Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ρίγα - Ολυμπιακός 59-55: Ήττα στις λεπτομέρειες

Ρίγα – Ολυμπιακός 59-55: Ήττα στις λεπτομέρειες

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στη Λετονία από την Ρίγα με 59-55 για την 5ης αγωνιστική του Eurocup γυναικών.

Ο Ολυμπιακός ήταν ανταγωνιστικός απέναντι στη Ρίγα αλλά ηττήθηκε από τις Λετονές στο ματς της 5ης αγωνιστικής του Eurocup γυναικών.

Οι Ερυθρόλευκες γνώρισαν τη τρίτη τους ήττα στη φετινή διοργάνωση και έμειναν στη τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα πίσω από τη Ρίγα και τη Μπελόνια Καϊσέρι, έχοντας 7 βαθμούς. Πλέον ο Ολυμπιακός στρέφει τη προσοχή του στο ντέρμπι κόντρα στον ΠΑΟΚ για την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος Ελλάδας (25/11, 13:00).

Οι Ερυθρόλευκες ήταν εξαιρετικές στην άμυνα, περιορίζοντας την Ρίγα κάτω από τους 60 πόντους. Ωστόσο δεν ήταν τόσο αποτελεσματικές στην επίθεση. Στο πρώτο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες βρίσκονταν κοντά στο σκορ με τις γηπεδούχες να κλείνουν μπροστά τη πρώτη περίοδο με 16-12. Όμως στο δεύτερο δεκάλεπτο οι ομάδα από τη Λετονία ήταν πιο αποτελεσματική και προηγήθηκε με 28-18 λίγο πριν το ημίχρονο.

Δεν τα κατάφερε στη Λετονία ο Ολυμπιακός και πλέον η πρόκριση θα κριθεί στο παιχνίδι με την Καϊσέρι

Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός ισορρόπησε το ματς και έφερε το ματς στην ισοπαλία (34-34), στη συνέχεια όμως οι κακές επιλογές στην επίθεση έφεραν τη Ρίγα μπροστά στο σκορ με το τρίτο μέρος να κλείνει στο 47-39. Στο τέταρτο δεκάλεπτο οι Ερυθρόλευκες αντέδρασαν και μείωσαν στο σκορ, ενώ έφτασαν στην ισοφάριση λίγο πριν τη λήξη (53-53). Στο τέλος όμως οι Ερυθρόλευκες δε βρήκαν τα μεγάλα καλάθια και μοιραία ηττήθηκαν με 59-55.

Η Ελεάννα Χριστινάκη (18 πόντοι, 5 ριμπάουντ) ήταν η κορυφαία του Ολυμπιακού, με την Κριστίνα Βίτολα (11 πόντοι, 9 ριμπάουντ) να την ακολουθεί σε επίπεδο απόδοσης.

Ο Ολυμπιακός ολοκληρώνει τη φάση των ομίλων του EuroCup Women με τον εντός έδρας αγώνα απέναντι στην Καϊσέρι την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου, με τις «ερυθρόλευκες» να θέλουν νίκη, ώστε να «σφραγίσουν» το εισιτήριό τους στον επόμενο γύρο του Eurocup.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 16-12, 31-26, 47-39, 59-55

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θάνος Νίκλας): Χριστινάκη 18, Κολλάτου 5(1), Τόμπιν 6, Βίτολα 11(2), Γουίλιαμς 7, Δίελα, Κάντζι 2, Καρλάφτη, Νικολοπούλου 2, Σπυριδοπούλου 4, Σύρρα

Δηλώσεις:

Θάνος Νίκλας: «Κάναμε πολύ καλή προσπάθεια απέναντι σε μία ομάδα, που σίγουρα, στοχεύει ψηλά στη διοργάνωση, αήττητη εκτός έδρας. Θεωρώ, ότι δύο νούμερα μας κόστισαν τη νίκη, σήμερα. Το πρώτο είναι, οι 10 βολές παραπάνω του αντιπάλου και τα περίεργα σφυρίγματα σε κάποιες κρίσιμες στιγμές, όμως δεν πρέπει να σταθούμε σε αυτό, γιατί ήμασταν χαμηλά στο τρίποντο, μόλις 18%. Επίσης, χαμηλά και στο δίποντο. Είχαμε τις ευκαιρίες να σκοράρουμε και να πάρουμε το παιχνίδι, όμως δεν μπορέσαμε να βάλουμε τα ξεμαρκάριστα. Έχουμε άλλο ένα ματς, πρέπει να συνεχίσουμε δυνατά και να νικήσουμε».

Sports in

Άιρτον Σένα: Τριάντα χρόνια χωρίς τον θρύλο

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο «θεός» των γκραν πρι μετακόμισε σε άλλες πίστες, αφού φρόντισε να φτιάξει τις επίγειες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024