Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Κεφαλονιά: Συναγερμός για δεκάδες κρούσματα εξαπάτησης πολιτών - Πώς αποσπούν μεγάλα χρηματικά ποσά

Κεφαλονιά: Συναγερμός για δεκάδες κρούσματα εξαπάτησης πολιτών – Πώς αποσπούν μεγάλα χρηματικά ποσά

Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν καταγγελθεί και διερευνώνται υποθέσεις εξαπάτησης ανυποψίαστων πολιτών, κατά τις οποίες επιτήδειοι με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα, απέσπασαν χρηματικά ποσά

«Βροχή» καταγγελιών δέχεται της τελευταίες ημέρες η αστυνομία στην Κεφαλονιά από πολίτες που έχουν πέσει θύματα εξαπάτησης από επιτήδειους.

Οι δράστες με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα τους απέσπασαν χρηματικά ποσά.

Οι απάτες

Μεταξύ άλλων σε δύο υποθέσεις, άγνωστοι, επικοινώνησαν τηλεφωνικά με πολίτες, εμφανιζόμενοι ως λογιστής και υπάλληλος ασφαλιστικής εταιρίας και με το πρόσχημα καταβολής συγκεκριμένου επιδόματος και επιστροφής χρημάτων, αντίστοιχα, έπεισαν τα θύματα, από τους οποίους απέσπασαν τα χρηματικά ποσά των 800 και 3.980 ευρώ.

Σε μία ακόμη περίπτωση, άγνωστος απέστειλε απατηλό μήνυμα σε ανυποψίαστο πολίτη, χρησιμοποιώντας στοιχεία γνωστού σε αυτόν πρόσωπο, πείθοντας τον να του αποστείλει το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ.

Επίσης σύμφωνα με καταγγελία, άγνωστος κατάφερε και απέσπασε από πολίτη το χρηματικό ποσό των 2.482 ευρώ ως προκαταβολή για πώληση αυτοκινήτου, για το οποίο είχε αναρτήσει αγγελία σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, χωρίς ποτέ να ολοκληρωθεί η παραπάνω αγοραπωλησία.

Λόγω της ανησυχητικής αύξησης των κρουσμάτων η Αστυνομία στην Κεφαλονιά εξέδωσε ανακοίνωσε εφιστώντας την προσοχή των πολιτών.

Περισσότερες συμβουλές για την αποφυγή εξαπάτησης οι πολίτες μπορούν να βρουν στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.hellenicpolice.gr) στην ενότητα Οδηγός του Πολίτη και της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (https://cyberalert.gr/).

Sports in

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ αποκλειστικά στο in: «Μπορούμε να περάσουμε την Άστον Βίλα»

Στην συνέντευξή του στο in o «Μέντι» - όπως θέλει να τον αποκαλούν- δηλώνει ότι η ομάδα κατεβαίνει για να κερδίσει όλους τους αγώνες, ακόμη και την Άστον Βίλα. Μιλά για τα πέναλτι που δεν βλέπει, τον Τζολάκη, για τα παιδικά του χρόνια, το αγαπημένο του σύστημα και το VAR.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024