Στον εισαγγελέα ο «δράκος» των Εξαρχείων
Με τις καταγγελίες θυμάτων και εικόνες από τις κάμερες ασφαλείας περιοχών όπου χτυπούσε οι αρχές οδηγήθηκαν στην ταυτοποίηση και τον εντοπισμό του.
Στον εισαγγελέα βρίσκεται από νωρίς το απόγευμα ο «δράκος» των Εξαρχείων που συνελήφθη το βράδυ της Τρίτης στην πλατεία Κάνιγγος και αφού είχαν προηγηθεί έξι καταγγελίες από πέντε γυναίκες και ένα ανήλικο κορίτσι για τις επιθέσεις που δέχθηκαν.
Με τις καταγγελίες θυμάτων και εικόνες από τις κάμερες ασφαλείας περιοχών όπου χτυπούσε οι αρχές οδηγήθηκαν στην ταυτοποίηση και τον εντοπισμό του.
Όλες, οι γυναίκες όπως ανέφεραν, πάλεψαν μαζί του και κατάφεραν να αποφύγουν τον βιασμό μετά από μάχη.
Από τον έλεγχο στο φάκελο του δράστη, διαπιστώθηκε πως βρισκόταν στη φυλακή για σεξουαλικά αδικήματα και επιθέσεις μέχρι τον περασμένο Αύγουστο. Είχε καταδικαστεί για απόπειρα βιασμού μιας γυναίκας 76 ετών στον Άλιμο και βρέθηκε στις φυλακές Γρεβενών.
Αποφυλακίστηκε και αποφάσισε να συνεχίσει την άρρωστη δράση του στην Αθήνα.
Οι επιθέσεις
Η επίθεση σημειώνεται την περασμένη Πέμπτη 16 Νοεμβρίου, με τον νεαρό από την Συρία να παραμένει στην περιοχή και να καταστρώνει τα επόμενα χτυπήματα. Ο νέος κύκλος των επιθέσεων του δράκου των Εξαρχείων ξεκίνησε σχεδόν δύο μήνες μετά την αποφυλάκισή του.
Στις 24 Οκτωβρίου επιτέθηκε σε γυναίκα στην Γλυφάδα κι απομακρύνθηκε από το σημείο της επίθεσης με γρήγορα βήματα από την περιοχή.
Το θύμα δίνει κατάθεση στην αστυνομία, αλλά από την ταραχή δεν ήταν σε θέση να περιγράψει τα χαρακτηριστικά του 23χρονου δράστη.
«Κατάλαβα ότι με ακολουθούσε και άρχισα να τρέχω. Εκείνος όμως επιτάχυνε. Τον είδα να αυτοϊκανοποιείται. Έτρεξε κατά πάνω μου και μου έκλεισε τη μύτη και το στόμα. Πάλεψα μαζί του και έφυγε».
Δεύτερος στόχος του 23χρονου η γιατρός στην είσοδο πολυκατοικίας στα Εξάρχεια στις 16 Νοεμβρίου. Στις 18 Νοεμβρίου στις 14:30 το μεσημέρι, θύμα είναι ένα 13χρονο κορίτσι, που δέχτηκε επίθεση στις σκάλες του γυμναστηρίου που βρισκόταν στα Εξάρχεια. Ακολουθεί η πισώπλατη επίθεση σε 29χρονη που κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας της περιοχής και 10 λεπτά αργότερα ακόμα μία σε 27χρονη γυναίκα και πάλι σε δρόμο των Εξαρχείων.
Σε όλες τις περιπτώσεις τα θύματα βρέθηκαν να παλεύουν με τον δράστη που κάποια στιγμή έφευγε υπό τον φόβο της σύλληψης.
Η 29χρονη έζησε τον εφιάλτη σε δρόμο των Εξαρχείων, η γιατρός στο ασανσέρ της εισόδου πολυκατοικίας και η 18χρονη στην Γλυφάδα, πολύ κοντά σε κεντρική πλατεία.
- Γλαβίνας για το ακίνητο Ανδρουλάκη: Ο κ. Γεωργιάδης είναι ένας κοινός συκοφάντης και ψεύτης
- Αυτές είναι οι καλύτερες πόλεις-αφετηρίες στην Ευρώπη για ημερήσιες αποδράσεις
- Σκύλος: Ποια σημάδια δεν πρέπει να αγνοείτε και πότε χρειάζεται βοήθεια από επαγγελματία
- Γιατί ο Ολυμπιακός θα έχει το… βλέμμα του στο Άστον Βίλα – Λίβερπουλ (pic)
- Θεσσαλονίκη: Βρέθηκε η σορός του 54χρονου που σκότωσαν και πέταξαν στον ποταμό Λουδία
- Αχαΐα: Κάρφωσε στην πλάτη με δύο μαχαιριές 35χρονο μετά από καβγά – Αναζητείται από τις Αρχές
- Eurovision 2026: Με ποια σειρά θα εμφανιστούν οι χώρες στον μεγάλο τελικό
- «Σπόντα» του Εμπαπέ για Αρμπελόα: «Δεν έχω παίξει ακόμα επειδή με έχει τέταρτη επιλογή»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 15.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-jon-t-jonsson-311815878-18206356-130x85.jpg)



































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442