Μολδαβία: Ο σκύλος της προέδρου Σάντου δάγκωσε τον πρόεδρο της Αυστρίας (δείτε βίντεο)
Ο Αλεξάντερ Φαν ντερ Μπέλεν, μετά το δάγκωμα από τον σκύλο της μολδαβής ομολόγου του, και κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της βουλής, εμφανίστηκε με επίδεσμο στο χέρι του.
Eνα απρόοπτο σημάδεψε την επίσκεψη του προέδρου της Αυστρίας Αλεξάντερ Φαν ντερ Μπέλεν στη Μολδαβία, αφού τον δάγκωσε ο σκύλος της μολδαβής ομολόγου του.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα μολδαβικών μέσων ενημέρωσης, οι δύο ηγέτες απολάμβαναν έναν περίπατο στον κήπο της προεδρικής κατοικίας στο Κισινάου όταν ο αυστριακός πρόεδρος επιχείρησε να χαϊδέψει τον σκύλο που τους ακολουθούσε.
Η μολδαβή πρόεδρ0ς ζήτησε συγγνώμη από τον αυστριακό ομόλογό της
Ο Κόντρουτς – όπως είναι το όνομα του σκύλου της προέδρου της Μολδαβίας – αντέδρασε και δάγκωσε το χέρι του υψηλού προσκεκλημένου.
Η μολδαβή πρόεδρος Μάγια Σάντου ζήτησε συγγνώμη από τον αυστριακό ομόλογό της για το ατυχές περιστατικό, εκτιμώντας πως ο σκύλος είχε τρομάξει από την παρουσία ξένων προσώπων.
Με επίδεσμο
Σε συνάντηση που είχε αργότερα με τον πρόεδρο της βουλής, ο Αλεξάντερ Φαν ντερ Μπέλεν εμφανίστηκε με επίδεσμο στο τραυματισμένο χέρι του (φωτογραφία, επάνω, από moldpres.md).
Η Μάγια Σάντου υποδέχθηκε στο Κισινάου τους προέδρους της Αυστρίας και της Σλοβενίας για συνομιλίες σχετικά με τη διαδικασία ένταξης της Μολδαβίας στην Ευρωπαϊκή Eνωση.
Maia Sandu’s dog bit the Austrian president when he tried to pet it
The Moldovan President sheltered a stray dog, which had lost a leg in an accident. The dog, named Codrut, was probably frightened by a stranger and therefore bit Alexander van der Bellen’s finger. Sandu… pic.twitter.com/dOUdQn2NjW
— NEXTA (@nexta_tv) November 16, 2023
Πηγή: ΑΠΕ
- Κοινωνικός Τουρισμός: Νέα παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων
- Νέο διπλό για τους Σπερς με τρομερό Γουεμπανιάμα (114-93) – Γλίτωσαν την «σκούπα» οι Ρόκετς (115-96)
- Καλλιόπη Ταχτσόγλου: Η «Μαρούσκα» από τους «Δύο Ξένους» μιλά για τον ρόλο που της κόστισε στην καριέρα της
- Κως: Καταγγελία για βιασμό 33χρονου στις φυλακές
- Ιράν: Στρίβειν διά των Στενών του Ορμούζ – Η πρόταση Αραγτσί για να ξεπεραστούν τα εμπόδια για τα πυρηνικά
- Παναθηναϊκός: Η Βαλένθια δεν αλλάζει αποδυτήρια για τα play offs, παρά τις διαμαρτυρίες του Άταμαν
- ΠΑΣΟΚ: Ψήφισαν Βαρδακαστάνη και Πολιτικό Συμβούλιο χωρίς να… αρχίσουν τα όργανα – Το μήνυμα εκλογικής ετοιμότητας και ο στόχος της ενότητας
- Αναγκαστική προσγείωση στρατιωτικού ελικοπτέρου στην Κρήτη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/anthony-E4SigA-v5l4-unsplash-315x220.jpg)







































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442