Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μάχη επιβίωσης της τοπικής επιχειρηματικότητας στο Πήλιο

Μάχη επιβίωσης της τοπικής επιχειρηματικότητας στο Πήλιο

Το δικό της αγώνα δίνει η τοπική επιχειρηματικότητα στο Πήλιο μετά τις πληγές που άφησαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Έκκληση των επιχειρηματιών του Πηλίου προς τον κόσμο να επισκεφτεί τα χωριά της περιοχής που μετά το πέρασμα του καιρικού φαινομένου Danielπου εκτός από εκτεταμένες καταστροφές άφησε και μια αμφιβολία για την ασφάλεια της περιοχής, απευθύνουν μέσα από το ένθετο των ΝΕΩΝ, cityhubΤοπικής Αυτοδιοίκησης. Επιχειρηματίες και κάτοικοι της περιοχής «περιποιήθηκαν» τις πληγές τους και καλούν τον κόσμο να συνδράμει και να ξαναδώσει πνοή και ρυθμό στα πανέμορφα χωριά του Πηλίου.

Ο επιχειρηματίας κ. Γκαγιάννης στη Ζαγορά μίλησε στο ένθετο cityhub της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ για την κατάσταση που επικρατεί στο χωριό. «Η πρόσβαση πλέον είναι εφικτή στο χωριό μας. Δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Ο δρόμος δεν είναι στην προγενέστερη των καταστροφών κατάσταση αλλά χωρίς πρόβλημα είναι προσβάσιμος και μπορεί κανείς να μας επισκεφτεί με άνεση. Μέσα στο χωριό δεν έχουμε κανένα απολύτως πρόβλημα. Το μεγάλο πρόβλημα μας αυτή την στιγμή είναι οι μηδαμινές κρατήσεις. Ο κόσμος έχει σοκαριστεί από τις καταστροφές. Το ερώτημα είναι αν θα έχουμε κόσμο τα Χριστούγεννα. Τίθεται θέμα επιβίωσης πολλών επιχειρήσεων. Μακρυνίτσαα, Πορταριά, Ζαγορά, Τσαγκαράδα από το τέλος Αυγούστου δεν έχουμε καθόλου κόσμο. Ειδικά για τα Χριστούγεννα σε εμάς δεν έχει χτυπήσει το τηλέφωνο».

Ζητούν την στήριξη του κόσμου

Ο κ. Λάμπρου επιχειρηματίας στον κλάδο των ξενοδοχείων που δραστηριοποιείται στην Πορταριά δήλωσε στο cityhub: «Όλα στην Πορταριά έχουν επανέλθει στην φυσιολογική τους ροή. Δεν υπάρχουν θέματα οδοποιίας ούτε κτιριακά. Η Πορταριά δεν επλήγη πολύ από το πέρασμα των ακραίων καιρικών φαινομένων που χτύπησαν με σφοδρότητα την ευρύτερη περιοχή. Δυστυχώς οι κρατήσεις όμως στην περιοχή είναι πολύ χαμηλές και θέλω να περάσουμε ένα μήνυμα στον κόσμο να στηρίξει από το υστέρημα του όσο μπορεί σε αυτές τις δύσκολες στιγμές τα χωριά του Πηλίου. Πρέπει να στηριχθούν οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι. Από όσα γνωρίζω και αν δεν αλλάξει δεν αποκλείεται να υπάρξει συρρίκνωση του προσωπικού και αγωνιζόμαστε όλοι σαν μια γροθιά για να μην συμβεί αυτό και υπάρξει εκτόξευση στην ανεργία στην περιοχή».

«Η μανία της φύσης έφερε πληγές – καταστροφές – αλλαγές, αλλά δεν κατάφερε να λυγίσει τους κατοίκους. Για άλλη μια φορά μετά τις πλημμύρες οι κάτοικοι κλήθηκαν να αναμετρηθούν με τα άγρια στοιχεία της φύσης και να βγούνε και πάλι νικητές με τις λιγότερες απώλειες» γράφει για το cityhubη Αγλαΐα Μπέλλου, γραμματέας των «Εσπερίδων» από την Βυζίτσα, για να προσθέσει:

«Όλοι οι επιχειρηματίες, ανάμεσα τους και οι Εσπερίδες της Βυζίτσας έκαναν και κάνουν το καλύτερο που μπορούν ώστε οι επισκέπτες να γευτούν την φιλοξενία την πηλιορείτικη φιλοξενία. Αντλώντας δύναμη από τις γεύσεις και τις μυρωδιές του Αγροτουριστικού Συνεταιρισμού Γυναικών Βυζίτσας«Εσπερίδες», ας αναλογιστούμε πως και αυτά τα εμπόδια δεν είναι ανυπέρβλητα για τους Πηλιορείτες».

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024