Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Η ισότητα των φύλων είναι θεμελιώδης αξία

Η ισότητα των φύλων είναι θεμελιώδης αξία

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, ζήτησε τον διπλασιασμό των προσπαθειών για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, Vasco Alves Cordeiro, κάλεσε τα κράτη μέλη να διπλασιάσουν τις προσπάθειές τους για να σταματήσουν κάθε μορφή βίας με βάση το φύλο και να αξιοποιήσουν τον ρόλο τους. και ικανότητα των τοπικών και περιφερειακών αρχών να ενισχύσουν την προστασία των γυναικών

«Η ισότητα των φύλων είναι θεμελιώδης αξία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά τα δικαιώματα των γυναικών και των κοριτσιών εξακολουθούν να πλήττονται περισσότερο. Ενώ ο αριθμός των γυναικών, στην ΕΕ και στον κόσμο, που πλήττονται από διαφορετικές μορφές βίας παραμένει απαράδεκτα υψηλός, πολλές τοπικές και οι περιφερειακές αρχές παντού σε όλη την Ένωση εργάζονται ακούραστα για να παράσχουν προγράμματα και πολιτικές όχι μόνο να ανταποκριθούν στις ανάγκες των θυμάτων, αλλά και να αντιμετωπίσουν τις βαθύτερες αιτίες αυτής της επαίσχυντης πραγματικότητας.

Αποτελεσματικές δράσεις

«Διασφάλιση ότι τα θύματα προστατεύονται από τις αρχές επιβολής του νόμου, φροντίζονται από περιφερειακές και τοπικές κοινωνικές και ιατρικές υπηρεσίες και υπηρεσίες υγείας, παρέχεται ασφαλής στέγαση ή βελτίωση της ισότητας των φύλων στο χώρο εργασίας και αντιμετώπιση επιβλαβών πολιτιστικών και κοινωνικών κατασκευών, για παράδειγμα επενδύοντας στην εκπαίδευση και την ευαισθητοποίηση αύξηση – αυτά είναι μερικά μόνο από τα παραδείγματα δράσεων που υλοποιούνται σε πόλεις και περιφέρειες και έχουν αποφέρει αποτελέσματα.

«Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, θέλω να επαναλάβω το μήνυμα ότι πρέπει να κάνουμε περισσότερα, και σε όλα τα επίπεδα. Οι πόλεις και οι περιφέρειες έχουν προσφέρει σε αυτό, αλλά να είστε έτοιμοι να κάνετε περισσότερα.

«Πρέπει να κάνουμε περισσότερα για να αποτρέψουμε τόσες πολλές γυναίκες και κορίτσια που θίγονται, ως προς την ασφάλεια και την αξιοπρέπειά τους. Πρέπει να κάνουμε περισσότερα για να θέσουμε σε εφαρμογή προσβάσιμα συστήματα αναφοράς με επίκεντρο τους επιζώντες, όπως γραμμές βοήθειας και εμπιστευτικούς συμβούλους, και να διασφαλίσουμε πρόσβαση σε ασφαλείς και ολοκληρωμένες υπηρεσίες υποστήριξης για τα θύματα βίας λόγω φύλου, συμπεριλαμβανομένων των καταφυγίων. Μπορούμε να κάνουμε περισσότερα βελτιώνοντας τον αστικό σχεδιασμό και τον σχεδιασμό των μεταφορών και ενημερώνοντας τα θύματα για τα δικαιώματά τους. Μπορούμε να κάνουμε περισσότερα λαμβάνοντας υπόψη την ασφάλεια και τις ανάγκες των γυναικών κατά την υιοθέτηση δημοσιονομικών μέτρων

«Οι περιφέρειες και οι πόλεις δεσμεύονται να οικοδομήσουν ένα καλύτερο μέλλον όπου όλοι μπορούν να ζουν χωρίς βία και διακρίσεις».

Να επισημάνουμε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών θα υιοθετήσει γνωμοδότηση «Σταματώντας τη βία με βάση το φύλο – πόλεις και περιφέρειες που πρωτοστατούν» , της εισηγήτριας Donatella PORZI (IT/RENEW E.) στην επόμενη Ολομέλεια, στις 29 Νοεμβρίου 2023.

Sports in

Όλα για όλα από τον Ολυμπιακό για την ισοφάριση κόντρα στην Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί την Μπαρτσελόνα στο Game 4 των play offs της Euroleague με στόχο τη νίκη που θα στείλει τη σειρά σε 5ο παιχνίδι στην Βαρκελώνη.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024