Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τραβούν χειρόφρενο τα ταξί

Τραβούν χειρόφρενο τα ταξί

Χωρίς ταξί η Αττική από τις 6 το πρωί της Τετάρτης μέχρι τις 6 το πρωί της Πέμπτης.

Στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν οι οδηγοί ταξί διαμαρτυρόμενοι για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ) κατέρχεται σε 24ωρη πανελλαδική απεργία από τις 6 το πρωί της Τετάρτης μέχρι τις 6 το πρωί της Πέμπτης.

«Η εργαλειοθήκη Χατζηδάκη είναι αστείρευτη σε αντικοινωνικά και “δολοφονικά” μέτρα. Με τις διατάξεις του νέου φορολογικού νόμου σφίγγει τη θηλιά γύρω από το λαιμό εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων και τους οδηγεί με “χατζηδάκεια ακρίβεια” στον εργασιακό θάνατο» αναφέρει στην ανακοίνωσή του, το Σωματείο.

Απορρίπτουν «κάθε λέξη από το νομοσχέδιο της ντροπής»

Οι αυτοκινητιστές Ταξί Αττικής διαμαρτύρονται γιατί «αυτός ο νέος κεφαλικός φόρος καταργεί κάθε έννοια φορολογικού δικαίου» ενώ «την ίδια στιγμή τα φερέφωνα της κυβέρνησης στοχοποιούν ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους ενεργοποιώντας – όπως κάνουν για όλα τα αντι-κοινωνικά μέτρα – μηχανισμούς κοινωνικού αυτοματισμού».

Απορρίπτουν «κάθε λέξη από το νομοσχέδιο της ντροπής που γυρίζει το φορολογικό σύστημα στην εποχή της Τουρκοκρατίας» και ζητούν: «να αποσυρθεί άμεσα το φορολογικό νομοσχέδιο. Να ζητήσει συγγνώμη το υπουργείο Οικονομικών για τη στοχοποίηση 750.000 εργαζομένων. Αφορολόγητο όριο στις 12.000 ευρώ. Δίκαια αμοιβή για την εργασία τους. Φορολογική δικαιοσύνη».

Ενώνουν τις δυνάμεις τους με τους ελεύθερους επαγγελματίες

Οι αυτοκινητιστές αποφάσισαν επίσης να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις που θα κάνουν όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι στις 22 Νοεμβρίου. Οργισμένοι κατά του άδικου «τσουβαλιάσματος», ιδιαίτερα των πιο αδύναμων, τους οποίους «η κυβέρνηση αντιμετωπίζει ως συλλήβδην ως φοροκλέφτες», επαγγελματικοί φορείς της χώρας, εκφράζουν την αντίδρασή τους στα προωθούμενα φορολογικά μέτρα με την εισαγωγή τεκμαρτού φορολογητέου εισοδήματος.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024