Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Γάζα: Η Χαμάς αρνείται να επιτρέψει στον Ερυθρό Σταυρό να επισκεφθεί τους υπόλοιπους ομήρους σε πρώτο χρόνο

Γάζα: Η Χαμάς αρνείται να επιτρέψει στον Ερυθρό Σταυρό να επισκεφθεί τους υπόλοιπους ομήρους σε πρώτο χρόνο

Πλην των ομήρων οι οποίοι πρόκειται να απελευθερωθούν, η Χαμάς αρνείται να επιτρέψει στον Ερυθρό Σταυρό να επισκεφθεί τους ομήρους που θα αφεθούν ελεύθεροι σε επόμενα στάδια διαπραγματεύσεων.

Η Χαμάς αρνείται να επιτρέψει στον Ερυθρό Σταυρό να επισκεφθεί Ισραηλινούς ομήρους που δεν περιλαμβάνονται στο πρώτο στάδιο της συμφωνίας σύμφωνα με την Haaretz.

Η Χαμάς φέρεται να αρνήθηκε να επιτρέψει στον Ερυθρό Σταυρό να επισκεφθεί τους ισραηλινούς ομήρους που δεν θα απελευθερωθούν στο πρώτο στάδιο της εκεχειρίας και της ανταλλαγής ομήρων-κρατουμένων μεταξύ του Ισραήλ και της οργάνωσης.

Αντιδράσεις εναντίον του Ερυθρού Σταυρού

Η εδρεύουσα στο Λονδίνο Al-Araby Al-Jadeed, επικαλούμενη αιγυπτιακές πηγές, δήλωσε ότι η Χαμάς αρνείται να επιτρέψει σε εκπροσώπους της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού να επισκεφθούν τους χώρους όπου κρατούνται οι υπόλοιποι όμηροι, λέγοντας αντ’ αυτού ότι θα ενημερώσει τη ΔΕΕΣ για την κατάστασή τους.

Ο Ερυθρός Σταυρός διαψεύδει τον Μπενιαμίν Νετανιάχου

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, το γραφείο του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου ισχυρίστηκε ότι το Ισραήλ είχε διαπραγματευτεί την προσθήκη ρήτρας στη συμφωνία για τους ομήρους ώστε η ΔΕΕΣ να επισκεφθεί όλους τους εναπομείναντες ομήρους στη Γάζα – ισχυρισμό που ο Ερυθρός Σταυρός διέψευσε, λέγοντας σε ανακοίνωσή του ότι δεν είχε ενημερωθεί για τέτοια σχέδια.

«Από τις 7 Οκτωβρίου 2023, η ΔΕΕΣ ζητά συνεχώς την απελευθέρωση όλων των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα και την ανθρώπινη μεταχείρισή τους. Δεν έχουμε σταματήσει να το κάνουμε και θα συνεχίσουμε όσο χρειαστεί», ανέφερε η οργάνωση. «Μέχρι στιγμής, η ΔΕΕΣ δεν έχει λάβει γνώση για οποιαδήποτε συμφωνία που επιτεύχθηκε από τα δύο μέρη σχετικά με τις επισκέψεις της ΔΕΕΣ στους ομήρους. Σε περίπτωση που συμφωνηθούν επισκέψεις, η ΔΕΕΣ είναι έτοιμη να τις επισκεφθεί. Η ΔΕΕΣ δεν συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των μερών της σύγκρουσης».

Μάλιστα δημοσίευσε έγγραφο με τις αρμοδιότητές της και μαζί το βίντεο με τους κανόνες του πολέμου που ακολουθεί.

Ο Ερυθρός Σταυρός δέχεται διαρκή πόλεμο από πολίτες, κυβερνήσεις και παρατάξεις με την κατηγορία πως δεν κάνει αρκετά. Την ώρα που οι άνθρωποί του ρισκάρουν καθημερινά μεταφέροντας ανθρωπιστική βοήθεια και συμμετέχοντας στην ανταλλαγή ομήρων όποτε τους ζητήθηκε και έλαβαν διαβεβιαώσεις για την ασφάλεια των πληρωμάτων.

Sports in

Αινιγματικός ο Γιάννης σχετικά με την επιστροφή του: «Θα μου πάρει μέρες, εβδομάδες, μήνες»

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο τόνισε ότι δεν γνωρίζει πόσο θα χρειαστεί για να επιστρέψει στο επίπεδο που θέλει να βρίσκεται.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024