Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συνελήφθη 59χρονος για τηλεφωνικές απάτες - Απέσπασε από 83χρονη 17 χρυσές λίρες για δήθεν εγχείρηση

Συνελήφθη 59χρονος για τηλεφωνικές απάτες – Απέσπασε από 83χρονη 17 χρυσές λίρες για δήθεν εγχείρηση

Η αστυνονική έρευνα αποκάλυψε ότι ο δράστης είχε διαπράξει κι άλλες τηλεφωνικές απάτες, κυρίως εις βάρος ηλικιωμένων

Στη σύλληψη ενός 59χρονου αλλοδαπού για τηλεφωνικές απάτες σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών προχώρησαν αστυνομικοί της Φλώρινας, μετά από οργανωμένη επιχείρηση.

Συγκεκριμένα, δύο συνεργοί του 59χρονου, ένας άνδρας και μια γυναίκα, τηλεφώνησαν το μεσημέρι της Παρασκευής σε 83χρονη στη Φλώρινα, προσποιούμενοι ο μεν άνδρας τον γιατρό νοσοκομείου και η γυναίκα την κόρη της 83χρονης, οι οποίοι της ανέφεραν ψευδώς ότι η κόρη της έχρηζε άμεσης νοσηλείας και χειρουργικής επέμβασης, για την οποία απαιτούνταν μεγάλο χρηματικό ποσό.

Δικογραφία για το αδίκημα της απάτης και της παράβασης της νομοθεσίας περί όπλων σχηματίσθηκε εις βάρος του 59χρονου

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους, κατεύθυναν την ηλικιωμένη να παραδώσει τα χρήματα στον 59χρονο, που μετέβη στο σπίτι της, με την 83χρονη να του παραδίδει δεκαεπτά χρυσές λίρες, χρηματικής αξίας περίπου 8.000 ευρώ.

Άμεσα οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία εντοπίστηκε και συνελήφθη ο άνδρας, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν οι λίρες που αποδόθηκαν στην 83χρονη, ένα μαχαίρι με μήκος λάμας έντεκα εκατοστών και ένα κινητό τηλέφωνο.

Είχαν εξαπατήσει κι άλλους σε Γιάννενα και Φλώρινα

Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας προέκυψε ότι ο 59χρονος, με πανομοιότυπο τρόπο, κατάφερε και εξαπάτησε έναν 89χρονο ημεδαπό στην πόλη των Ιωαννίνων, από τον οποίο απέσπασε το χρηματικό ποσό των 4.800 ευρώ, ενώ στην πόλη της Φλώρινας έγιναν άλλες πέντε απόπειρες εξαπάτησης πολιτών, από τους οποίους προσπάθησαν να αποσπάσουν συνολικά το χρηματικό ποσό των 123.000 ευρώ, χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

Από το Τμήμα Ασφάλειας Φλώρινας συνεχίζονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση των δύο συνεργών, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Ο συλληφθείς, με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία, οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της απάτης και της παράβασης της νομοθεσίας περί όπλων.

Sports in

Ολυμπιακός – Λαμία 4-1: «Μάγος» ο Ποντένσε…

Ο Ολυμπιακός με πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Ποντένσε, που είχε γκολ και ασίστ, επικράτησε με 4-1 της Λαμίας και πλέον στρέφει το βλέμμα του στο κρίσιμο παιχνίδι με την Άστον Βίλα – Τσικίνιο, Ναβάρο και Αλεξανδρόπουλος τα άλλα τρία γκολ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024