Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εξάρχεια: 23χρονος αλλοδαπός ο δράστης των επιθέσεων σε γυναίκες - Ήταν φυλακή για απόπειρα βιασμού

Εξάρχεια: 23χρονος αλλοδαπός ο δράστης των επιθέσεων σε γυναίκες – Ήταν φυλακή για απόπειρα βιασμού

Ο νεαρός άνδρας είχε συλληφθεί και τον Αύγουστο του 2022 στον Άλιμο για απόπειρα βιασμού σε 70χρονη - Μετά από ένα χρόνο αφέθηκε ελεύθερος

Συνελήφθη μέσα σε λίγες ώρες μετά την ταυτοποίησή του ο 23χρονος αλλοδαπός που φέρεται να είναι ο δράστης των επιθέσεων σε γυναίκες στα Εξάρχεια.

Ο νεαρός άνδρας εντοπίστηκε να κινείται στην πλατεία Κάνιγγος από αστυνομικούς που έκαναν περιπολία και οδηγήθηκε στο ΑΤ Εξαρχείων όπου και συνελήφη.

Γνωστός στις Αρχές

Ο νεαρός άνδρας είναι γνωστός στις Αρχές αφού έχει απασχολήσει στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι πρότινος ήταν στις φυλακές Γρεβενών αφού είχε συλληφθεί για απόπειρα βιασμού. Αποφυλακίστηκε το καλοκαίρι και συγκεκριμένα τον περασμένο Αύγουστο αφού πέρασε το 12μηνο χωρίς να έχει εκδικαστεί ακόμα η υπόθεσή του.

Ο 23χρονος φερόμενος δράστης των επιθέσεων σε γυναίκες στα Εξάρχεια

Το βίντεο

Η Αστυνομία κατάφερε να ταυτοποιήσει τον 23χρονο από το βιντεοληπτικό υλικό που συγκέντρωσε από τα σημεία των επιθέσεων.

Το βίντεο που φαίνεται ότι τελικά «έκαψε» τον δράστη είναι αυτό που παρουσίασε το in από πολυκατοικία στην οδό Στουρνάρη.

Η πρώτη επίθεση

Το συγκεκριμένο βίντεο είναι από κάμερα ασφαλείας εντός πολυκατοικίας στην οδό Στουρνάρη όταν ο δράστης επιτέθηκε και αποπειράθηκε να κακοποιήσει σεξουαλικά μια γυναίκα, γιατρό στο επάγγελμα.

Πρόκειται για την πρώτη χρονικά επίθεση σε ανυποψίαστη γυναίκα στην περιοχή των Εξαρχείων, που έχει καταγραφεί και είναι το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης, 16 Νοεμβρίου.

Η κάμερα που καταγράφει τις κινήσεις του δράστη είναι ακριβώς πάνω από την είσοδο του ασανσέρ εκεί όπου περιμένει η ανυποψίαστη γυναίκα.

Μετά από κάποια λεπτά εμφανίζεται να μπαίνει ένας ακόμα ένοικος της πολυκατοικίας.

Είναι αυτός που θα σώσει τη γυναίκα από τα χειρότερα αφού ο δράστης όπως φαίνεται και στο βίντεο τρέπεται σε φυγή με τον άνδρα να τον κυνηγάει μέχρι την είσοδο της πολυκατοικίας.

Από άλλη κάμερα

Βίντεο από την ίδια επίθεση μετέδωσε το MEGA και το Live News από διαφορετική κάμερα όπου φαίνεται και η γυναίκα που δέχθηκε την επίθεση.

Στο βίντεο ο δράστης φοράει ξανά την ίδια βερμούδα, όπως περιέγραψαν και τα επόμενα θύματά του, αλλά διαφορετικό μπουφάν.

Όπως αναφέρθηκε το περιστατικό αυτό συνέβη την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου και πρόκειται για το τέταρτο που γίνεται γνωστό, αλλά ήταν το πρώτο σε σειρά των επιθέσεων του «Δράκου» στα Εξάρχεια και είχε σημειωθεί δύο ημέρες πριν την πρώτη καταγεγραμμένη αναφορά.

«Ήταν κάτωχρη από τον φόβο της»

Ο γιατρός και συνάδελφος του θύματος, που κυνήγησε τον «Δράκο των Εξαρχείων» και έσωσε τη γυναίκα, περιέγραψε στο Live News τη στιγμή της επίθεσης.

.

«Ευτυχώς ήταν κάτι που έληξε χωρίς να υπάρχει κάποιο δυστύχημα. Είχε πραγματικά παγώσει. Η φωνή της βγήκε ίσα ίσα, δεν κατάλαβα τι είχε πάθει», είπε αρχικά.

«Φτάνοντας άκουσα τις φωνές και τράβηξα την πόρτα απότομα. Είπα «θα αφήσετε το ασανσέρ ελεύθερο;». Δεν είχα εντύπωση ότι κάτι κακό συνέβαινε. Με το που ανοίγω την πόρτα βγαίνει σφαίρα αυτός. Την είδα ότι ήταν κάτωχρη από τον φόβο της, κρατούσε τα πράγματά της», συμπλήρωσε ο συνάδελφος της γυναίκας.

Η επίθεση στην οδό Νικηταρά

Κάμερα ασφαλείας έχει καταγράψει και άλλη μία επίθεση του δράστη στην οδό Νικηταρά το πρωί της Δευτέρας, 20 Νοεμβρίου. Θύμα μια 29χρονη δικηγόρος που δέχθηκε από πίσω την επίθεση του άνδρα την έριξε στο δρόμο και προσπάθησε να την βιάσει.

Η γυναίκα έβαλε τις φωνές και δύο καταστηματάρχες έσπευσαν να την βοηθήσουν ενώ ο δράστης τράπηκε σε φυγή.

Λίγα λεπτά αργότερα ακολούθησε νέα επίθεση στην οδό Ζωοδόχου Πηγής με θύμα μια 27χρονη.
Είχε προηγηθεί το μεσημέρι της Κυριακής η επίθεση στην 13χρονη στην οδό Βαλτετσίου.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024