Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Όταν μιλούν οι παίκτες, οι υπόλοιποι περισσεύουν…

Όταν μιλούν οι παίκτες, οι υπόλοιποι περισσεύουν…

Ο Γκουστάβο Πογέτ πρέπει να θεωρείται επιτυχημένος στην πορεία του έως τώρα με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Στο προσκήνιο είναι τις τελευταίες ημέρες η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου, όχι μόνο λόγω της εξαιρετικής εμφάνισης κόντρα στη Γαλλία, αλλά και λόγω της οριστικοποίησης των δεδομένων για τους αντιπάλους και την έδρα στα playoffs για το Euro 2024.

Στο προσκήνιο είναι φυσικά και το θέμα του προπονητή, με τον Γκουστάβο Πογέτ να έχει συμβόλαιο έως το τέλος της χρονιάς, το οποίο παρατάθηκε έως τα τέλη Μαρτίου λόγω των αγώνων για την πρόκριση στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Οι παίκτες στηρίζουν ανοιχτά τον Γκουστάβο Πογέτ

Για τον Ουρουγουανό τεχνικό έχουν ειπωθεί πολλά, είτε θετικά, είτε αρνητικά, αλλά επειδή πάντα η εικόνα μίας ομάδας είναι το γήπεδο και τα αποτελέσματα, ο Πογέτ πρέπει να θεωρείται επιτυχημένος στην πορεία του έως τώρα με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Στον πιο δύσκολο όμιλο των προκριματικών, αντιμετώπισε στα ίσα δύο μεγαθήρια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, τη Γαλλία και την Ολλανδία και κατέλαβε την άκρως τιμητική τρίτη θέση, σε έναν όμιλο που είχε και την πάντα υπολογίσιμη Ιρλανδία.

Ο εντός έδρας αγώνα με τη Γαλλία και το τελικό 2-2 ανέδειξαν τις αρετές που έχει αυτή η ομάδα, με αντίπαλο την κορυφαία Ευρωπαϊκή ομάδα και τη 2η καλύτερη του κόσμου, ακόμα και αν οι «τρικολόρ» ήταν σχετικά αδιάφοροι.

Ακόμα και με την Ολλανδία στην Opap Arena, η Ελλάδα δεν άξιζε την ήττα η οποία τελικά την καταδίκασε στην 3η θέση του ομίλου.

Σε κάθε περίπτωση, η Ελλάδα κρατά την τύχη στα χέρια της, όσον αφορά στην πρόκριση στο Euro, 12 χρόνια μετά την τελευταία φορά, καθώς ούτε το Καζακστάν και πολύ περισσότερο ο νικητής του ματς Λουξεμβούργο – Γεωργία μπορούν να φοβίσουν την Εθνική.

Ωστόσο αναγκαία προϋπόθεση για να επιτευχθούν οι δύο νίκες, από τη στιγμή που δεδομένα η Ελλάδα υπερτερεί σε αξία ποδοσφαιριστών και συνόλου, είναι το κλίμα μέσα στην ομάδα, το οποίο στην παρούσα φάση είναι εξαιρετικό.

Οι διεθνείς έχουν παραμερίσει όποιες διαφορές ενδεχομένως έχουν και όλοι μαζί έχουν αγκαλιάσει τον Γουστάβο Πογέτ. Μόνο τυχαίες δεν είναι οι δηλώσεις του αρχηγού Τάσου Μπακασέτα και του Παναγιώτη Ρέτσου που όχι μόνο στηρίζουν τον προπονητή τους και ζητούν να πάνε με αυτόν στα γήπεδα της Γερμανίας!

Λόγια που έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα και αποδεδειγμένα εκφράζουν και το σύνολο των διεθνών. Λόγια που κανείς στην ΕΠΟ και πολύ περισσότερο ο Πρόεδρος της Παναγιώτης Μπαλτάκος δεν μπορούν να προσπεράσουν…

Eίναι ξεκάθαρο ότι οι σχέσεις του Ομοσπονδιακού τεχνικού με την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία είναι στο χειρότερο σημείο, όπως έχει φανεί και από όσα έχει πει ο ίδιος το τελευταίο διάστημα, αλλά και από τη διαφαινόμενη βούληση του Μπαλτάκου να μην ανανεώσει το συμβόλαιο του.

Αλλά καλώς εχόντων των πραγμάτων με την πρόκριση της Ελλάδας στην τελική φάση του Euro 2024, δεν υπάρχει χώρος για πειράματα στην Εθνική ομάδα. Ο Πογέτ αν πάρει το εισιτήριο, είναι δικαιωματικά ο άνθρωπος που πρέπει να καθίσει στον πάγκο της Εθνικής το επόμενο καλοκαίρι, έχοντας και τη στήριξη των παικτών του. Ασχέτως βούλησης Μπαλτάκου…

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024