Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Χριστούγεννα σπίτι τους οι ΒΒΒ»

«Χριστούγεννα σπίτι τους οι ΒΒΒ»

Στην Κροατία θεωρούν βέβαιη την αποφυλάκιση των περισσότερων Κροατών χούλιγκανς που εμπλέκονται στα επεισόδια που είχαν αποτέλεσμα τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη

Προς το τέλος της οδεύει η τραγική ιστορία που κατέληξε στον φόνο του Μιχάλη Κατσούρη.

Αυτό από την κροατική πλευρά. Όπως μετέδωσαν τα ΜΜΕ στην Κροατία, «ο δικηγόρος αρκετών εκ των συλληφθέντων οπαδών της Ντιναμό, Μάριο Μεντάκ, ανακοίνωσε ότι οι ΒΒΒ που συνελήφθησαν και κρατούνται σε ελληνικές φυλακές μετά τις ταραχές του Αυγούστου στη Νέα Φιλαδέλφεια, θα καταθέσουν την υπερασπιστική τους γραμμή στις 4, 5 και 6 Δεκεμβρίου στο δικαστήριο της Αθήνας».

«Όλοι οι Κροάτες πολίτες που βρίσκονται στις ελληνικές φυλακές έχουν κληθεί κατά τη διάρκεια αυτών των τριών ημερών και θα έχουν την ευκαιρία να υποβάλουν την υπεράσπισή τους», δήλωσε ο Μεντάκ στο τηλεοπτικό δίκτυο RTL.

«Μετά από αυτό, οι δικηγόροι τους θα καταθέσουν έφεση κατά της προφυλάκισης και εάν ο δικαστής το αποδεχθεί, οι συλληφθέντες οπαδοί ή τουλάχιστον κάποιοι από αυτούς θα μπορούσαν να αφεθούν ελεύθεροι ήδη τον επόμενο μήνα», επισημαίνει το κροατικό RTL.

Η «Γιούταρνι Λιστ» επεσήμανε: «Ο Μεντάκ επιβεβαίωσε ότι υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο, προσθέτοντας ότι αναμένει πως μετά θα υποβληθούν προτάσεις για την κατάργηση της προφυλάκισης, κάτι που σημαίνει ότι το δικαστήριο μπορεί να αποφασίσει για την αποφυλάκισή τους.

Κατηγορούνται για 11 αδικήματα

Οι κρατούμενοι οπαδοί της Ντιναμό κατηγορούνται για 11 ποινικά και πλημμεληματικά αδικήματα.

Η πιο σοβαρή, η δολοφονία του οπαδού της ΑΕΚ Μιχάλη Κατσούρη πριν το ματς με την Ντιναμό, βγήκε από το κατηγορητήριο αφού η ανάλυση DNA έδειξε ότι ο Μιχάλης Κατσούρης δεν σκοτώθηκε από κανέναν από τους κρατούμενους Bad Blue Boys».

Στις ελληνικές φυλακές βρίσκονται συνολικά 102 Bad Blue Boys, οι οποίοι κρατούνται για περισσότερο από τρεις μήνες.

«Υπάρχει πιθανότητα οι Bad Blue Boys που είναι φυλακισμένοι στην Ελλάδα να περάσουν τα Χριστούγεννα στο σπίτι τους. Θα καταθέσουν την υπεράσπισή τους στο δικαστήριο της Αθήνας την επόμενη εβδομάδα», επιβεβαίωσε ο Μάριο Μεντάκ, δικηγόρος συλληφθέντων Κροατών οπαδών που βρίσκονται στις ελληνικές φυλακές εδώ και 113 ημέρες.

Ο Κροάτης Πρωθυπουργός, Πλένκοβιτς, πριν από λίγες μέρες δήλωσε ότι «σύντομα θα τους έρθουν καλά νέα». Ο υπουργός Gordan Grlić Radman είπε επίσης στο RTL Danas το ίδιο πράγμα: «Λοιπόν, αυτές οι ειδήσεις εξακολουθούν να είναι επίκαιρες και φυσικά έχουμε πολύ έντονες συνομιλίες, όπως έχει ο Πρωθυπουργός με τον Πρωθυπουργό Μητσοτάκη, έτσι και εγώ με τον Υπουργό Εξωτερικών. Αυτό που είπε ο Πρωθυπουργός μας θα γίνει».

Η «Βέτσερνι Λιστ» τονίζει: «Φαίνεται ότι τελικά οι ΒΒΒ δεν θα κάνουν Χριστούγεννα πίσω από τα κάγκελα. Η κατάσταση είναι πολύ διαφορετική σε σχέση με το τέλος του καλοκαιριού που οι Boys ήταν ο νούμερο ένα εχθρός του κράτους.

Συγκεκριμένα, υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα 102 μέλη των «Αγοριών» που κρατούνται για περισσότερο από τρεις μήνες. Θα πρέπει όμως να απελευθερωθούν σύντομα.

«Το περιμέναμε, μιλάμε για μεγάλο αριθμό κόσμου, συνολικά 102 φιλάθλους. Τώρα η υστερία στην Ελλάδα και στα ΜΜΕ έχει ηρεμήσει λίγο και υπάρχει λιγότερη πίεση σε αυτό το πλαίσιο στους αρμόδιους θεσμούς», αποκάλυψε στη Večernji list ο Αθανάσιος Καϊμενάκης, Έλληνας δικηγόρος των BBB.

Σε μια εβδομάδα θα ξέρουμε περισσότερα…

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν έχει τελειώσει τίποτα, έχει γίνει η μισή δουλειά»

Απόλυτα ψύχραιμος ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μετά τον θρίαμβο του Ολυμπιακού επί της Άστον Βίλα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024