Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σκρέκας: «Με τιμοληψίες διασφαλίσαμε πραγματικές εκπτώσεις»

Σκρέκας: «Με τιμοληψίες διασφαλίσαμε πραγματικές εκπτώσεις»

Αυτοψία του υπουργού Ανάπτυξης στην Ερμού για την Black Friday

Αυτοψία στην οδό Ερμού πραγματοποίησαν ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, και το προεδρείο του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, λίγο μετά το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων, μιλώντας για γιορτινή ημέρα, την επονομαζόμενη Black Friday, «που δίνει την ευκαιρία στους καταναλωτές να προμηθευτούν τα προϊόντα που τους ένδιαφέρουν σε χαμηλές τιμές».

«Είμαστε εδώ με τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, θα κάνουμε τη βόλτα μας την καθιερωμένη στην αγορά, θα ελέγξουμε και θα τσεκάρουμε αν είναι σωστά αποτυπωμένες οι εκπτώσεις», είπε ο κ. Σκρέκας.

«Φαίνεται ότι τα καταστήματα έχουν ενημερωθεί για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να αποτυπώνονται και να φαίνονται οι εκπτώσεις στις βιτρίνες και στα προϊόντα τα οποία πωλούν», συμπλήρωσε.

Τιμοληψίες χιλιάδων προϊόντων

«Εμείς ως αρμόδιο υπουργείο με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, έχουμε προχωρήσει σε τιμοληψίες χιλιάδων προϊόντων όλο το προηγούμενο διάστημα ώστε να διασφαλίσουμε ότι από σήμερα και μετά, τα προϊόντα που προσφέρονται με έκπτωση πραγματικά να προσφέρονται σε πραγματικές εκπτώσεις. Νομίζω ότι το εμπόριο τηρεί το νόμο απαρέγκλιτα και σίγουρα οι καταναλωτές θα έχουν ευκαιρία να αγοράζουν σε πολύ χαμηλές τιμές» σημείωσε ο υπουργός ανάπτυξης.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης, είπε μίλησε για εκπτώσεις έως και 50% που σε αρκετές περιπτώσεις το ξεπερνούν.

Περιέγραψε δε την εικόνα της αγοράς ως «υγιή επιχειρηματικότητα, καλές βιτρίνες, γεμάτα ράφια και πολύ καλές τιμές και, πάνω από όλα, το χαμόγελο των εργαζομένων που δίνουν τη μεγάλη απάντηση σε αυτή τη συζήτηση που έχει γιγαντωθεί το τελευταίο διάστημα περί αισχροκέρδειας, φοροδιαφυγής και μη αληθινών εκπτώσεων».

Οι καταναλωτές είναι κοντά μας και είναι αυτοί που μάς κρίνουν αυστηρά και χαίρομαι γιατί σήμερα θα μπορέσουν να αποκτήσουν αυτά που θέλουν σε πολύ καλές τιμές» πρόσθεσε ο κ. Καφούνης.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024