντης του Αντρέ Κάρι σε συνέντευξή που είχε δώσει τον Αύγουστο, όμως δεν θέλει να τον ακολουθεί το συγκεκριμένο επίθετο. «Η αλήθεια είναι ότι θέλει να απαλλαγεί από το παρατσούκλι. Το όνομά του είναι Εστεβάο», έχει πει ο μάνατζερ του.

Ο ίδιος ο Εστεβάο πάντως αν είχε τη δυνατότητα να επιλέξει την ομάδα που θα ήθελε να αγωνιστεί, αυτή θα ήταν η Μπαρτσελόνα. «Η Μπαρτσελόνα είναι το όνειρό μου», έχει δηλώσει ο ίδιος, όμως η περίπτωση του είναι πολύ δύσκολη για τους Καταλανούς και παρότι θα τον ήθελαν, είναι πολύ δύσκολο να τον αποκτήσουν. «Έχω μεγάλο θαυμασμό για τους παίκτες που παίζουν εκεί και ελπίζω να είμαι και εκεί. Το να παίξω για την Μπαρτσελόνα, που είναι ένας από τους καλύτερους συλλόγους στον κόσμο, είναι το όνειρό μου. Γεννήθηκα βλέποντας τον Νεϊμάρ, τον Μέσι και τον Σουάρες να παίζουν για την Μπαρτσελόνα και αυτό είναι το όνειρο που έχω». Αξίζει να σημειωθεί πως η άφιξη του Ντέκο στην Μπαρτσελόνα ως αθλητικός διευθυντής είναι ένας σημαντικός παράγοντας, αλλά και πάλι είναι δύσκολο να πάει εκεί που θέλει.

Ο Ντέκο είναι το «κλειδί» για τον Εστεβάο και το όνειρο του, ενώ έχει τον ίδιο ατζέντη με τον Βίτορ Ρόκε, ο οποίος είναι κλεισμένος στην Μπάρτσα. Οι χειρισμοί της Μπαρτσελόνα είναι το πιο σημαντικό κομμάτι στην υπόθεση, διότι δεν μπορεί να δώσει εύκολα τα χρήματα που απαιτούνται. Από εκεί και πέρα, εκτός από εκείνη, τον θέλουν οι Ρεάλ, Ατλέτικο, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Άρσεναλ, Τσέλσι, Παρί, Μάντσεστερ Σίτι, Λίβερπουλ και Ίντερ και καταλαβαίνει κανείς τι θα γίνει για την υπογραφή του.

Sports in

Μια βραδιά που την άξιζαν ο γίγαντας κόσμος του Ολυμπιακού και ο Βαγγέλης Μαρινάκης

Η βραδιά στο «Βίλα Παρκ» και η μεγάλη νίκη επί της Άστον Βίλα, είναι ο ορισμός της ευτυχίας για τον κόσμο του Ολυμπιακού και τον πρόεδρό του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024