Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πόρτο Ράφτη: Συνελήφθη ο οργανωτής διακινητής των 41 μεταναστών - Το κατάστημα βιτρίνα στο κέντρο της Αθήνας

Πόρτο Ράφτη: Συνελήφθη ο οργανωτής διακινητής των 41 μεταναστών – Το κατάστημα βιτρίνα στο κέντρο της Αθήνας

Σε καφετέρια στην οδό Αχαρνών εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 37χρονος το μεσημέρι του Σαββάτου - Τι ισχυρίζεται ο ίδιος

Ένας 37χρονος από τη Συρία εντοπίστηκε και συνελήφθη χθες το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας ως ο εγκέφαλος κυκλώματος διακίνησης των 41 μεταναστών που εντοπίστηκαν το πρωί της Παρασκευής (17/11) στη βραχώδη περιοχή Χαμολιάς στο Πόρτο Ράφτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 37χρονος συνελήφθη μετά από επιχείρηση του Λιμενικού και τη συνδρομή στελεχών της ΟΠΚΕ σε καφετέρια στην οδό Αχαρνών.

Οι σημειώσεις

Ακολούθησε έρευνα σε δύο οικίες του παρουσία εισαγγελικού λειτουργού όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χειρόγραφα σημειωματάρια και ατζέντες, καθώς και δύο συσκευές κινητής τηλεφωνίας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο 37χρονος Σύριος φέρεται να ήταν αυτός που ενημέρωνε τα μέλη του κυκλώματος στην Τουρκία όταν έφταναν οι μετανάστες στην Ελλάδα, προκειμένου να ολοκληρωθεί η πληρωμή, η οποία έφτανε τα 5.000 δολάρια για τον κάθε άτομο.

Το μεγάλο αφεντικό και το κατάστημα βιτρίνα

Στο επίκεντρο των ερευνών βρίσκεται και ένα κατάστημα που φέρεται να λειτουργούσε ο 37χρονος ως «βιτρίνα» στην οδό Λιοσίων και μέσω αυτού να αναλάμβανε επιχείρηση μεταφοράς μεταναστών προς στην Ευρώπη μέσω της Ελλάδας από την Τουρκία.

Ο 37χρονος ήταν αυτός που ενημέρωνε τα μέλη του κυκλώματος στην Τουρκία όταν έφταναν οι μετανάστες στην Ελλάδα, προκειμένου να ολοκληρωθεί η πληρωμή, η οποία έφτανε τα 5.000 δολάρια για τον κάθε άτομο

Πάντως ο ίδιος ισχυρίζεται ότι εγκέφαλος του κυκλώματος μένει στη Γερμανία και έρχεται μια φορά τον μήνα στην Αθήνα.

Ο 37χρονος υποστηρίζει ότι ουσιαστικά εργάζεται για το συγκεκριμένο άτομο και του δίνει περίπου 1.500 ευρώ τον μήνα

Η καταδίωξη

Για την υπόθεση έχουν συλληφθεί και δύο Αιγύπτιοι 47 και 20 ετών που εντοπίστηκαν στη θαλαμηγό που μετέφερε τους 41 μετανάστες (33 άνδρες, 4 γυναίκες, 4 ανήλικους).

Μετά την αποβίβασή τους στην περιοχή Χαμολιάς στη Βραυρώνα Αττικής το Λιμενικό ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό του δουλεμπορικού σκάφους.

Κινητοποιήθηκαν άμεσα έξι περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (Π.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.) και ένα ελικόπτερο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και την ακινητοποίηση του σκάφους, μετά από καταδίωξη, στη Κέα.

Οι δυο αλλοδαποί διακινητές, ηλικίας 47 και 20 ετών, συνελήφθησαν ενώ το θαλαμηγό σκάφος μεταφέρθηκε στο λιμάνι της Κέας, όπου κατασχέθηκε.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024