Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι δύο λέξεις - κλειδιά που χρησιμοποιούν οι πιο επιτυχημένοι επαγγελματίες

Οι δύο λέξεις – κλειδιά που χρησιμοποιούν οι πιο επιτυχημένοι επαγγελματίες

Όταν κάποιος παραδέχεται κάτι τέτοιο δεν θεωρείται λιγότερο ικανός.

Δεν είναι πολλοί εκείνοι οι οποίοι παραδέχονται τα λάθη τους, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι επαγγελματίες να αναλώνονται στο να πείσουν τους άλλους ότι έχουν δίκαιο, ακόμη και όταν γνωρίζουν πως αυτό δεν ισχύει.

Αλλά οι ερευνητές έχουν διαπιστώσει ότι όταν κάποιος παραδέχεται ότι έκανε λάθος, δεν θεωρείται λιγότερο ικανός. Οι άνθρωποι στην πραγματικότητα τους θεωρούν πιο έξυπνους, πιο προσιτούς και φιλικούς και τελικά τους εκτιμούν περισσότερο.

«Έκανα λάθος», είναι οι λέξεις-κλειδί σύμφωνα με τον Scott Shigeoka, ειδικό σε θέματα ψυχολογίας

Οι πολύ επιτυχημένοι στη δουλειά τους και συμπαθείς άνθρωποι δεν φοβούνται να πουν δύο απλές λέξεις: «Έκανα λάθος», σημειώνει στο CNBC o Scott Shigeoka, ειδικός σε θέματα ψυχολογίας.

Να τι κάνουν όσοι τολμούν να παραδεχτούν ότι δεν ξέρουν τα πάντα:

1. Δίνουν προτεραιότητα στη μάθηση και την ανάπτυξη

Όταν επαναπροσδιορίζετε τη μάθηση ως νίκη, προχωράτε προς την κατανόηση, αντί να υπολογίζετε τις φορές που είχατε δίκιο ή λάθος.

Μια μελέτη από τους ψυχολόγους Carol Dweck και Karina Schumann το υποστηρίζει, διαπιστώνοντας ότι είναι πιο πιθανό να αναλάβουμε την ευθύνη για τα λάθη μας αν πιστεύουμε ότι έχουμε τη δύναμη να αλλάξουμε τη συμπεριφορά μας. Το κλειδί είναι να υπενθυμίσεις στον εαυτό σου ότι παρόλο που η συμπεριφορά σου ήταν λάθος, μπορείς να την αλλάξεις στο μέλλον.Το γεγονός ότι παραδέχεστε ότι κάνετε λάθος, αυτό δεν σημαίνει ότι λέτε πως είστε κακός άνθρωπος.

«Θέλεις να έχεις δίκιο ή θέλεις να είσαι ευτυχισμένος;». Αυτή είναι μία ερώτηση που πρέπει να θυμίζετε στον εαυτό σας.

2. Ζητούν περισσότερες πληροφορίες

Όταν κάποιος σας λέει ότι κάνετε λάθος, αντί να περάσετε αμέσως στην άμυνα, σκεφτείτε γιατί σας το λένε αυτό. Απαντήστε με «Μπορείς να μου πεις περισσότερα;» και ακουστε πραγματικά τι έχουν να πουν.

Όχι μόνο αυτό σας κάνει πιο δεκτικούς στα σχόλια και τις σκέψεις του άλλου ατόμου, αλλά έχει επίσης τη δυνατότητα να επεκτείνετε τον τρόπο που σκέφτεστε για ένα θέμα.

Θα γίνετε λιγότερο επιθετικός απέναντι στις απόψεις των άλλων, ενώ θα αμφισβητήσετε και τη δική σας αίσθηση βεβαιότητας.

3. Θυμούνται ότι οι άνθρωποι ξέρουν να συγχωρούν

Όταν παραδεχτούμε ότι κάνουμε λάθος, όχι μόνο θα θεωρηθούμε πιο δυνατοί και πιο φιλικοί, είναι πολύ πιθανό να μας συγχωρήσουν.

Μια μελέτη από την ψυχολόγο Molly Crockett αποκάλυψε ότι οι άνθρωποι έχουν μια βασική προδιάθεση να συγχωρούν άλλους, ακόμα και αγνώστους. Ίσως επειδή η εναλλακτική λύση είναι να πληγώσουμε ή να τερματίσουμε μια σχέση και να χάσουμε τα οφέλη που θα μπορούσε να μας είχε φέρει.

Όταν παραδεχόμαστε τα λάθη μας, δημιουργούμε περισσότερες δυνατότητες να διατηρήσουμε ή να ενισχύσουμε τους πιο δυνατούς δεσμούς στη ζωή μας.

Sports in

Ολυμπιακός: Η απονομή του τροπαίου στα κορίτσια του Θρύλου

Δείτε την απονομή του τροπαίου στις παίκτριες του Ολυμπιακού, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ γυναικών για 8η φορά στην ιστορία των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024