Σάββατο 11 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
DIY ιδέες για στολίδια: ανακαλύψτε τον μικρό διακοσμητή που κρύβεται μέσα σας

DIY ιδέες για στολίδια: ανακαλύψτε τον μικρό διακοσμητή που κρύβεται μέσα σας

Τα στολίδια δημιουργούν όλη αυτήν την ατμόσφαιρα χαράς που έχουμε ανάγκη τα Χριστούγεννα.

Η περίοδος που το σπίτι μεταμορφώνεται και βάζει τα καλά του είναι οι Γιορτές των Χριστουγέννων. Λίγοι είναι που μπαίνουν στην ίδια διαδικασία και το Πάσχα, που ούτως ή άλλως είναι πολύ πιο «σεμνό» στη διακόσμησή του. Οπότε τώρα είναι η εποχή για να χαρούμε στολισμούς, που σημαίνει ότι τώρα οι κούτες βγαίνουν από τις αποθήκες και ξεκινάει η γιορτή. Κάθε χρόνο η συλλογή ανανεώνεται με κάποια διακοσμητικά και αυτό είναι φυσικό. Οι σύγχρονες τάσεις θέλουν πιο μινιμαλιστική διακόσμηση αλλά περί ορέξεως ο καθείς ας κάνει ότι επιθυμεί γιατί δεν υπάρχουν «πρέπει» σε αυτή τη διαδικασία. Είτε προτιμήσετε τις κλασικές αποχρώσεις του κόκκινου και του πράσινου, είτε το πιο μοντέρνο μπλε και ασημί, μην ξεχάσετε τα λαμπάκια, ένα όμορφο στεφάνι και φυσικά το δέντρο. Αν έχετε πολύ μικρό χώρο, μπορείτε να στολίσετε και τις γλάστρες σας!

Ως πρόταση για στολίδια φέτος, τι θα λέγατε να φτιάξετε δικά σας, χειροποίητα; Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υλικά φιλικά προς το περιβάλλον και να ενσωματώσετε σε αυτά -αν ταιριάζει- μεταλλικά στοιχεία για να δώσετε την λάμψη που χρειάζεται. Οι DIY διακοσμήσεις κερδίζουν συνεχώς δημοτικότητα και είναι κάτι που μπορείτε να κάνετε οικογενειακώς.

Παρακάτω δείτε μερικές ιδέες για χειροποίητα στολίδια, ανακαλύψτε τις δυνατότητες της δημιουργικότητάς σας και προσαρμόστε τις ιδέες ανάλογα με το στιλ που σας αρέσει περισσότερο!

Χειροποίητα στολίδια για το δέντρο:

  • Χαρτονένιες Μπάλες: Κόψτε κύκλους από χαρτόνι, κολλήστε τους μαζί, και δημιουργήστε μια μπάλα. Στολίστε τη με χρώματα, γκλίτερ ή μικρά αυτοκόλλητα.
  • Ξυλαράκια Κανέλας: Δέστε μαζί ξυλαράκια κανέλας με κορδέλες, μικρές μπάλες ή διάφορα άλλα διακοσμητικά.
  • Χάρτινα Αστέρια: Κόψτε αστέρια από πολύχρωμα χαρτόνια και διακοσμήστε τα με γκλίτερ. Μπορείτε να τα κρεμάσετε στο δέντρο με λεπτές κορδέλες.
  • Αρωματικά Στολίδια: Φτιάξτε στολίδια με αρωματικά υλικά όπως κανέλα, ξερά λουλούδια (πχ. λεβάντα) ή ανθόνερο ή ακόμα και άρωμα βανίλιας. Θα προσθέσουν όχι μόνο ομορφιά αλλά και ένα υπέροχο άρωμα στο χώρο.
  • Φτιάξτε Στολίδια από παλιές χριστουγεννιάτικες κάρτες: Χρησιμοποιήστε παλιές χριστουγεννιάτικες κάρτες. Μπορείτε να κόψετε διάφορα σχέδια από τις παραστάσεις που έχουν πάνω και να τις κρεμάσετε στο δέντρο με λεπτές κορδέλες.

Χειροποίητα στολίδια για το σαλόνι που θα προσθέσουν ζεστασιά στον χώρο:

  • Κορνίζες με Γιορτινά Θέματα: Μπορείτε είτε να ζωγραφίσετε όλοι κάτι σχετικό με την εποχή, είτε να βγάλετε αστείες φωτογραφίες με εσάς στολισμένους σαν χριστουγεννιάτικα δένδρα και να τα βάλετε μέσα σε κορνίζες για να λειτουργήσουν ως στολίδια παντού στο χώρο.
  • Στολίδια Με Σκοινί: Κατασκευάστε μικρά στολίδια χρησιμοποιώντας σκοινί, κορδέλες ή άλλα φυσικά υλικά. Μπορείτε με αυτά να φτιάξετε αστέρια, δέντρα ή καρδιές.
  • Γιορτινό στεφάνι: Φτιάξτε ένα ρουστίκ στεφάνι με κλαδιά, λινάτσα και φυσικά διακοσμητικά όπως κουκουνάρια (που μπορείτε επίσης να βάψετε).
  • Εορταστικές γιρλάντες: Από χαρτί ή χαρτόνι, φτιάχνονται εύκολα και μπορείτε να τις βάψετε σε χρώματα που ταιριάζουν με την διακόσμηση που έχετε επιλέξει.

Για τους πιο έμπειρους στα DIY, μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε:

  • Χειροποίητα διακοσμητικά αυγά: Χρησιμοποιήστε την τεχνική decoupage για να διακοσμήσετε αυγά με χαρτί, ύφασμα ή ακόμα και μερικές μικρές εικόνες που έχετε εκτυπώσει.
  • Χειροποίητα Ραμμένα Μαξιλαράκια: Ράψτε μικρά μαξιλαράκια με ύφασμα της επιλογής σας (ή κομμάτια υφάσματος που σας έχει περισσέψει) και προσθέστε διακοσμητικά στοιχεία όπως κουμπιά, κέντημα ή δαντέλα.
  • Χειροποίητα Κεριά με Φυσικά Υλικά: Φτιάξτε χειροποίητα κεριά χρησιμοποιώντας φυσικά υλικά όπως κλαδιά πεύκου, κανέλα ή ακόμα και  φλούδες από εσπεριδοειδή για ένα αρωματικό αποτέλεσμα.

Αυτά και πολλά ακόμα μπορείτε να ανακαλύψετε στο αχανές διαδίκτυο για να βάλετε την προσωπική σας πινελιά στον χώρο. Το μόνο που χρειάζεται είναι καλή διάθεση, χριστουγεννιάτικη μουσική για ατμόσφαιρα και φυσικά κάποιο γλυκό να ψήνεται στο φούρνο για να μυρίσει το σπίτι Γιορτές.

Καλά Χριστούγεννα σε όλους!

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Απόλλων Σμύρνης

Παρακολουθήστε live στις 17:30 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Απόλλων Σμύρνης για τον τελικό του Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδος πόλο ανδρών

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 11 Μαϊου 2024