Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Παλαιστίνιος κρατούμενος: Κάθε μέρα ήταν χειρότερη από την προηγούμενη - Δεν ξέραμε τι θα επακολουθούσε

Παλαιστίνιος κρατούμενος: Κάθε μέρα ήταν χειρότερη από την προηγούμενη – Δεν ξέραμε τι θα επακολουθούσε

Ο νεαρός κρατούμενος Σαντάμ Τακάτκα προέβη σε δηλώσεις αποκαλύπτοντας ψυχολογικό πόλεμο, ξυλοδαρμούς και βασανιστήρια.

Ο κρατούμενος Σαντάμ Τακάτκα αφού απελευθερώθηκε σήμερα ως αποτέλεσμα της συμφωνίας ανταλλαγής κρατουμένων, προέβη σε μερικές σύντομες δηλώσεις.

«Ζούσαμε κανονικά στη φυλακή.Ξαφνικά, οι μονάδες καταστολής μπήκαν μέσα, πήραν τις τηλεοράσεις και μας αντιμετώπισαν βίαια».

Κάθε μέρα ήταν χειρότερη από την προηγούμενη. Ζούσαμε με την ελπίδα, χωρίς να ξέρουμε τι θα επακολουθούσε. Αλλά είχαμε ελπίδα

Περιγράφει πώς οι υπηρεσίες των φυλακών είπαν ψέματα σε μια ομάδα κρατουμένων ότι θα απελευθερωθούν την Πέμπτη, αλλά κατέληξαν να μεταφέρουν τους κρατούμενους σε ένα νέο τμήμα της φυλακής την Παρασκευή, και ότι αυτού του είδους ο ψυχολογικός πόλεμος είναι συνηθισμένος μεταξύ των νεαρών κρατουμένων.

Δεν πίστευε πως ήταν η σειρά του να αποφυλακιστεί

Ο Σαντάμ δηλώνει ότι οι κρατούμενοι με ισόβια κάθειρξη είναι πιο αισιόδοξοι από τους κρατούμενους με μικρές ποινές. «Ορισμένοι από τους κρατούμενους με ισόβια έχουν τα ρούχα τους διπλωμένα στην πόρτα μέχρι την ημέρα που θα κληθεί το όνομά τους για αποφυλάκιση (shahron στα εβραϊκά)».

Ο Σαντάμ λέει ότι όταν τον επισκέφθηκε ο δικηγόρος του Marwan Barghouti και του είπε για τα νέα της αντίστασης, ο Marwan είπε στους άλλους κρατούμενους: «Ετοιμαστείτε. Θα είστε όλοι ελεύθεροι μέχρι τις αρχές του νέου έτους. Θα περάσετε το Ραμαζάνι και το Εϊντ ελεύθεροι».

Περιγράφει τη στιγμή που ακούστηκε το όνομά του ως ακατανόητη. «Το όνομά μου ακούστηκε ξαφνικά. Δεν ήξερα τι συνέβη. Νόμιζα ότι μου είχαν απομείνει δύο ή τρία χρόνια. Σκέφτηκα, πάμε να μεταφερθούμε σε μια νέα φυλακή, και βρέθηκα σε ένα λεωφορείο του Ερυθρού Σταυρού, με κόσμο, σε μια υποδοχή, με σημαίες και όλα αυτά».

«Σκέφτηκα ότι αυτό είναι αδύνατο. Αυτό είναι ένα αστείο. Όταν έφτασε η οικογένειά μου και οι αγαπημένοι μου, κατάλαβα ότι ήταν αλήθεια και ότι ήμουν ελεύθερος».

«Ελπίζω οι άλλοι νεαροί κρατούμενοι να ελευθερωθούν όπως εγώ. Ελπίζω ότι θα ακούσουν τα καλά νέα. Αυτή τη στιγμή, νομίζουν ότι έχω μεταφερθεί σε μια νέα φυλακή».

«Είθε ο Θεός να ενισχύσει τον λαό μας στη Λωρίδα της Γάζας και να δώσει υπομονή σε κάθε μητέρα μάρτυρα, σε κάθε μητέρα που ο γιος της ανέβηκε για χάρη μου, για τα νεαρά μικρά, για τους φυλακισμένους. Όλος ο σεβασμός σε αυτήν».

Sports in

«Μονόδρομος» το VAR και στο μπάσκετ – Εφαρμογή στο τελευταίο κρίσιμο δίλεπτο και για όλες τις αποφάσεις

Μια είναι η λύση για να μπει τέλος σε «εμετικές» διαιτησίες, όπως αυτή που είδαμε στο Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα το βράδυ της Τρίτης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024