Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τζον Τραβόλτα: Πώς βρέθηκε πολύ κοντά στον θάνατο με την οικογένειά του, ως πιλότος

Τζον Τραβόλτα: Πώς βρέθηκε πολύ κοντά στον θάνατο με την οικογένειά του, ως πιλότος

Ήταν το 1992, όταν ο Τζον Τραβόλτα πιλοτάριζε ένα εταιρικό τζετ, ενώ η οικογένειά του ήταν μαζί του στην πτήση

Μια… κινηματογραφική εμπειρία, βεβαίως κοντά στον θάνατο, έζησε ο Τζον Τραβόλτα μαζί με την οικογένειά του. Αποκαλύπτει τώρα, με την ευκαιρία της νέας του ταινίας που βγαίνει από 1η Δεκεμβρίου 2023, στο «Disney+».

Δεν έχει ζήσει λίγες τραγωδίες στη ζωή του, αλλά είχε και ακραία εμπειρία στους αιθέρες

Πραγματικός πιλότος, όχι μόνο στις ταινίες

Ποιος δεν θυμάται τον Τζον Τραβόλτα ως ήρωα στην κωμωδία «Κοίτα ποιος μιλάει», με την Κίρστι Άλεϊ και τη… φωνή του Μπρους Γουίλις στον μικρό της γιο, να εντυπωσιάζει με τη στολή του ιδιωτικού πιλότου στην ταινία;

Βεβαίως, λίγοι γνωρίζουν ότι ο Τζον Τραβόλτα είναι ο ίδιος πραγματικός πιλότος και όχι μόνο για τις ανάγκες των κινηματογραφικών του ρόλων. Μάλιστα, έχει υπάρξει και «πρεσβευτής» μεγάλων αεροπορικών εταιρειών στο παρελθόν, λόγω αυτής της ιδιότητάς του.

Ο 69χρονος πλέον ηθοποιός που έχει ζήσει ουκ ολίγες τραγωδίες στη ζωή του, αλλά αντέχει ακόμα, αποκάλυψε την Ημέρα των Ευχαριστιών το προσωπικό τραυματικό του βίωμα και πώς τον ανακίνησε για την τελευταία του ταινία.

Έχει υπάρξει και «πρεσβευτής» μεγάλων αεροπορικών εταιρειών στο παρελθόν, λόγω αυτής της ιδιότητάς του

Όταν το βλέπαμε στο «Κοίτα ποιος μιλάει» δεν ξέραμε ότι είναι και αληθινός πιλότος…

Πώς βρέθηκε πολύ κοντά στον θάνατο με την οικογένειά του

Ήταν το 1992, όταν ο Τζον Τραβόλτα πιλοτάριζε ένα εταιρικό τζετ, ενώ η οικογένειά του ήταν μαζί του στην πτήση. Τότε έζησε κάτι πολύ ακραίο, καθώς σημειώθηκε μια πλήρης κατάρρευση των ηλεκτρικών συστημάτων του αεροσκάφους.

Η μέρα ήταν σημαδιακή και του έμεινε κι αξέχαστη, ήταν η Ημέρα των Ευχαριστιών και η πτήση ήταν εντός των αμερικανικών συνόρων, από τη Φλόριντα στο Ρόκλαντ του Μέιν.

«Ξέρω πώς νιώθεις όταν νομίζεις ότι θα πεθάνεις… Είχα δυο μηχανές που λειτουργούσαν καλά, αλλά δεν είχα όργανα, δεν είχα ηλεκτρικά συστήματα, δεν είχα τίποτα και σκέφτηκα ότι αυτό ήταν, ότι τέλειωσαν όλα», δήλωσε στο «Variety».

Το θαύμα της προσγείωσης – Πώς απέφυγε την πρόσκρουση

Κι ενώ πίστευε ότι θα συντριβεί, έχοντας μαζί και την οικογένειά του, τότε ακολούθησε ένα θαύμα. «Και τότε, σαν να επρόκειτο για θαύμα, κατεβήκαμε με βάση τους κανόνες σε χαμηλότερο ύψος. Είδα τότε το Μνημείο Ουάσιγκτον και αναγνώρισα ότι το Αεροδρόμιο της Ουάσιγκτον ήταν δίπλα σ’ αυτό και τότε, όπως κάνει ο Φρέντι στην ταινία, προσγείωσα το αεροπλάνο», περιέγραψε λεπτομερώς την περιπέτειά του στους αιθέρες ο Τζον Τραβόλτα, μιλώντας ταυτόχρονα και για τη νέα του ταινία.

Τότε ο ηθοποιός ήταν μόλις 38 ετών. Εκείνη η εμπειρία που έζησε τον ενέπνευσε να αξιοποιήσει το μυθιστόρημα του Φρέντερικ Φορσάιθ και να το μεταφέρει στον κινηματογράφο.

Η μέρα ήταν σημαδιακή και του έμεινε κι αξέχαστη, ήταν η Ημέρα των Ευχαριστών και η πτήση ήταν εντός των αμερικανικών συνόρων

Η ιστορία αφορούσε έναν νεαρό αεροπόρο που πετά για την πατρίδα του τα Χριστούγεννα. Τι του συμβαίνει τότε; Τα ηλεκτρικά συστήματα του αεροσκάφους δεν λειτουργούν κι ύστερα ζει ένα θαύμα ο ίδιος, καθώς κατορθώνει να προσγειώσει με ασφάλεια το αεροπλάνο, λαμβάνοντας βοήθεια από το πουθενά από έναν πιλότο.

Ο Τραβόλτα εξήγησε πόσο τον άγγιξε αυτό το βιβλίο, αφού και ο ίδιος προσωπικά είχε ζήσει κάτι ανάλογο. Τότε, σύμφωνα με την εφημερίδα «The Washington Post», μαζί του ήταν η σύζυγός του Κέλι Πρέστον, την οποία έχασε από καρκίνο του στήθους το 2020, αλλά και ο μόλις 7 μηνών γιος του, Τζετ, που πέθανε κι εκείνος το 2009.

Sports in

Oι Πρωταθλητές Ευρώπης «πάτησαν» την ΑΕΚ και βλέπουν... κούπα (3-0)

Λίγες μέρες μετά την κατάκτηση του Youth League, η Κ19 του Ολυμπιακού επικράτησε με 3-0 της ΑΕΚ για την 17η αγωνιστική της Super League K19 και έκανε αποφασιστικό βήμα για τον τίτλο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024