Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΣΥΡΙΖΑ: Δεν ανοίγουν ακόμη την πόρτα εξόδου οι 6+6 και καταστρώνουν σχέδιο

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν ανοίγουν ακόμη την πόρτα εξόδου οι 6+6 και καταστρώνουν σχέδιο

Δεν διαμορφώνονται προϋποθέσεις συμβίωσης με τον Κασσελάκη, λένε οι 6+6 - Τι αποφάσισαν κατά τη διάρκεια της τηλεσυνδιάσκεψης

Κρίση με στοιχεία διάλυσης στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία βλέπουν στελέχη των 6+6, σύμφωνα με την κοινή εκτίμηση των στελεχών κατά τη διάρκεια της σημερινής πανελλαδικής τηλεδιάσκεψης που πραγματοποίησαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σημερινή συζήτηση πήραν μέρος περισσότερα από 1.000 στελέχη από όλη την Ελλάδα.

Δεν διαμορφώνονται προϋποθέσεις συμβίωσης με τον Κασσελάκη, λένε οι 6+6

«Η ρίζα του προβλήματος είναι πρώτα από όλα θέμα πολιτικών επιλογών και πολιτικού ήθους», σημείωναν τα στελέχη των 6+6 χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, επιρρίπτουν σοβαρές ευθύνες στη νέα ηγετική ομάδα, που, όπως λένε τα στελέχη των 6+6, αντί να επιτρέψει μια «ανοιχτή και ειλικρινή» συζήτηση σε αυτή τη βάση επιλέγει «σενάρια συνωμοσίας και προσωπικές επιθέσεις».

Η Έφη Αχτσιόγλου και ο Αλέξης Χαρίτσης

Όπως τόνιζαν τα στελέχη που συμμετείχαν στην τηλεσυνδιάσκεψη, η κατάσταση ειδικά μετά τις τελευταίες εξελίξεις αλλά και τις «χυδαίες επιθέσεις», δυσκολεύει κάθε προσπάθεια συνεννόησης και συζήτησης.

«Έχουμε λειτουργήσει με βάση την ευθύνη για την ύπαρξη του αναγκαίου αριστερού και προοδευτικού σχεδίου»

Υπό αυτές τις συνθήκες, επισημαίνουν, δεν διαμορφώνονται προϋποθέσεις συμβίωσης με την παρούσα ηγετική ομάδα.

«Όλο αυτό το διάστημα έχουμε τοποθετηθεί και λειτουργήσει με βάση την ευθύνη για την ύπαρξη του αναγκαίου αριστερού και προοδευτικού σχεδίου απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε», υπογράμμιζαν τα στελέχη των 6+6.

Η απόφαση από την τηλεσυνδιάσκεψη των 6+6 ερμηνεύεται ως πρόθεση συντεταγμένη εξόδου από τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία το ερχόμενο διάστημα.

Ηλιόπουλος: Βούρκος είναι οι προσωπικές επιθέσεις και τα ψέματα

Απάντηση στις αντιδράσεις που προκάλεσε η φράση του περί «βούρκου» στην πανελλαδική τηλεδιάσκεψη της ομάδας των 6+6 έδωσε νωρίτερα ο βουλευτής Α’ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νάσος Ηλιόπουλος.

Σημειώνεται ότι ο Νάσος Ηλιόπουλος ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνδιάσκεψη πως «δεν γίνεται να συνεχιστεί ο βούρκος του διαδικτύου και επιθέσεις Πολάκη». Είπε, δε, ότι «καλύτερα να έχεις να ανέβεις ένα δύσβατο βουνό παρά να σε ρουφήξει ο βάλτος».

«Από το μεσημέρι με βάση διαρροές έχει ανοίξει μια συζήτηση περί βούρκου. Επειδή με αφορά προσωπικά ας βάλουμε λοιπόν τα πράγματα σε μία σειρά», σημείωσε σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Ακολούθως εξήγησε τι σημαίνει για τον ίδιο ο «βούρκος» που ανέφερε. «Τι είναι βούρκος; Βούρκος είναι να απαντάς στην πολιτική κριτική με προσωπικές επιθέσεις. Βούρκος είναι να διαστρεβλώνεις μια φράση και στη συνέχεια να συντονίζεις ένα ψηφιακό λιντσάρισμα. Βούρκος είναι να κάνεις πολιτική με ψέματα», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Καταληκτικά τόνισε πως «είμαι στην Αριστερά και στον Συνασπισμό από το 2001. Το κόμμα μου, οι σύντροφοι μου, οι αγώνες μας δεν είναι βούρκος. Είναι η ζωή μου. Και αυτό για μένα είναι αδιαπραγμάτευτο».

Sports in

Oλυμπιακός: Γητευτής ονείρων

Ο Ολυμπιακός του σήμερα είναι ικανός για τα πάντα. Οι δε ποδοσφαιριστές του αποφασισμένοι στον απόλυτο βαθμό, να τα δώσουν όλα. Γιατί πολύ απλά, θέλουν τα να νιώσουν όλα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024