Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έρχεται ψηφιακή πλατφόρμα για τα ζώα συντροφιάς - Τι θα περιλαμβάνει

Έρχεται ψηφιακή πλατφόρμα για τα ζώα συντροφιάς – Τι θα περιλαμβάνει

Η ψηφιακή πλατφόρμα θα παρέχει δυνατότητα εντοπισμού ζώου ή σκαναρίσματος QR code που θα φέρει στο περιλαίμιό του και να καταλάβω σε ποιον ανήκει

Έρχεται μέσα στον Δεκέμβριο ψηφιακή πλατφόρμα για τα ζώα συντροφιάς, όπως δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου σε τηλεοπτική του συνέντευξη στην ΕΡΤ1.

Ο Δημήτρης Παπαστεργίου ανέφερε ότι «είναι σχεδόν έτοιμη η ψηφιακή πλατφόρμα, προέκυψε από το νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς σε συνεργασία με το υπουργείο, μέσα στον Δεκέμβριο θα βγει και θα παρουσιαστεί, η οποία συνδέει πλέον όλους όσοι εμπλέκονται με τα ζώα συντροφιάς, κτηνιάτρους, καταφύγια, δήμους, Περιφέρειες, τους ίδιους τους πολίτες. Πλατφόρμα για το αν έχω χάσει ή έχω βρει ένα ζώο συντροφιάς, στον δρόμο όταν βρω ένα ζώο δεσποζόμενο θα μπορώ να σκανάρω το QR code που θα φέρει στο περιλαίμιό του και να καταλάβω σε ποιον ανήκει, αλλά και τον φάκελο υγείας του».

«Η τεχνητή νοημοσύνη έρχεται με φόρα, βλέπουμε πώς θα κάνει την ζωή μας πιο εύκολη, πιο ασφαλή, να αλλάξει πολλά δεδομένα»

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησηςμίλησε και για την ψηφιακή επίδοση δικογράφου, η οποία δουλεύει αυτή τη στιγμή σε πιλοτικό επίπεδο. «Ως εργαλείο είναι έτοιμο, παραδίδουμε την πλατφόρμα στο υπουργείο Δικαιοσύνης για να τη χρησιμοποιήσει. Πέρα από αυτό, υπάρχει το τεράστιο έργο του e juctice, της ηλεκτρονικής δικαιοσύνης που θα ξεκινήσει μέσα στο 2024 και, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει την απομακρυσμένη εξέταση μαρτύρων, έχουν στηθεί σε όλη την Ελλάδα τα ειδικά δωμάτια και ο ειδικός εξοπλισμός σε φυλακές, σε ανακριτικά καταστήματα, σε αστυνομικά τμήματα. Σκοπός είναι να μην χάνουμε χρόνο, δυνάμεις που απαιτούνται για μεταγωγές κρατουμένων και να μην έχουν αναβολές δικών», είπε ο Δημήτρης Παπαστεργίου

Ο κ. Παπαστεργίου τόνισε τη σημασία της ψηφιοποίησης των δικογραφιών, των πρακτικών και μίλησε για «μια νέα εποχή. Η ψηφιοποίηση και εδώ θα φέρει αλλαγές και στη δικαιοσύνη και στην ανάπτυξη».

Μεταξύ άλλων, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης τόνισε ότι «η τεχνητή νοημοσύνη έρχεται με φόρα, βλέπουμε πώς θα κάνει την ζωή μας πιο εύκολη, πιο ασφαλή, να αλλάξει πολλά δεδομένα. Σε μερικές μέρες έρχεται ο ψηφιακός βοηθός του gov.gr», ο οποίος μάλιστα θα απαντά σε συνδυαστικές ερωτήσεις και θα καθοδηγεί τους πολίτες πού θα πρέπει να απευθύνονται για να διεκπεραιώσουν την δουλειά του.

Ο Δημήτρης Παπαστεργίου υμπλήρωσε μάλιστα ότι «πλέον, μπορούμε να κάνουμε πολύ καλύτερη ανάλυση των διαδικασιών με σκοπό να γίνουν όλα πολύ πιο απλά. Στην ουσία, είναι η πρώτη προσπάθεια του ελληνικού Δημοσίου να μπει στην τεχνητή νοημοσύνη, σε μια συμφωνία πακέτο που έχουμε με τις εταιρείες που δουλεύουν τις μηχανές ΑΙ».

Είναι σχεδόν έτοιμη η ψηφιακή πλατφόρμα για τα ζώα συντροφιάς

Έρχεται νομοσχέδιο για τη νέα ρυθμιστική αρχή στην κυβερνοασφάλεια

Για τον προσωπικό αριθμό, ο υπουργός επεσήμανε ότι πρόκειται για καινοτομία, μεταρρύθμιση. «Είναι μια μοναδική ευκαιρία να «καθαρίσουμε» τα μητρώα του κράτους, με τον προσωπικό αριθμό είναι δεδομένο ότι ξέρουμε ποιος είναι πλέον ο πολίτης», είπε ο Δημήτρης Παπαστεργίου.

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι το πρώτο διάστημα που θα εκδοθεί οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν οι ίδιοι τον προσωπικό τους αριθμό (τα 2 ψηφία), ενώ από το επόμενο τετράμηνο και μετά θα βγει αυτόματα για όλους τους Έλληνες πολίτες.

Για το κομμάτι της κυβερνοασφάλειας ο κ. Παπαστεργίου ανέφερε ότι έρχεται ένα νομοσχέδιο για τη νέα ρυθμιστική αρχή, τον Οργανισμό Κυβερνοασφάλειας, με στόχο την οργάνωση, τον συντονισμό, την εφαρμογή και τον έλεγχο ενός ολοκληρωμένου πλαισίου στρατηγικών, μέτρων και δράσεων για την επίτευξη υψηλού επιπέδου ασφάλειας συστημάτων δικτύου και πληροφοριών της χώρας, λέγοντας χαρακτηριστικά «πάμε να θωρακίσουμε όλες τις κρίσιμες υποδομές της χώρας».

Sports in

Λύγισαν τους Κλίπερς και πήραν προβάδισμα οι Μάβερικς (vid)

Σε ένα παιχνίδι πραγματική μάχη, καθώς είχε πέντε τεχνικές ποινές και δύο αποβολές, οι Μαβς επιβλήθηκαν των Κλίπερς και έκαναν το 2-1 στη σειρά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024