Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παράρτημα ανοίγει το Πανεπιστήμιο Αθηνών στην Κύπρο

Παράρτημα ανοίγει το Πανεπιστήμιο Αθηνών στην Κύπρο

Το Πανεπιστήμιο Αθηνών προχωρά σε μια σημαντική κίνηση διεθνοποίησης

Την ίδρυση παραρτήματος στην Κύπρο βάζει ως στόχο το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών καθώς σύμφωνα με πληροφορίες κατατέθηκε η σχετική πρωτοβουλία στη Σύγκλητο. Οι διαδικασίες πλέον ξεκινούν καθώς μετά από πρόταση του Πρύτανη Γεράσιμου Σιάσου ορίστηκε Επιτροπή Καθηγητών, η οποία θα επεξεργαστεί σχέδιο για την ίδρυση του παραρτήματος και ειδικά ως προς τη δυνατότητα οργάνωσης προγραμμάτων σπουδών προπτυχιακού και μεταπτυχιακού επιπέδου.

Το Πανεπιστήμιο Αθηνών προχωρά σε μια σημαντική κίνηση διεθνοποίησης και η απόφαση αυτή αναγάγει το στόχο της εξωστρέφειας και της διεθνοποίησης ως μια από τις βασικότερες προτεραιότητες του.

Σχέδιο διεθνοποίησης

Με αυτό τον τρόπο το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της χώρας και πρώτο ιστορικά πανεπιστήμιο στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, κάνει ένα πρώτο βήμα για να διευρύνει το πεδίο της δράσης του να εντείνει τις συνεργασίες του, σε μια εποχή που η διεθνοποίηση θεωρείται κλειδί για την ανάπτυξη της ανώτατης εκπαίδευσης. Να σημειωθεί ότι για την ίδρυση του παραρτήματος απαιτείται απόφαση της Συγκλήτου και έκδοση προεδρικού διατάγματος σύμφωνα με το νόμο 4957/2022.

Το σχέδιο διεθνοποίησης ξεκινά από την Κύπρο και διόλου τυχαία καθώς οι ιστορικοί δεσμοί με τη χώρα είναι πολύ μεγάλοι. Μάλιστα προσωπικότητες της σύγχρονης Κύπρου σπούδασαν στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το κύρος του Πανεπιστημίου Αθηνών και το εύρος των επιστημονικών και ερευνητικών αντικειμένων θα συμβάλλει αποφασιστικά στη συνολικότερη ανάπτυξη της ανώτατης εκπαίδευσης και στην Κύπρο.

Sports in

Ποιος είναι ο λόγος που ο Παναθηναϊκός θα παίξει στην «Aleksandar Nikolić Hall» με τη Μακάμπι

Ο λόγος που τα δύο παιχνίδια των playoffs της EuroLeague ανάμεσα σε Μακάμπι Τελ Αβίβ και Παναθηναϊκό θα γίνουν στη γνωστή «Χάλα Πιονίρ».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024