Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΠΑΣΟΚ: Στις τελευταίες θέσεις της ΕΕ η πρόσβαση των Ελλήνων σε ΑΤΜ

ΠΑΣΟΚ: Στις τελευταίες θέσεις της ΕΕ η πρόσβαση των Ελλήνων σε ΑΤΜ

Το ΠΑΣΟΚ καλεί την κυβέρνηση να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες για να αυξηθεί η προσβασιμότητα πολιτών και επιχειρήσεων σε ΑΤΜ και τραπεζικά υποκαταστήματα, ιδίως στην περιφέρεια

«Μετά από τρεις τραπεζικές ανακεφαλαιοποιήσεις ύψους σχεδόν 50 δισ. ευρώ και παρά τα επιτοκιακά υπερκέρδη των τραπεζών, οι Έλληνες πολίτες έχουν από τα χαμηλότερα ποσοστά πρόσβασης σε ΑΤΜ, καθώς ο αριθμός τους έχει συρρικνωθεί δραματικά σύμφωνα με συγκριτικά στοιχεία της ΕΚΤ και του ΔΝΤ», σημειώνει ο Τομέας Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.

«Η ελληνική περιφέρεια κινδυνεύει με οικονομική παρακμή και πληθυσμιακή ερημοποίηση»

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «από το 2008 έως το 2022, τα ΑΤΜ έχουν μειωθεί από 80,43 σε 66,22 ανά 100.000 κατοίκους», ενώ επισημαίνεται πως «σε αντίθεση με τη χώρα μας, ο αντίστοιχος δείκτης στην Ισπανία είναι 90,35, στην Ιταλία 90,61 και την Πορτογαλία 160,52».

«Σε 52 Δήμους της χώρας δεν λειτουργεί κανένα τραπεζικό κατάστημα»

Ο αρμόδιος τομέας του ΠΑΣΟΚ τονίζει πως το φαινόμενο είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό στην περιφέρεια και ιδίως στις πιο απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές, όπου οι κάτοικοι αναγκάζονται να μεταβαίνουν σε άλλα μέρη, επιβαρυνόμενοι με επιπλέον κόστος, για να καλύπτουν τις ανάγκες τους.

«Για παράδειγμα στους Παξούς στην Τήλο, στη Νίσυρο, στην Ανάφη στην Φολέγανδρο, στην Κίμωλο κ.α., δε λειτουργεί πιά κανένα τραπεζικό υποκατάστημα, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να πηγαίνουν σε άλλα κοντινά νησιά για τις τραπεζικές τους εργασίες», σημειώνει προσθέτοντας πως, συνολικά, «σε 52 Καλλικρατικούς Δήμους της χώρας δεν λειτουργεί κανένα τραπεζικό κατάστημα».

«Καλούμε την κυβέρνηση να αναλάβει άμεσα τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για να αυξηθεί η προσβασιμότητα των πολιτών και των επιχειρήσεων σε ΑΤΜ και τραπεζικά υποκαταστήματα, ιδίως στην ελληνική περιφέρεια, που κινδυνεύει με οικονομική παρακμή και πληθυσμιακή ερημοποίηση», καταλήγει ο Τομέας Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024