Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καιρός: Έρχεται «πολικό ποτάμι» - Κρύο με παγερούς βοριάδες από την Κυριακή

Καιρός: Έρχεται «πολικό ποτάμι» – Κρύο με παγερούς βοριάδες από την Κυριακή

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από το Σάββατο σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη

Επιστρέφει και πάλι ο χειμώνας από το Σάββατο, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, με το κρύο αυτή τη φορά να αναμένεται να διαρκέσει παραπάνω από δύο ημέρες, δεν ισχύει όμως το ίδιο και για τις βροχές που θα κάνουν την εμφάνισή τους το Σάββατο.

«Ο πολικός και ο υποτροπικός, τα δυο ποτάμια μαλώνανε ποιο θα φέρει το κρύο και ποιο τη ζέστη».

Στους χάρτες τους οποίους αναρτά ο Κλέαρχος Μαρουσάκης αποτυπώνεται η κίνηση των δύο «ποταμών αέρα» που αναμένεται να φέρουν σημαντικές μεταβολές στις καιρικές συνθήκες, αρχής γενομένης από το Σάββατο.

Κρύο και παγεροί βοριάδες την Κυριακή

«Ταυτόχρονα το πολικό ποτάμι θα κατεβάσει με τις μπλε αποχρώσεις την πολική μάζα νοτιότερα όπου συναντώντας τα νερά της Αδριατικής και του βορείου Ιονίου θα σχηματίσει ένα δεύτερο βαρομετρικό χαμηλό το οποίο θα μας απασχολήσει από το Σάββατο και μετά.

Έτσι λοιπόν το Σάββατο αναμένουμε νέα επιδείνωση του καιρού με αρκετές βροχές αλλά και καταιγίδες κυρίως πάνω από τη θάλασσα. Αξιόλογες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βουνά της κεντρικής και πιο πολύ της βόρειας ηπειρωτικής χώρας.

Παρατηρώντας τον ίδιο χάρτη μπορούμε να δούμε ότι το χαμηλό αυτό δεν θα μείνει για πολύ στην περιοχή μας μιας και τα ποτάμια αέρα που αναλύσαμε παραπάνω θα το οδηγήσουν γρήγορα προς τη Μαύρη θάλασσα και βορειότερα.

Έτσι λοιπόν την Κυριακή θα κατέβει ναι μεν κρύο με παγερούς βοριάδες η κακοκαιρία όμως σε ότι αφορά τις βροχές και τα χιόνια θα έχει φύγει μακριά μας με τον ήλιο να κυριαρχεί σταδιακά στις περισσότερες περιοχές, ένας ήλιος όμως με δόντια.

Σε ανάλογο καιρικό μοτίβο θα κυλήσουν και οι πρώτες ημέρες της νέας εβδομάδας με αρκετό κρύο, από φαινόμενα όμως λίγα πράγματα» αναφέρει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Η ανάρτηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη

Νέο έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ

Νέο έκτακτο δελτίο καιρού εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Για σήμερα προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, καθώς και από το μεσημέρι στα ανατολικά και στα νότια τμήματα της Θράκης.
  • Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στα δυτικά τη νύχτα της Τετάρτης προς την Πέμπτη (23/11) και στα ανατολικά τις πρωινές ώρες της Πέμπτης.

Πιο αναλυτικά, αναμένουμε σήμερα:

  • Βροχές και τοπικές καταιγίδες από τις πρώτες πρωινές ώρες στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά, στη  Νότια Πελοπόννησο, στην Αττική, στην Εύβοια, στις Κυκλάδες, στη Νότια Κρήτη, στα Δωδεκάνησα, στα νησιά του Ανατολικού και Βορείου Αιγαίου και στη Θράκη.
    Πιθανώς ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα Δωδεκάνησα, στα νησιά του Ανατολικού και Βορειοανατολικού Αιγαίου και στο Βόρειο Ιόνιο όπου είναι πιθανό να συνοδεύονται από σημαντικά ύψη βροχής.
    Μικρή πιθανότητα για χαλαζοπτώσεις μικρού μεγέθους σε τμήματα του Ιονίου και του Αιγαίου.
    Νότιοι-νοτιοανατολικοί άνεμοι στα πελάγη που θα πνέουν με εντάσεις 5-6 μποφόρ και τοπικά στο Ανατολικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο έως 7 μποφόρ.
    Σημαντική άνοδος των ελάχιστων θερμοκρασιών της τάξης των 5-7 βαθμών, λόγω της επικράτησης νότιων ανέμων και της μεταφοράς θερμότερων αερίων μαζών.

Οι βροχές και οι καταιγίδες προς τις πρωινές ώρες της Πέμπτης (23/11) είναι πιθανό να ενταθούν πρόσκαιρα σε τμήματα της Θράκης.

Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (RPI), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης για την Τετάρτη 22/11, κατατάσσεται στην Κατηγορία 3 (Σημαντική).

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024