Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βραζιλία: 7 νεκροί σε έφοδο της αστυνομίας εναντίον συμμορίας - Στην επιχείρηση συμμετείχαν 100 αστυνομικοί

Βραζιλία: 7 νεκροί σε έφοδο της αστυνομίας εναντίον συμμορίας – Στην επιχείρηση συμμετείχαν 100 αστυνομικοί

Επτά ύποπτοι, σε βάρος των οποίων διενεργείτο «έρευνα για σχέσεις με εγκληματική οργάνωση» σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με τις δυνάμεις ασφαλείας, ανέφερε η αστυνομία στην Κριστινάπολις της Βραζιλίας.

Επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι δύο συνελήφθησαν χθες Τετάρτη κατά τη διάρκεια επιχείρησης της αστυνομίας (φωτογραφία, επάνω, από Policia Civil/SE) στη βραζιλιάνικη πολιτεία Σερζίπε (βορειοανατολικά) με σκοπό την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που φέρεται να είχε διαπράξει δολοφονίες, ληστείες και να διακινούσε ναρκωτικά, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Περίπου εκατό αστυνομικοί συμμετείχαν σε αυτή την επιχείρηση ευρείας κλίμακας στην Κριστινάπολις, πόλη 17.000 κατοίκων 120 χιλιόμετρα από την Αρακαζού, την πρωτεύουσα της πολιτείας Σερζίπε.

Η βραζιλιάνικη αστυνομία επικρίνεται συχνά για τη βία που ασκεί, ειδικά εναντίον Αφροβραζιλιάνων

Επτά ύποπτοι, σε βάρος των οποίων διενεργείτο «έρευνα για σχέσεις με εγκληματική οργάνωση» σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με τις δυνάμεις επιβολής της τάξης, ανέφερε η τοπική αστυνομία σε δελτίο Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα, κάνοντας επίσης λόγο για δυο συλλήψεις και 23 εφόδους, μια από τις οποίες έγινε σε φυλακή.

Η επιχείρηση εξαπολύθηκε έπειτα από ανώνυμη καταγγελία, που ανέφερε ότι κρατούμενος ήταν ο ηγέτης εγκληματικής οργάνωσης η οποία έσπερνε τον τρόμο σε πόλη που γειτονεύει με την Κριστινάπολις, στον νότιο τομέα της Σερζίπε, κοντά στην πολιτεία Μπαΐα.

Χιλιάδες νεκροί

Η βραζιλιάνικη αστυνομία επικρίνεται συχνά από οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για τη βία που ασκεί, ειδικά εναντίον Αφροβραζιλιάνων.

Το 2022 σκοτώθηκαν 175 άνθρωποι σε αστυνομικές επιχειρήσεις στη Σερζίπε, μικρή πολιτεία όπου κατοικούν 2,2 εκατομμύρια Βραζιλιάνοι.

Η γειτονική πολιτεία Μπαΐα, πολύ μεγαλύτερη και με πολύ μεγαλύτερο πληθυσμό (15 εκατ. κάτοικοι), ήταν αυτή όπου καταγράφηκαν οι περισσότεροι θάνατοι σε επιχειρήσεις της αστυνομίας την περασμένη χρονιά (1.464).

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Το «άστρο» του Τσάμπι Αλόνσο: Δεν έχει υπάρχει αυτό που έχει κάνει φέτος η Λεβερκούζεν (vids)

Η Λεβερκούζεν σε 10 ματς στη φετινή σεζόν σε Μπουντεσλίγκα, Europa League και Κύπελλο έχει γλιτώσει την ήττα ή έχει πάρει τη νίκη με γκολ στις καθυστερήσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024