Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στον εισαγγελέα ο «δράκος» των Εξαρχείων

Στον εισαγγελέα ο «δράκος» των Εξαρχείων

Με τις καταγγελίες θυμάτων και εικόνες από τις κάμερες ασφαλείας περιοχών όπου χτυπούσε οι αρχές οδηγήθηκαν στην ταυτοποίηση και τον εντοπισμό του.

Στον εισαγγελέα βρίσκεται από νωρίς το απόγευμα ο «δράκος» των Εξαρχείων που συνελήφθη το βράδυ της Τρίτης στην πλατεία Κάνιγγος και αφού είχαν προηγηθεί έξι καταγγελίες από πέντε γυναίκες και ένα ανήλικο κορίτσι για τις επιθέσεις που δέχθηκαν.

Με τις καταγγελίες θυμάτων και εικόνες από τις κάμερες ασφαλείας περιοχών όπου χτυπούσε οι αρχές οδηγήθηκαν στην ταυτοποίηση και τον εντοπισμό του.

Όλες, οι γυναίκες όπως ανέφεραν, πάλεψαν μαζί του και κατάφεραν να αποφύγουν τον βιασμό μετά από μάχη.

Από τον έλεγχο στο φάκελο του δράστη, διαπιστώθηκε πως βρισκόταν στη φυλακή για σεξουαλικά αδικήματα και επιθέσεις μέχρι τον περασμένο Αύγουστο. Είχε καταδικαστεί για απόπειρα βιασμού μιας γυναίκας 76 ετών στον Άλιμο και βρέθηκε στις φυλακές Γρεβενών.

Αποφυλακίστηκε και αποφάσισε να συνεχίσει την άρρωστη δράση του στην Αθήνα.

Οι επιθέσεις

Η επίθεση σημειώνεται την περασμένη Πέμπτη 16 Νοεμβρίου, με τον νεαρό από την Συρία να παραμένει στην περιοχή και να καταστρώνει τα επόμενα χτυπήματα. Ο νέος κύκλος των επιθέσεων του δράκου των Εξαρχείων ξεκίνησε σχεδόν δύο μήνες μετά την αποφυλάκισή του.

Στις 24 Οκτωβρίου επιτέθηκε σε γυναίκα στην Γλυφάδα κι απομακρύνθηκε από το σημείο της επίθεσης με γρήγορα βήματα από την περιοχή.

Το θύμα δίνει κατάθεση στην αστυνομία, αλλά από την ταραχή δεν ήταν σε θέση να περιγράψει τα χαρακτηριστικά του 23χρονου δράστη.

«Κατάλαβα ότι με ακολουθούσε και άρχισα να τρέχω. Εκείνος όμως επιτάχυνε. Τον είδα να αυτοϊκανοποιείται. Έτρεξε κατά πάνω μου και μου έκλεισε τη μύτη και το στόμα. Πάλεψα μαζί του και έφυγε».

Δεύτερος στόχος του 23χρονου η γιατρός στην είσοδο πολυκατοικίας στα Εξάρχεια στις 16 Νοεμβρίου. Στις 18 Νοεμβρίου στις 14:30 το μεσημέρι, θύμα είναι ένα 13χρονο κορίτσι, που δέχτηκε επίθεση στις σκάλες του γυμναστηρίου που βρισκόταν στα Εξάρχεια. Ακολουθεί η πισώπλατη επίθεση σε 29χρονη που κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας της περιοχής και 10 λεπτά αργότερα ακόμα μία σε 27χρονη γυναίκα και πάλι σε δρόμο των Εξαρχείων.

Σε όλες τις περιπτώσεις τα θύματα βρέθηκαν να παλεύουν με τον δράστη που κάποια στιγμή έφευγε υπό τον φόβο της σύλληψης.

Η 29χρονη έζησε τον εφιάλτη σε δρόμο των Εξαρχείων, η γιατρός στο ασανσέρ της εισόδου πολυκατοικίας και η 18χρονη στην Γλυφάδα, πολύ κοντά σε κεντρική πλατεία.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024