Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ένα πρώην στρατόπεδο γίνεται βιοκλιματικό κολυμβητικό συγκρότημα

Ένα πρώην στρατόπεδο γίνεται βιοκλιματικό κολυμβητικό συγκρότημα

Το κολυμβητικό συγκρότημα θα φιλοξενεί και διεθνείς αγώνες όταν υλοποιηθεί.

Το μεγαλύτερο αθλητικό έργο της Δυτικής Θεσσαλονίκης τα τελευταία χρόνια πλησιάζει όλο και πιο κοντά στην έναρξη της κατασκευής του.

Ειδικότερα, με την υπ’ αριθμ. ΥΠΕΝ/ΓΓΧΣΑΠ/122461/108 Κοινή Υπουργική Απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νικόλαου Παπαθανάση, του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρου Σκυλακάκη και του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νικόλαου Ταγαρά, εγκρίθηκε το ποσό των 44.800.000€.

Με το παραπάνω ποσό, η κατασκευή του μεγάλου βιοκλιματικού κολυμβητικού συγκροτήματος και αστικών αναπλάσεων στο πρώην Στρατόπεδο «Μ. Αλέξανδρος» στη Δ.Κ. Αμπελοκήπων μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Η δημοπράτηση του έργου θα γίνει στο προσεχές χρονικό διάστημα.

Αγώνες δεκαετιών

Ύστερα από αγώνες δεκαετιών, ένα έργο πνοής για το Δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης και για τη Δυτική Θεσσαλονίκη ευρύτερα παίρνει σάρκα και οστά.

«Το έργο θα είναι η πρώτη μεγάλη και σημαντική παρέμβαση της Ελληνικής πολιτείας στις αθλητικές υποδομές της Θεσσαλονίκης μετά από 50 χρόνια και η κατασκευή αυτού του υπερτοπικής σημασίας κολυμβητικού συγκροτήματος θα εξυπηρετεί, για τα αθλήματα του υγρού στίβου, όχι μόνο τις ανάγκες της Θεσσαλονίκης αλλά και της Βόρειας Ελλάδας» αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Δήμος Αμπελοκήπων Μενεμένης και προσθέτει:

«Θα είναι το μοναδικό πλήρες και λειτουργικό κολυμβητικό συγκρότημα της πόλης στο οποίο θα μπορούν να διεξαχθούν διεθνείς αγώνες και  για την κατασκευή του κολυμβητικού συγκροτήματος υπάρχει εξασφαλισμένος χώρος χωρίς ιδιοκτησιακά προβλήματα.

Ο Δήμος  ευχαριστεί τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Νικόλαο Παπαθανάση για τη συμβολή τους.

Ήδη το έργο με τίτλο «Ανάπλαση των οδών Φιλιππουπόλεως – Βενιζέλου – Δαβάκη του Δήμου Αμπελοκήπων Μενεμένης» με το ποσό των 12.800.000€ είναι σε διαδικασία ανάθεσης συμβάσεων».

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024