Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εισαγγελική έρευνα για ευθύνες αστυνομικών στην υπόθεση του «δράκου» των Εξαρχείων

Εισαγγελική έρευνα για ευθύνες αστυνομικών στην υπόθεση του «δράκου» των Εξαρχείων

Η δικαιοσύνη θα ερευνήσει γιατί οι αστυνομικοί δεν ενημέρωσαν νωρίτερα για την «εξαφάνιση» του 23χρονου Σύρου.

Ποινικές ευθύνες των αστυνομικών οργάνων που ουδέποτε ενημέρωσαν την Εισαγγελία Εφετών ότι ο 23χρονος Σύρος που εκ νέου προφυλακίστηκε για επτά νέες απόπειρες βιασμού, δεν έδινε «το παρόν» ως όφειλε μετά την αποφυλάκισή του ερευνά τώρα η δικαιοσύνη.

Και αυτό γιατί, η μη εμφάνιση του εν λόγω κατηγορούμενου, ο οποίος ανενόχλητος, όπως αποδείχθηκε, συνέχιζε την παράνομη δράση του, ισοδυναμούσε με παραβίαση των περιοριστικών του όρων, και ως εκ τούτου η Ελληνική Αστυνομία, όπως επισημαίνουν δικαστικές πηγές, έπρεπε να είχε ενημερώσει αμέσως την εισαγγελία προκειμένου να διαταχθεί η σύλληψη του εν λόγω κατηγορούμενου.

Η διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης διατάχθηκε από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντώνη Ελευθεριάνο μετά από σχετική παραγγελία της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Καλλιόπης Βαρδάκη.

Παρότι στο ΑΤ Ωρωπού είχαν ενημερωθεί για τους περιοριστικούς όρους του 23χρονου, δεν ενημέρωσαν ποτέ για την παραβίασή τους

Η κυρία Βαρδάκη απέστειλε στον κ. Ελευθεριάνο «για τις δικές του ενέργειες» το φάκελο με τα έγγραφα που, κατά την Εισαγγελία Εφετών, αποδεικνύουν ότι το ΑΤ Ωρωπού και η Δομή Μαλακάσας εγκαίρως είχαν ενημερωθεί για τους περιοριστικούς όρους που είχαν επιβληθεί όταν διατάχθηκε η αποφυλάκιση του υπόδικου για την απόπειρα βιασμού της ηλικιωμένης.

Ωστόσο, σύμφωνα με την Εισαγγελία, πρωτίστως το αστυνομικό τμήμα 3,5 μήνες δεν ενημέρωσε ότι ο Σύρος δεν τήρησε τους περιοριστικούς του όρους.

Η παραγγελία της προκαταρκτικής εξέτασης, με διερευνώμενο αδίκημα την παράβαση καθήκοντος, εστάλη στο Εσωτερικών Υποθέσεων προκειμένου το τελευταίο, να ζητήσει από το ΑΤ Ωρωπού κάθε έγγραφο που έχει στη διάθεσή του, σχετιζόμενο αφενός με το εάν έγιναν ενέργειες για την τήρηση των περιοριστικών όρων αφετέρου εάν και με ποιο τρόπο έγινε η ενημέρωση της αρμόδιας Εισαγγελίας Εφετών ότι ο 23χρονος ήταν εξαφανισμένος από τις πρώτες ημέρες της αποφυλάκισης του.

Η απολογία του κατηγορούμενου που δεν θυμάται τίποτα

Σύμφωνα με πληροφορίες στην απολογία του ο 23χρονος δράστης ο οποίος με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα κρίθηκε προφυλακιστέος, ισχυρίστηκε πως δεν θυμάται ούτε τις επιθέσεις που κατηγορείται ούτε καν γιατί δεν έδινε το παρόν στο Αστυνομικό Τμήμα.

Σε άλλο σημείο φέρεται να αρνήθηκε όσα του αποδίδονται και για αυτό είπε στην ανακρίτρια να ανοίξουν τις κάμερες για να αποδειχθεί ότι δεν έκανε αυτός τίποτα. «Πηγαίνετε να ψάξετε σε άλλο πλανήτη για να βρείτε τους ενόχους», φέρεται, σύμφωνα με το συνήγορό του να ισχυρίστηκε χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί πως ο 23 χρονος κατηγορείται για δύο βιασμούς, 4 απόπειρες και μία επίθεση με απειλή. Όλα τα θύματα έχουν καταθέσει ότι τον αναγνωρίζουν.

Η τοποθέτηση της Εισαγγελίας Εφετών που οδήγησε στην ποινική έρευνα

Με αφορμή το θόρυβο που δημιουργήθηκε, κατόπιν αποφυλακίσεως του κατηγορουμένου για απόπειρα βιασμού, λόγω συμπληρώσεως ανωτάτου ορίου προσωρινής κράτησης από την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών διευκρινίζεται ότι:

«Ο εν λόγω κατηγορούμενος κρατήθηκε προσωρινά για την αναφερόμενη πράξη και αποφυλακίστηκε με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, που έκρινε για νομικούς λόγους ότι συμπληρώθηκε το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης (δωδεκάμηνο). Με το ίδιο βούλευμα τέθησαν στον κατηγορούμενο οι εξής περιοριστικοί όροι: α) της υποχρέωσης διαμονής του στη δομή Μαλακάσας και β) της υποχρέωσης εμφάνισής του στο Α.Τ. του τόπου διαμονής του την 1η, 10η και 20η ημέρα εκάστου μηνός τασσομένης.

Η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών ενημέρωσε εγγράφως το αστυνομικό τμήμα, όπου όφειλε ο εν λόγω κρατούμενος να εμφανίζεται κοινοποιώντας προς τούτο και απόσπασμα του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών.

Η Υπηρεσία μας ουδέποτε ενημερώθηκε καθ’ οιονδήποτε τρόπο για τη μη τήρηση των περιοριστικών όρων από τον κατηγορούμενο.

Τυχόν ευθύνες αρμοδίων οργάνων ερευνώνται από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών κατόπιν παραγγελίας μας».

Sports in

Παναθηναϊκός: Ζαμόρα, ένας άλλος …Νατσούρας

Πώς την πάτησε ο Παναθηναϊκός στο ματς με τον Αρη;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024