Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Για το απόλυτο ο Ολυμπιακός στη Βουδαπέστη

Για το απόλυτο ο Ολυμπιακός στη Βουδαπέστη

Στη μάχη του Champions League ρίχνεται αύριο η γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού.

Εκτός έδρας αγωνίζονται το προσεχές διήμερο (24-25 Νοεμβρίου) οι τέσσερις ελληνικές ομάδες που μετέχουν στο Champions League γυναικών στην υδατοσφαίριση. Οι αναμετρήσεις της 4ης αγωνιστικής είναι και οι τελευταίες για το 2023, καθώς θα ακολουθήσει διακοπή 3,5 μηνών, λόγω της διεξαγωγής του Ευρωπαϊκού και του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, και η διοργάνωση θα επαναρχίσει το Μάρτιο.

Την αυλαία των ελληνικών υποχρεώσεων ανοίγει (24/11, 20:00) ο Ολυμπιακός, ο οποίος αντιμετωπίζει στη Βουδαπέστη την Ουίπεστ, με στόχο να κάνει άλλο ένα βήμα προς το final-4. Οι «ερυθρόλευκες» ολοκλήρωσαν χωρίς βαθμολογικές απώλειες τον α΄ γύρο, προπορεύονται στον Δ΄ όμιλο και θέλουν να διατηρήσουν το απόλυτο απέναντι στην περσινή κυπελλούχο Ευρώπης, την οποία είχαν νικήσει εύκολα (15-8) στον Πειραιά.

Πάνε για το απόλυτο οι ερυθρόλευκες

Η ουγγρική ομάδα μετράει ως τώρα μία νίκη και δύο ήττες, οπότε είναι εξαιρετικά δύσκολο να διεκδικήσει την πρώτη θέση και το εισιτήριο για την τελική τετράδα, δεν παύει όμως να αποτελεί μία υπολογίσιμη αντίπαλο, ιδιαίτερα στην έδρα της. Διαιτητές του αγώνα θα είναι η Μάρικε Φαν ντεν Μπεργκ από την Ολλανδία και ο Γιάκοβ Μπλάσκοβιτς από την Κροατία.

Η μοναδική ομάδα που δείχνει ικανή να απειλήσει τον Ολυμπιακό στον Δ΄ όμιλο είναι η Βουλιαγμένη, αλλά, για να διατηρήσει τις ελπίδες της, χρειάζεται να πάρει τους τρεις βαθμούς το Σάββατο (25/11, 19:00) στη Βαρκελώνη, απέναντι στη Μεντιτεράνι.

Ο ΝΟΒ μετράει ως τώρα δύο νίκες σε ισάριθμα εντός έδρας παιχνίδια και μία ήττα στον Πειραιά από τον Ολυμπιακό, τον οποίο θα υποδεχθεί τον Μάρτιο, στην επανέναρξη του Champions League. Οποιαδήποτε απώλεια κόντρα στην ουραγό του ομίλου θα «ψαλιδίσει» τις ελπίδες της ομάδας της Κικής Λιόση, η οποία στο αντίστοιχο ματς της πρεμιέρας είχε επικρατήσει με 14-9. Στην έδρα τους, πάντως, οι Ισπανίδες δυσκόλεψαν την προηγούμενη αγωνιστική τον Ολυμπιακό και είναι ικανές να κάνουν «ζημιά». Την αναμέτρηση θα διευθύνουν η Γαλλίδα Αν Γκραντέν και ο Σέρβος Βουκ Μίλοβιτς.

Οι ελληνικές ομάδες

Επί ουγγρικού εδάφους αγωνίζονται το Σάββατο (25/11) ο Άλιμος και ο Εθνικός, που με μία νίκη σε τρεις αγώνες δεν έχουν ρεαλιστικές ελπίδες πρόκρισης στο final-4. Οι «μελανόλευκες» παίζουν στις 6 μ.μ. με την Ντουναουιβάρος και θέλουν να επιστρέψουν στα θετικά αποτελέσματα, μετά τη μάλλον απροσδόκητη ήττα της περασμένης αγωνιστικής από τη Μιλούζ, ώστε να διεκδικήσουν για λόγους γοήτρου τη δεύτερη θέση του Β΄ ομίλου.

Έτσι κι αλλιώς, για το συγκρότημα του Πάνου Βέργου η παρθενική συμμετοχή στα κύπελλα Ευρώπης είναι πρωτίστως μία διδακτική διαδικασία, χωρίς αυτό όμως να σημαίνει ότι τα αποτελέσματα είναι αδιάφορα. Ο Άλιμος είχε νικήσει (14-10) στην πρεμιέρα τις Μαγυάρες, που βρίσκονται στην τελευταία θέση του γκρουπ με ένα βαθμό, αλλά στην έδρα τους ζόρισαν πολύ την πρωταθλήτρια Ευρώπης Σαμπαντέλ και έχασαν στις λεπτομέρειες (9-8). Διαιτητές του αγώνα θα είναι ο Ισπανός Οριόλ Χαουμαντρέου και ο Γάλλος Πασκάλ Μπουσέ.

Για τον Γ΄ όμιλο, τέλος, ο Εθνικός παίζει στη Βουδαπέστη με τη Φερεντσβάρος (25/11, 17:30), την οποία στην πρεμιέρα είχε νικήσει στον Πειραιά με 15-13. Έκτοτε, οι «κυανόλευκες» γνώρισαν δύο ήττες (μία στα πέναλτι από την Έγκερ και μία «καθαρή» από την πανίσχυρη Ματαρό), αλλά με τέσσερις βαθμούς κρατούν τη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Αν καταφέρει να περάσει νικηφόρα στη δεύτερη επίσκεψή της στην Ουγγαρία, η ομάδα του Στέφανου Λέανδρου θα «αγκαλιάσει» τη δεύτερη θέση, που είναι ο αντικειμενικός στόχος, ενώ σε διαφορετική περίπτωση η Φερεντσβάρος θα αποκτήσει προβάδισμα. Οι Μαγυάρες ξεκίνησαν με δύο ήττες, αλλά την προηγούμενη αγωνιστική επιβλήθηκαν εύκολα της Έγκερ και πήραν το πρώτο «τρίποντό» τους. Την αναμέτρηση θα διευθύνουν η Ιταλίδα Τζουλιάνα Νικολόζι και ο Ολλανδός Ζάντερ Χρανσγεάν.

Sports in

Κυκλοφορούν και εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε ότι την Μεγάλη Δευτέρα (29/4) θα τεθούν στην διάθεση του κόσμου τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα (2/5, 19:45).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024