Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Θεσσαλονίκη: Πτώσεις δέντρων λόγω των ισχυρών ανέμων - Προκλήθηκαν φθορές σε οχήματα

Θεσσαλονίκη: Πτώσεις δέντρων λόγω των ισχυρών ανέμων – Προκλήθηκαν φθορές σε οχήματα

Τουλάχιστον 12 πτώσεις δέντρων έχουν καταγραφεί στο κέντρο της πόλης, στην Καλαμαριά, το Ωραιόκαστρο, τη Νεάπολη και την Πυλαία

«Πρόβα» για τον χειμώνα κάνουμε αυτό το Σαββατοκύριακο, με βροχές, καταιγίδες και τον υδράργυρο να πέφτει απότομα σε όλη τη χώρα.

Ήδη τα πρώτα χιόνια έπεσαν στα ορεινά της Φλώρινας, ενώ οι θυελλώδεις βοριάδες που πνέουν στη Θεσσαλονίκη, προκαλούν προβλήματα.

Λόγω των ισχυρών ανέμων, έχουν σημειωθεί πτώσεις δέντρων σε πολλές περιοχές της πόλης, με την Πυροσβεστική να δέχεται, από νωρίς το πρωί του Σαββάτου, κλήσεις για την απομάκρυνσή τους.

Οι άνεμοι αναμένεται να ενταθούν το μεσημέρι

Ειδικότερα, επιχειρήσεις έχουν γίνει για τουλάχιστον πτώσεις 12 δέντρων στις περιοχές της Καλαμαριάς, του κέντρου της Θεσσαλονίκης, του Ωραιοκάστρου, της Νεάπολης, της Πυλαίας και σε περιοχές του δήμου Δέλτα.

Μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις από τις πτώσεις των δέντρων προκλήθηκαν φθορές και σε οχήματα που ήταν σταθμευμένα.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού, οι άνεμοι αναμένεται να ενταθούν το μεσημέρι.

Δέντρο έπεσε πάνω σε όχημα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

«Μην υποτιμήσετε την σφοδρότητα των βοριάδων»

H επικράτηση πολύ ενισχυμένων βορειοδυτικών ανέμων και η σημαντική πτώση της θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού.

Σύμφωνα με το νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την ΕΜΥ βαρομετρικό χαμηλό από τα βόρεια – βορειοδυτικά συνοδευόμενο από ψυχρό μέτωπο πρόκειται να προκαλέσει επιδείνωση του καιρού.

Η θερμοκρασία θα υποχωρήσει κατά 6 με 8 βαθμούς Κελσίου, το Σάββατο στα κεντρικά και βόρεια και την Κυριακή και στην υπόλοιπη χώρα.

Με ανάρτησή του στο Facebook, ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Σάκης Αρναούτογλου, εφιστά την προσοχή στους πολίτες να μην υποτιμήσουν τη σφοδρότητα των βοριάδων.

«Μην υποτιμήσετε την σφοδρότητα των βοριάδων το Σάββατο σε αρκετές περιοχές της χώρας και κυρίως του Βαρδάρη στην περιοχή της Θεσσαλονίκης και τους γύρω νομούς, όπου εκτός από σφοδροί -επίπεδα θύελλας (με πολύ πιθανές αρκετές πτώσεις δέντρων)- θα είναι και παγεροί ρίχνοντας παράλληλα την αισθητή θερμοκρασία (θερμοκρασία δηλαδή που αισθάνεται κάποιος, ανάλογα με την υγρασία, τη θερμοκρασία και την ταχύτητα του ανέμου που επικρατούν) σε πολύ χαμηλά επίπεδα κατά περιόδους ισως κοντά και στο μηδέν ακομα και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης», έγραψε.


Στη συνέχεια, προειδοποίησε ιδιαίτερα τις ευπαθείς ομάδες να είναι προσεκτικοί και να μην εκτεθούν στις χαμηλές θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν.

«Όπως τονίζουν οι γιατροί σε τέτοιες περιπτώσεις, ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να επιδείξουν οι ευπαθείς ομάδες, όπως οι ηλικιωμένοι, τα άτομα με χρόνια νοσήματα, με νοσήματα του αναπνευστικού και του καρδιαγγειακού συστήματος καθώς η απότομη έκθεση στις χαμηλές θερμοκρασίες, ιδιαίτερα όταν συνδυάζονται και με σωματική καταπόνηση, μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα καρδιακής ισχαιμίας όπως θωρακικό πόνο, αλλά ακόμα και έμφραγμα του μυοκαρδίου», σημείωσε ο κ. Αρναούτογλου.

«Επίσης, ο οργανισμός για να προστατευτεί από το κρύο και να μειώσει τις απώλειες θερμότητας προκαλεί αγγειόσπασμο με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι αγγειακές αντιστάσεις, αλλά και η αρτηριακή πίεση» καταλήγει η ανακοίνωση.

Sports in

Ο άνδρας που έσωσε 300 έργα του Βαν Γκογκ κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ήταν ένας αιμοβόρος συνεργάτης των ναζί

Το 1942, ο Sam van Deventer φιλοξένησε ένα οικογενειακό πάρτι για τα 50ά γενέθλια του αιμοδιψούς Arthur Seyss-Inquart, του επιτρόπου του Ράιχ για τις γερμανικές δυνάμεις κατοχής στις Κάτω Χώρες.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024