Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συνέδριο Πειραιάς Επιχειρείν: Γαλάζια Οικονομία

Συνέδριο Πειραιάς Επιχειρείν: Γαλάζια Οικονομία

Πάνω από 300 συμμετέχοντες, είτε δια ζώσης είτε εξ αποστάσεως, ενημερώθηκαν για τα αποτελέσματα των δράσεων για τη στήριξη της γαλάζιας οικονομίας.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 2ο ετήσιο συνέδριο Επιχειρηματικότητας του Δήμου Πειραιά με θέμα: «Πειραιάς Επιχειρείν: Γαλάζια Οικονομία», στις 27 Νοεμβρίου 2023, που διοργάνωσαν ο Δήμος Πειραιά, το Κέντρο Προώθησης Νεοφυών Επιχειρήσεων του Δήμου Πειραιά (https://startup-piraeus.gr/) και η Κοινότητα Γνώσης & Καινοτομίας για τη Γαλάζια Οικονομία του Δήμου Πειραιά (https://kics.gr/), συγχρηματοδοτούμενες δράσεις της ΟΧΕ του Δήμου Πειραιά.

Πάνω από 300 συμμετέχοντες, είτε δια ζώσης είτε εξ αποστάσεως, ενημερώθηκαν για τα αποτελέσματα των δράσεων για τη στήριξη της γαλάζιας οικονομίας. Παράλληλα, επιδιώχθηκε η δικτύωση και η ανάπτυξη συνεργειών.

Στο συνέδριο απηύθυναν χαιρετισμούς, ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού & Βιώσιμης Ανάπτυξης Δήμου Πειραιά, κ. Δ. Καρύδης εκ μέρους του Δημάρχου κ. Ιωάννη Μώραλη, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Καινοτομίας κ. Μάξιμος Συνετάκης, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς, κ. Μιχαήλ Σφακιανάκης, ο πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Καθ.  Τμ. Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, κ. Άγγελος Κότιος, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών και Υγείας Δήμου Πειραιά, κα Κυριακή Μπουρδάκου και η Γενική Γραμματέας Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Λέκτορας του Παντείου Πανεπιστημίου κα Ζέφη Δημαδάμα.

Συνεχής υποστήριξη του Δήμου Πειραιά

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Ιωάννης Μώραλης, στον χαιρετισμό που μετέφερε ο κ. Δημήτρης Καρύδης, τόνισε την πρωτοποριακή συμβολή του Δήμου στην υποστήριξη της γαλάζιας οικονομίας σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο από το 2014.

Συγκεκριμένα, το «Κέντρο Προώθησης της Επιχειρηματικότητας Νεοφυών Επιχειρήσεων του Δήμου Πειραιά» από το Νοέμβριο του 2021 έχει υποστηρίξει συμβουλευτικά 193 επιχειρήσεις είτε στην κατάρτιση επιχειρηματικών σχεδίων είτε στη σύνταξη αιτήσεων χρηματοδότησης. Επιπλέον, έχει φιλοξενήσει στον χώρο της θερμοκοιτίδας του 42 νεοφυή σχήματα. Η δράση «Υποστήριξη για τη δημιουργία και ανάπτυξη Κοινότητας Γνώσης και Καινοτομίας για τη Γαλάζια Οικονομία (ΚΓΚ – ΓΟ) στον Πειραιά» υλοποιείται από τον Δήμο Πειραιά σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς και την εταιρεία Γνώση ΙΚΕ για τη σύνδεση των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή με τους ερευνητικούς φορείς και τη διάχυση της καινοτομίας στην οικονομία.

Ο κ. Καρύδης, στην ομιλία του, επεσήμανε τη σημασία των προσπαθειών της τοπικής αρχής και ότι η συνέχιση των συγχρηματοδοτουμένων  αυτών δράσεων είναι η επόμενη πρόκληση για το νέο ΕΣΠΑ. Σημείωσε την αυξητική τάση των συμμετεχόντων στον Διαγωνισμό Blue Growth, γεγονός που υποδεικνύει ότι τέτοιες πρωτοβουλίες συμβάλλουν θετικά στην ενημέρωση και ενεργοποίηση των νέων σχετικά με τους τομείς της Γαλάζιας Οικονομίας και του επιχειρείν.

Επίσης, χαιρετισμό απέστειλε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Καινοτομίας κ. Μάξιμος Συνετάκης, ο οποίος συνεχάρη τη Δημοτική Αρχή για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει στα θέματα καινοτομίας και γαλάζιας ανάπτυξης.

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο Πρύτανης Πανεπιστημίου Πειραιώς, Μιχαήλ Σφακιανάκη ανέφερε :

«Ως Πανεπιστήμιο προσπαθούμε να προάγουμε δράσεις που έχουν να κάνουν με την ευρύτερη κοινωνία και ιδιαίτερα δε με τον Δήμο Πειραιά. Βασικό στοιχείο της αποστολή μας  είναι και να ενθαρρύνουμε τους φοιτητές μας, την νεολαία μας στο κομμάτι της επιχειρηματικότητας. Το επίκεντρο αυτής της προσπάθειας είναι ο φοιτητής και η φοιτήτρια, που μέσω αυτών των συνεργειών αποκτούν τη δυνατότητα να ξεχωρίσουν και να εκμεταλλευτούν ευκαιρίες, ενισχυμένοι από την τόλμη, την τύχη και το ταλέντο τους.»

Ο κ. Κότιος Άγγελος, Καθ. του Τμ. Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς και πρώην πρύτανης Πανεπιστημίου Πειραιά στον χαιρετισμό του, τόνισε:

«Είμαι πολύ βαθιά συγκινημένος σήμερα για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων μιας εφαρμοσμένης πρακτικής δράσης, εδώ, στην πόλη του Πειραιά. Αυτός ήταν και ο λόγος που όταν ανέλαβα την πρυτανεία ζήτησα να μιλήσω με τον Δήμαρχο Πειραιά και τους εκπροσώπους των επιμελητηρίων. Είμαστε ένα δημόσιο Πανεπιστήμιο που πρέπει να υπηρετεί, πρωτίστως την τοπική οικονομία και κοινωνία και εν συνεχεία το σύνολο της χώρας.»

Στη συνέχεια, εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων της πόλης τοποθετηθήκαν για το πώς η δικτύωση και η συνεργασία μεταξύ φορέων  μπορεί να ενισχύσει τις επιχειρήσεις και την καινοτομία στη Γαλάζια Οικονομία, αναφέροντας και τις στρατηγικές που απαιτούνται για την ανάπτυξη δυνατών σχέσεων εμπιστοσύνης.

Sports in

Ο κόσμος του Ολυμπιακού στις εξέδρες, η στήριξη των αδερφών Αγγελόπουλων και ο… Μήτρου Λονγκ(vid)

Δείτε μέσα από την παρακάμερα της ΚΑΕ Ολυμπιακός όσα έγιναν εντός και εκτός παρκέ στον 2ο προημιτελικό με την Μπαρτσελόνα (77-69).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024