Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ρεκόρ απελάσεων στις ΗΠΑ

Ρεκόρ απελάσεων στις ΗΠΑ

Πάνω από 380.000 παράτυποι μετανάστες έχουν απελαθεί το τελευταίο επτάμηνο από τις αμερικανικές αρχές που πραγματοποιούν 30 πτήσεις την εβδομάδα για τον σκοπό αυτό

Τα πράγματα με την παράτυπη μετανάστευση στις ΗΠΑ έχουν σοβαρέψει αρκετά. Όπως μετέδωσαν αμερικάνικα και μεξικάνικα ΜΜΕ: «Οι ΗΠΑ προειδοποιούν ότι θα συνεχίσουν να αυξάνουν τις απελάσεις χιλιάδων μεταναστών χωρίς έγγραφα.

Το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας ανέφερε ότι τις τελευταίες δύο εβδομάδες πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 30 εβδομαδιαίες πτήσεις για την απέλαση μεταναστών που δεν χρησιμοποίησαν νόμιμα μέσα για να εισέλθουν στις Ηνωμένες Πολιτείες», αναφέρει η «Ρασόν».

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας (DHS), μέσω της Υπηρεσίας Μετανάστευσης και Τελωνείων (ICE) και Τελωνείων και Προστασίας Συνόρων (CBP), συνεχίζει να αυξάνει τις πτήσεις απέλασης για μετανάστες χωρίς έγγραφα, συμπεριλαμβανομένων μη έγγαμων ενηλίκων και οικογενειών, προς Βενεζουέλα, Κεντρική Αμερική, Βραζιλία , Κολομβία, Ινδία και Περού, ανέφερε το ICE.

Τι λένε τα δεδομένα της αρμόδιας υπηρεσίας

Από τον Μάιο του 2023, το DHS έχει απελάσει περισσότερα από 380.000 άτομα, ένα ορόσημο που ξεπερνά κατά πολύ τους αριθμούς που καταγράφηκαν το οικονομικό έτος 2022, όταν το ICE πραγματοποίησε 72.177 μετακομίσεις σε περισσότερες από 150 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, ο αριθμός των πτήσεων επαναπατρισμού μεταναστών συνέχισε να αυξάνεται και το ICE έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από τριάντα εβδομαδιαίες πτήσεις επαναπατρισμού μεταφέροντας χιλιάδες ανθρώπους πίσω στις χώρες καταγωγής τους ενώ έχει επαναπατρίσει περισσότερους από πέντε χιλιάδες ανθρώπους απευθείας στο Μεξικό. Οι Ηνωμένες Πολιτείες απαιτούν να χρησιμοποιηθούν νόμιμα μέσα για να εισέρθουν στη χώρα.

Οι πολίτες που δεν έχουν νομική βάση για να παραμείνουν στις Ηνωμένες Πολιτείες θα απελαθούν

Τι ανέφερε η υφυπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας

«Η κυβέρνηση Μπάιντεν-Χάρις ηγήθηκε της μεγαλύτερης επέκτασης νομικών οδών εδώ και δεκαετίες και συνεχίζει να επιβάλλει κυρώσεις, συμπεριλαμβανομένης της απέλασης στη χώρα καταγωγής τους, για όσους δεν χρησιμοποιούν αυτές τις οδούς για να έρθουν στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η επανέναρξη των πτήσεων απέλασης προς τη Βενεζουέλα τον Οκτώβριο επηρέασε τη μείωση κατά 65% των ροών Βενεζουελάνων, όπως παρατήρησε το CBP το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου», δήλωσε η αναπληρώτρια υφυπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας, Kristie Canegallo.

«Μην ακούτε τα ψέματα των λαθρεμπόρων. Οι άνθρωποι που περνούν παράνομα δεν θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτές τις νόμιμες διαδρομές και θα απομακρύνονται εάν δεν έχουν νομική βάση να παραμείνουν», προειδοποίησε η Canegallo.

