Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ανησυχία στο Δήμο Βίτσας για πιθανές πλημμύρες τον χειμώνα

Ανησυχία στο Δήμο Βίτσας για πιθανές πλημμύρες τον χειμώνα

«Αυτό που μας έχει βάλει σε σκέψεις, δεν τόσο τα χιόνια – γιατί έχουμε εμπειρία - όσο είναι το θέμα των πλημμυρών» , είπε ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου.

Την έλλειψη προσωπικού και χρηματοδότησης από το κεντρικό κράτος   στον τομέα Πολιτικής προστασίας ανέδειξε ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος κατά τη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας επισημαίνοντας ταυτόχρονα την επιχειρησιακή ετοιμότητα του Δήμου Ζίτσας ενόψει της χειμερινής περιόδου.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης, οι συμμετέχοντες, μέλη του Συντονιστικού εξέτασαν τις δυνατότητες για μέγιστο συντονισμό δράσης καθώς και την αρτιότερη συνεργασία μεταξύ τους, σε περίπτωση εμφάνισης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων. Ταυτόχρονα, αξιολογώντας την αντιπυρική περίοδο εξέφρασαν την ικανοποίησή τους, καθώς τα περιστατικά πυρκαγιών,  που εκδηλώθηκαν στην περιοχή, αντιμετωπίστηκαν άμεσα χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Στην τοποθέτησή του, ο Δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος ευχαρίστησε τα μέλη του Συντονιστικού που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή του και στάθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι στην οργάνωση και το σχεδιασμό της πολιτικής προστασίας καθώς ενώ τους εκχωρούνται αρμοδιότητες αυτές δε συνοδεύονται με την ενίσχυση σε προσωπικό και χρηματοδότηση.

Ελλείψεις σε προσωπικό και πόρους

«Όλα τα προηγούμενα χρόνια έχουμε αποδείξει πως με την άρτια συνεργασία που αναπτύξαμε και τον υπερβάλλοντα ζήλο όλων των εμπλεκόμενων  αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες που προκύπτουν. Με ελάχιστο προσωπικό στη διάθεσή μας και υποτυπώδη χρηματοδότηση εκτελούμε εργασίες προληπτικών μέτρων και ταυτόχρονα συνδράμουμε όπου κρίνεται αναγκαίο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Ζίτσας εκφράζοντας την πεποίθηση «πως και το φετινό Χειμώνα  τα τυχόν προβλήματα θα αντιμετωπιστούν».

Να σημειωθεί πως, ο Δήμος Ζίτσας στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την αντιμετώπιση προβλημάτων που πιθανόν θα προκύψουν στη διάρκεια του Χειμώνα λόγω έντονων καιρικών φαινομένων προχώρησε  στον καθαρισμό των αποστραγγιστικών τάφρων ενώ στο τελικό στάδιο βρίσκονται και οι διαδικασίες για την προμήθεια αλατιού.

Παίρνοντας το λόγο ο Προϊστάμενος της Αυτοτελούς Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου Δημήτρης Μαυρογιώργος επεσήμανε και εκείνος την αδυναμία των Δήμων να ανταποκριθούν λόγω έλλειψης προσωπικού και χρημάτων τονίζοντας πως το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου έχει σημαντικές αλλαγές ως προς την οργάνωση και τις αρμοδιότητες των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και φορέων στον τομέα Πολιτικής Προστασίας. Ενόψει της χειμερινής περιόδου ο κ. Μαυρογιώργος στάθηκε στα νέα δεδομένα που δημιουργεί η κλιματική αλλαγή. «Αυτό που μας έχει βάλει σε σκέψεις, δεν είναι τόσο πολύ τα χιόνια – γιατί έχουμε εμπειρία – όσο είναι το θέμα των πλημμυρών» ανέφερε χαρακτηριστικά τονίζοντας «πως για την περιοχή μας οι προβλέψεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας αποτελούν την «Αχίλλειο πτέρνα» σε ότι αφορά στο σχεδιασμό των προληπτικών μέτρων καθώς επαληθεύονται σπάνια με αποτέλεσμα να δημιουργούν σύγχυση στους  πολίτες».

 

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024