Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Οι Κάνααν-Πίτερς που «καίνε», ο Λούντζης και ο Ολυμπιακός της επόμενης σεζόν

Οι Κάνααν-Πίτερς που «καίνε», ο Λούντζης και ο Ολυμπιακός της επόμενης σεζόν

Ο Ολυμπιακός μπορεί να είναι ακόμη στο ξεκίνημα της σεζόν, όμως ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει χτίσει σε ένα πλάνο σε βάθος διετίας. Τα εγγυημένα συμβόλαια, ο Μήτρου Λονγκ και οι περιπτώσεις που «καίνε»...

Ο Ολυμπιακός έχει πραγματοποιήσει μια ονειρική διετία με τον Γιώργο Μπαρτζώκα στο τιμόνι της ομάδας, έχει φτάσει σε δύο Final Four στη Euroleague, ένα σουτ από την κατάκτηση της πέρσι και έχει κατακτήσει τα πάντα στην Ελλάδα.

Οι ερυθρόλευκοι με τον Έλληνα τεχνικό στον πάγκο τους αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση στη Euroleague και όχι μόνο, ενώ έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν μέσα σε αυτό το διάστημα μια ομάδα-πρότυπο, η οποία είναι δομημένη και «δεμένη» για τα επόμενα χρόνια. Συγκεκριμένα, ο Μπαρτζώκα μαζί με τη διοίκηση των Πειραιωτών από το καλοκαίρι του 2022 και μετά ακολουθούν ένα συγκεκριμένο πλάνο που έχει βάθος… τετραετίας ουσιαστικά.

Όλα τα συμβόλαια του Ολυμπιακού και οι τρεις που «καίνε»

Ο Ολυμπιακός έχει αλλάξει τον σχεδιασμό του και έχει «δέσει» με συμβόλαια τους σημαντικότερους παίκτες του, έχοντας ουσιαστικά τρεις εκκρεμότητες για την επόμενη σεζόν. Και όλα αυτά ενώ φέτος ακόμη δεν είναι ούτε στα μισά της χρονιάς. Ο Μπαρτζώκας έχει έτοιμο ρόστερ, αφού δεσμεύονται όλοι οι παίκτες του με συμβόλαιο μετά το καλοκαίρι του 2024, πλην των Αϊζάια Κάνααν, Άλεκ Πίτερς και Μιχάλη Λούντζη.

Τα τρία αυτά συμβόλαια ολοκληρώνονται το καλοκαίρι, όμως ο Ολυμπιακός δεν έχει σκοπό να τους χάσει και αναμένεται να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το επόμενο διάστημα και με τους τρεις. Οι Κάνααν και Πίτερς ειδικά «καίνε», αφού έχουν κάνει εντυπωσιακό step up τη φετινή σεζόν και αποτελούν παίκτες-κλειδιά στην ομάδα, με τον Μπαρτζώκα να επιθυμεί την παραμονή τους και μάλιστα να θέλει να κλείσει άμεσα το θέμα.

Από εκεί και πέρα, μετά την απόκτηση και του Ναζ Μήτρου Λονγκ, ο Ολυμπιακός έχει τον Τόμας Γουόκαπ και τον Γιώργο Τανούλη δεμένους μέχρι το 2027, τους Μήτρου Λονγκ, Παπανικολάου, Λαρεντζάκη και Μπραζντέικις μέχρι το 2026 και τους Γουίλιαμς-Γκος, Μιλουτίνοφ, Φαλ και ΜακΚίσικ μέχρι το 2025. Συμβόλαιο μέχρι το 2025 έχει και ο Λουκ Σίκμα, με τον Ολυμπιακό να έχει… οψιόν για 1+1 το καλοκαίρι του 2024 στην περίπτωση του.

Κάτι που ίσχυε στις περισσότερες συμφωνίες του Ολυμπιακού παλιότερα με ξένους παίκτες. Το αν θα τον κρατήσει είναι άλλη συζήτηση που θα γίνει αργότερα, όμως το σίγουρο είναι ότι ο Μπαρτζώκας και η διοίκηση έχουν μεριμνήσει να διατηρήσουν για χρόνια τον βασικό κορμό της ομάδας.

Και όλα αυτά την ώρα που «παίζει» γερά και το όνομα του Φίλιπ Πέτρούσεφ, ο οποίος αν αποδεσμευτεί από τους Σακραμέντο Κινγκς και έρθει στον Ολυμπιακό θα υπογράψει με κλειστό τριετές. Και είναι μόλις 23 ετών. Εφόσον γίνει πράξη και αυτή η μεταγραφή, τότε ο Ολυμπιακος θα δεσμεύσει κι εκείνον μέχρι το 2026, οπότε μιλάμε για μερικές «πινελιές» για τα επόμενα δύο καλοκαίρια από τον Μπαρτζώκα.

Τα συμβόλαια των παικτών του Ολυμπιακού

2027

Τόμας Γουόκαπ
Γιώργος Τανούλης

2026

Ναζ Μήτρου-Λονγκ
Κώστας Παπανικολάου
Γιαννούλης Λαρεντζάκης
Ίγκνας Μπραζντέικις

2025

Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος
Σακίλ ΜακΚίσικ
Μουσταφά Φαλ
Νίκολα Μιλουτίνοφ
Τζορτζ Πάπας
Λουκ Σίκμα (;)

2024

Μιχάλης Λούντζης
Αϊζάια Κάνααν
Άλεκ Πίτερς

Φίλιπ Πετρούσεφ (2026)

Sports in

«Για αυτό ο Μπαρτζώκας δεν χρησιμοποίησε καθόλου τον Μόουζες Ράιτ»

Ποιος είναι ο λόγος που ο Μόουζες Ράιτ δεν έπαιξε καθόλου στο Game 4 με την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024