Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Απελευθέρωση ομήρων Χαμάς: Κόντρα Ισραηλινού με τον Ιρλανδό πρωθυπουργό για την απελευθέρωση της Έμιλι Χαντ

Απελευθέρωση ομήρων Χαμάς: Κόντρα Ισραηλινού με τον Ιρλανδό πρωθυπουργό για την απελευθέρωση της Έμιλι Χαντ

Ο Ιρλανδός πρωθυπουργός σε ανάρτησή του στο X, δήλωσε ανακουφισμένος για την απελευθέρωση της 9χρονης, Έμιλι Χαντ αλλά οι λέξεις που χρησιμοποίησε δεν άρεσαν στους Ισραηλινούς αξιωματούχους.

Διαδικτυακή κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στον εκπρόσωπο της κυβέρνησης του Ισραήλ, Εϊλόν Λεβί και τον πρωθυπουργό της Ιρλανδίας, Λίο Βαράντκαρ με αφορμή μία ανάρτηση του τελευταίου σχετικά με την απελευθέρωση της 9χρονης Έμιλι Χαντ από τη Χαμάς στο πλαίσιο της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός με το Ισραήλ.

Οι λέξεις «χαθεί και επέστρεψε» δεν άρεσαν στους Ισραηλινούς αξιωματούχους

Ο Ιρλανδός πρωθυπουργός σε ανάρτησή του στο X, δήλωσε ανακουφισμένος για την απελευθέρωση της 9χρονης, η οποία επίσης έχει και ιρλανδική υπηκοότητα.

«Αυτή είναι μια μέρα τεράστιας χαράς και ανακούφισης για την Έμιλι Χαντ και την οικογένειά της. Ένα αθώο παιδί που είχε χαθεί βρέθηκε και επέστρεψε, και εμείς ανασαίνουμε με ανακούφιση. Οι προσευχές μας εισακούστηκαν», έγραψε στην ανάρτησή του.

«Είχε απαχθεί βάναυσα από τις ομάδες θανάτου»

Ωστόσο, οι λέξεις «χαθεί και επέστρεψε» δεν άρεσαν στους Ισραηλινούς αξιωματούχους με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο με ανάρτησή του επίσης στο X να απαντάει σε σκληρή γλώσσα.

Σύμφωνα με τον Λεβί, η Έμιλι Χαντ δεν είχε «χαθεί» αλλά είχε «απαχθεί βάναυσα από τις ομάδες θανάτου που έσφαξαν τους γείτονές της».

«Δεν ‘βρέθηκε’. Η Χαμάς ήξερε από την αρχή πού βρισκόταν και την κρατούσε κυνικά ως όμηρο. Και η Χαμάς δεν απάντησε στις προσευχές σας. Απάντησε στη στρατιωτική πίεση του Ισραήλ», έγραψε ακόμα ο Λεβί.

«Χωρίς τη στρατιωτική πίεση του Ισραήλ προς τη Χαμάς, την οποία η Ιρλανδία ντροπιαστικά αποκάλεσε ‘κάτι που πλησιάζει την εκδίκηση’, η μικρή Έμιλι Χαντ θα ήταν ακόμα όμηρος της Χαμάς. Δεν είναι ότι η Χαμάς ‘ήταν τυφλή, αλλά τώρα βλέπει’», πρόσθεσε.

Η Ιρλανδία έχει ασυνήθιστα τεταμένες σχέσεις με το Ισραήλ για ευρωπαϊκή χώρα.

Ο Βαράντκαρ έχει υποστηρίξει στο παρελθόν το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα, αλλά εξέφρασε την ανησυχία του για το γεγονός ότι ο βομβαρδισμός της Γάζας ισοδυναμεί με «συλλογική τιμωρία» και «κάτι που πλησιάζει περισσότερο την εκδίκηση».

Ο Ιρλανδός πρόεδρος, Μάικλ Ντι Χίγκινς, έχει επίσης επικρίνει το Ισραήλ, κατηγορώντας το ότι μετατρέπει το διεθνές δίκαιο γύρω από την προστασία των αμάχων σε «κουρέλια».

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024