Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βλαχοδήμος και Μπουχαλάκης περιμένουν τη Γαλλία: «Δεν μας φοβίζει τίποτα»

Βλαχοδήμος και Μπουχαλάκης περιμένουν τη Γαλλία: «Δεν μας φοβίζει τίποτα»

Δύο από τους ακρογωνιαίους λίθους της αμυντικής γραμμής της εθνικής ομάδας δηλώνουν… άφοβοι ενόψει Γαλλίας και πεπεισμένοι ότι αυτή η Γαλανόλευκη έχει ταλέντο και την ποιότητα να παίξει στα ίσα οποιονδήποτε αντίπαλο

Ανεξάρτητα από το τι θα συμβεί από εδώ και στο εξής στην εθνική ομάδα, ποιοι από τους παρόντες θα βρίσκονται και τον ερχόμενο Μάρτιο – όταν θα δώσει τους… τελικούς πρόκρισης στο EURO – σε αυτή, ένα παιχνίδι με τη Γαλλία δίνει πάντα κίνητρα.

Κοτζάμ δευτεραθλητές κόσμου έρχονται το βράδυ της Τρίτης στην Αθήνα. Με όλα τους τ’ αστέρια, με όλη την ποδοσφαιρική φινέτσα που τους διακρίνει. Και το κίνητρο υπάρχει έτσι κι αλλιώς, παρά το γεγονός πως πλέον βαθμολογικά δεν έχει καμία ουσία οτιδήποτε κι αν κάνει η εθνική ομάδα.

Ομως πώς να σκέφτεσαι τη βαθμολογία όταν μπαίνεις στο γήπεδο και απέναντί σου είναι ο Εμπαπέ, ο Ζιρού, ο Γκριεζμάν; Από μόνο του ένα τέτοιο παιχνίδι σε οδηγεί στο να παίξεις με μεγαλύτερη θέληση, στο να τρέξεις περισσότερο, να προσπαθήσεις περισσότερο. Ολα τα μάτια της ποδοσφαιρικής Ευρώπης είναι στραμμένα στα παιχνίδια των… γιγάντων όπως είναι η Γαλλία.

«Δεν το σκέφτομαι»

Για τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο, πάντως, είτε προετοιμάζεσαι για ένα ματς απέναντι στη Γαλλία, είτε για οποιοδήποτε άλλο παιχνίδι, δεν αλλάζει ο τρόπος της σκέψης σου.

Ο διεθνής τερματοφύλακας τονίζει στα «ΝΕΑ» πως δεν θα διαφοροποιήσει, όπως δεν το κάνει και ποτέ, ούτε την προπόνησή του, ούτε τη σκέψη του επειδή θα βρει απέναντί του τόσο μεγάλα αστέρα.

«Κάθε ματς πρέπει να το προετοιμάζεις το ίδιο. Γνωρίζουμε πως θα βρούμε μπροστά μας top class παίκτες, αλλά δεν μπορεί να αλλάξει κάτι στην προετοιμασία μας. Προσωπικά δεν το κάνω ποτέ, δεν το σκέφτομαι, μπαίνω στο γήπεδο με την ίδια σκέψη.

Και γενικά σαν ομάδα δεν το κάνουμε. Είναι άλλο πώς πρέπει να παραταχθούμε τακτικά, που σίγουρα ανάλογα τον αντίπαλο κάνεις διαφοροποιήσεις και άλλο πώς προετοιμαζόμαστε», λέει ο Βλαχοδήμος, ο οποίος τονίζει πως η Ελλάδα έχει δείξει πως μπορεί να παίξει καλό ποδόσφαιρο και το ίδιο θα κάνει και τώρα αλλά και τον Μάρτιο.

«Μόνο να κερδίσεις έχεις απ’ αυτά τα ματς» τονίζουν οι διεθνείς που την Τρίτη θα υποδεχθούν τη Γαλλία για τα προκριματικά του EURO 2024

«Εχουμε δείξει ότι μπορούμε να παίξουμε πολύ καλό ποδόσφαιρο. Και το έχουμε δείξει απέναντι σε κάθε ομάδα. Το ίδιο νομίζω θα κάνουμε και τώρα, αλλά και τον Μάρτιο που έχουμε πολύ σημαντικά παιχνίδια».