Οι πολίτες που δεν έχουν νομική βάση για να παραμείνουν στις Ηνωμένες Πολιτείες θα αποβληθούν σύμφωνα με τη νομοθεσία των ΗΠΑ. Σύμφωνα με την καθιερωμένη πρακτική, οι Ηνωμένες Πολιτείες διασφαλίζουν ότι όλοι οι μη υπήκοοι χωρίς νόμιμη βάση παραμονής στις Ηνωμένες Πολιτείες ελέγχονται επαρκώς για να διαπιστωθεί εάν έχουν έγκυρες αξιώσεις προστασίας και απαγόρευσης απομάκρυνσης, σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους.

Αυτό ισχύει για όλους τους μη υπηκόους, ανεξαρτήτως εθνικότητας, προκειμένου να διασφαλιστεί η εύρυθμη και ανθρώπινη επεξεργασία, μεταφορά και απομάκρυνση άγαμων ενηλίκων και οικογενειακών μονάδων.

Τι ανέφερε ο Corey Price

«Υπάρχουν συνέπειες για τους μετανάστες που περνούν παράνομα τα σύνορά μας και δεν ακολουθούν νόμιμες οδούς προς τις Ηνωμένες Πολιτείες», δήλωσε ο Corey Price, εκτελεστικός διευθυντής του ICE Associate Exportation and Enforcement Operations.

«Σύμφωνα με τη νομοθεσία των ΗΠΑ, θα συνεχίσουμε να επαναπατρίζουμε μη πολίτες που δεν έχουν νομική βάση να παραμείνουν στις Ηνωμένες Πολιτείες στη χώρα καταγωγής τους», είπε ο Πράις.

Οι μη υπήκοοι σε διαδικασίες απέλασης υποβάλλουν τα αιτήματά τους για προστασία από την απέλαση ενώπιον δικαστών μετανάστευσης στα δικαστήρια μετανάστευσης, τα οποία διαχειρίζεται το Εκτελεστικό Γραφείο για την Αναθεώρηση Μετανάστευσης του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Απελάθηκαν 380.000 μετανάστες χωρίς έγγραφα

Συνολικά, το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας (DHS) απέλασε ή επέστρεψε περισσότερους από 380.000 μετανάστες χωρίς έγγραφα που δεν είχαν νομική βάση να παραμείνουν στη χώρα από τον Μάιο του 2023, ανέφερε η ομοσπονδιακή υπηρεσία.

Το DHS εξήγησε ότι αρκετές πτήσεις αναχώρησαν η από τις ΗΠΑ προς την Ινδία, τον Ισημερινό, το Περού, τη Βενεζουέλα και τις χώρες της Κεντρικής Αμερικής με απελαθέντες μετανάστες και ότι η υπηρεσία θα συνεχίσει, μέσω της Υπηρεσίας Μετανάστευσης και Επιβολής Τελωνείων (ICE), να εργάζεται σε συντονισμό με τα τελωνεία και Προστασία των Συνόρων (CBP) και διευκόλυνση πολλαπλών πτήσεων απομάκρυνσης, ως μέρος δεκάδων άλλων συνηθισμένων επιχειρήσεων ICE. Μεταξύ αυτών που εκδιώχθηκαν ήταν άγαμοι ενήλικες και οικογένειες που δεν είχαν νομική βάση να παραμείνουν στη χώρα.

Από τον περασμένο Μαϊο, σε αυτούς τους 7 μήνες, το ICE απέλασε περισσότερους από 380.000 ανθρώπους, εκ των οποίων οι 60.000 ήταν μέλη οικογενειών. Μεταξύ των απελαθέντων είναι και μετανάστες που στέλνονται απευθείας στη Βενεζουέλα και την Κούβα.

Στις 18 Οκτωβρίου, οι ΗΠΑ επανέλαβαν τους άμεσους επαναπατρισμούς πολιτών της Βενεζουέλας, μετά από τέσσερα χρόνια αναστολής αυτής της πρακτικής.

Στις 26 Οκτωβρίου, η Κούβα υποδέχθηκε την έβδομη πτήση μεταναστών που απελάθηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες αφού και οι δύο χώρες συμφώνησαν πριν από σχεδόν ένα χρόνο να ενεργοποιήσουν εκ νέου τις επιστροφές μεταναστών αεροπορικώς.

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024