Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παλαιό Φάληρο: Για διακίνηση κοκαΐνης και λαθραίων τσιγάρων είχε συλληφθεί τον Μάιο ο 56χρονος Thimi

Παλαιό Φάληρο: Για διακίνηση κοκαΐνης και λαθραίων τσιγάρων είχε συλληφθεί τον Μάιο ο 56χρονος Thimi

Πριν 7 μήνες ο 56χρονος, που έπεσε θύμα δολοφονικής ενέδρας στο Παλαιό Φάληρο, είχε συλληφθεί μαζί με άλλα τρία άτομα ως αρχηγικό μέλος εγκληματική οργάνωσης, ωστόσο κυκλοφορούσε ελεύθερος

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την δράση του 56χρονου Thimi από την Αλβανία που το βράδυ της Πέμπτης έπεσε νεκρός από πυροβολισμούς σε ενέδρα θανάτου που του είχαν στήσει άγνωστοι δράστες έξω από το σπίτι του στο Παλαιό Φάληρο.

Από την πρώτη στιγμή η Αστυνομία έκανε λόγο για άτομο που έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές για υποθέσεις ναρκωτικών και λαθρεμπόριο τσιγάρων.

Κοκαΐνη και λαθρεμπόριο τσιγάρων

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες ο 56χρονος την τελευταία φορά που είχε βρεθεί στο στόχαστρο των διωκτικών Αρχών ήταν τον περασμένο Μάιο.

Συγκεκριμένα στις 25 Μαΐου στο πλαίσιο μεγάλης επιχείρησης της Δίωξης Ναρκωτικών σε διάφορες περιοχές της Αττικής, είχαν συλληφθεί 4 άτομα ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούταν στην κατοχή και εμπορία κοκαΐνης και λαθραίων καπνικών προϊόντων στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Η υπόθεση του Μαΐου και τα εμπλεκόμενα άτομα έχουν μπει στο μικροσκόπιο των ερευνών για τη δολοφονία του 56χρονου

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν τότε 3 ημεδαποί ηλικίας, 51, 55 και 63 ετών και ο 56χρονος Αλβανός.

Ο ρόλος του και οι συνεργάτες

Σύμφωνα με την Αστυνομία η σπείρα είχε διπλή δράση. Διακινούσε ποσότητες κοκαΐνης και παράλληλα αποθήκευε, τυποποιούσε και διοχέτευε λαθραία καπνικά προϊόντα σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία αρχηγικά μέλη της σπείρας ήταν ο 55χρονος Έλληνας και ο 56χρονο Αλβανός οι οποίοι ήταν υπεύθυνοι για την ανεύρεση και προμήθεια των ναρκωτικών και των καπνικών προϊόντων, καθώς και για την ανεύρεση πελατών, με άμεσους συνεργάτες τους.

Ο 51χρονος ήταν επιφορτισμένος με την αποθήκευση, τη φύλαξη και περαιτέρω διακίνηση των ναρκωτικών και των καπνικών ειδών, ενώ ο 63χρονος με την αποθήκευση και φύλαξη των καπνικών προϊόντων.

Τα ευρήματα από τις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. στα σπίτια των συλληφθέντων

Η έφοδος στο διαμέρισμα του Παλαιού Φαλήρου

Εκείνη την ημέρα η Αστυνομία είχε πραγματοποιήσει και έρευνες στα σπίτια των συλληφθέντων. Έφοδος είχε γίνει και στο σπίτι του 56χρονου στο Παλαιό Φάληρο.

Συνολικά σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες στις περιοχές της Νέας Σμύρνης, του Ταύρου, του Παλαιού Φαλήρου και της Καλλιθέας και στην κατοχή των κατηγορουμένων βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

  • -700- γραμμ. κοκαΐνης,
  • -5.510- πούρα και -3.460- τσιγάρα,
  • -513- συσκευασίες καπνού,
  • πλαστό δελτίο ταυτότητας και πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης,
  • -4- ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας,
  • -2- αυτοκίνητα,
  • το χρηματικό ποσό των -2.750- ευρώ και
  • -20- κινητά τηλέφωνα.

Οι έρευνες για τη δολοφονική ενέδρα

Η παραπάνω υπόθεση έχει μπει στο μικροσκόπιο της Αξιωματικών που έχουν αναλάβει την υπόθεση της δολοφονίας του 56χρονο Thimi ο οποίος παρά τη σύλληψή του τότε κυκλοφορούσε ελεύθερος.

Δεν αποκλείεται άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση αυτή να βρίσκονται πίσω από την ενέδρα θανάτου στον 56χρονο. Μάλιστα εξετάζεται και το ενδεχόμενο η εντολή θανάτου να δόθηκε μέσα από τη φυλακή.

Το κράνος του 56χρονου στο σημείο της δολοφονίας

Όπως και να έχουν τα πράγματα η δολοφονία του 56χρονου χαρακτηρίζεται από την Αστυνομία ως πολύ σοβαρή υπόθεση για διάφορους λόγους σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στο MEGA, επισημαίνοντας μάλιστα ότι ίσως να σχετίζεται και με προηγούμενες αστυνομικές έρευνες.

Για αυτό και οι αξιωματικοί που ασχολούνται με την υπόθεση κινούνται πολύ προσεκτικά.

Ο 56χρονος δολοφονήθηκε περίπου στις 9 το βράδυ της Πέμπτης (30/11) στην οδό Άτλαντος έξω από το σπίτι του στο Παλαιό Φάληρο.

Μόλις είχε παρκάρει το μηχανάκι του και είχε βγάλει το κράνος όταν εμφανίστηκαν, ένας ή δύο δράστες και τον πυροβόλησαν από κοντινή απόσταση.

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024