Περί πίεσης

Σχετικά με το αν τον φοβίζει κάτι όσον αφορά την πίεση που θα έχει η εθνική ομάδα όταν θα φτάσει η ώρα του Nations League με δεδομένο πως τα ονόματα των αντιπάλων δεν είναι σπουδαία, ο Βλαχοδήμος ανέφερε: «Δεν μας φοβίζει κάτι.

Σίγουρα θα υπάρχει πίεση, έτσι κι αλλιώς το ποδόσφαιρο έχει πίεση. Το κλίμα και η σκέψη στην ομάδα είναι ίδια σε κάθε ματς, ξέρουμε ότι πρέπει να δίνουμε 100%. Δεν έχει σημασία ο αντίπαλος. Εχουμε δείξει ποιοι είμαστε σαν ομάδα και τι μπορούμε να κάνουμε.

Και με τη Γαλλία και τον Μάρτιο πρέπει να δείξουμε εμείς τον καλύτερό μας εαυτό και μετά βλέπουμε. Αλλά πιστεύω πολύ στην ομάδα μας, πιστεύω πως μπορούμε να πάμε στο EURO και αν τα καταφέρουμε θα είναι διπλή χαρά για εμένα αφού θα γίνει στη Γερμανία, τη χώρα που γεννήθηκα. Θέλουμε όλοι να οδηγήσουμε την Ελλάδα σε μια μεγάλη διοργάνωση μετά από χρόνια».

Από την πλευρά του, ο Ανδρέας Μπουχαλάκης μιλώντας στα «ΝΕΑ» έκανε λόγο για ένα παιχνίδι που σου δίνει έξτρα κίνητρο όταν έχεις να αντιμετωπίσεις ορισμένους από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές του κόσμου. «Υπάρχουν κίνητρα απέναντι σε τέτοιους αντιπάλους, αλλά όποιος αντίπαλος και να ήταν το ίδιο θα κάναμε.

Πρέπει να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα γίνεται για τα ματς του Μαρτίου. Και στο φιλικό και στο επίσημο θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Να ακολουθήσουμε τα πλάνα του προπονητή και να έχουμε μια καλή εικόνα όπως θέλουμε. Μόνο να κερδίσεις έχεις απ’ αυτά τα ματς.

Να μάθεις, να αποκτήσεις εμπειρίες. Και φυσικά αν πάρεις αποτέλεσμα θα είναι σπουδαίο. Εχουμε φιλοδοξίες σαν ομάδα, αλλά και ατομικά. Η διάθεση σε αυτά τα ματς, μέσα στη χώρα σου, με τον κόσμο σου, με έναν τέτοιο αντίπαλο μόνο θετικά μπορεί να σου φέρει».

Οι «τελικοί»

Σχετικά με την πίεση ενόψει των αγώνων του Μαρτίου, που θα κρίνουν και την πρόκριση στο EURO, ο Ανδρέας Μπουχαλάκης έκανε λόγο για το κλείσιμο της ψαλίδας ανάμεσα στις εθνικές ομάδες, κάτι που χρειάζεται έξτρα προσοχή ανεξάρτητα από τον αντίπαλο.

«Σαν εθνική ομάδα και ειδικά τα τελευταία χρόνια που είμαστε μαζί, μπορούμε να διαχειριστούμε την πίεση. Πλέον έχει μικρύνει η ψαλίδα, οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά. Είτε παίζεις με το Καζακστάν, είτε με τη Γαλλία. Ολοι τρέχουν, έχουν τακτικές, δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι.

Πρέπει να είσαι στο 100% για να καταφέρεις αυτό που έχουμε ονειρευτεί. Και αυτό είναι να οδηγήσουμε την Ελλάδα και πάλι εκεί που της αξίζει. Θέλουμε δίπλα μας τον κόσμο, να τους δώσουμε χαρά και να ξεχαστούν και αυτοί είτε από προβλήματα, είτε από οτιδήποτε.

Ολοι πρέπει να βοηθάνε, όλοι οι φορείς να είναι δίπλα μας. Να βρίσκουν λύσεις για να καταφέρουμε να έχουμε τη χώρα μας ψηλά. Και σε όλα τα αθλήματα να κάνουν το ίδιο όλοι».

Premium έκδοση «ΤΑ ΝΕΑ»

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024