Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Masterclass» από τα 6.75 ο Κάνααν - Το εντυπωσιακό 71,4% που... κλείνει στόματα (vids)

«Masterclass» από τα 6.75 ο Κάνααν – Το εντυπωσιακό 71,4% που… κλείνει στόματα (vids)

Ο Αϊζάια Κάνααν απαντά στους επικριτές του με την καλύτερη σεζόν της καριέρας του, δικαιώνοντας 100% την επιλογή του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Από την αμφισβήτηση στην αποθέωση. Αυτός θα μπορούσε να είναι ο τίτλος της πορείας του Αϊζάια Κάνααν στον Ολυμπιακό. Ο Αμερικανός «άκουσε» πολλά κατά την πρώτη του σεζόν στο λιμάνι. Όμως πλέον τα έχει αφήσει όλα πίσω του. Είναι από τους κορυφαίους παίκτες των Ερυθρόλευκων σε μια δύσκολη χρονιά και δικαιώνει τον Γιώργο Μπαρτζώκα που… έκλεισε τα αυτιά του και τον κράτησε στο ρόστερ.

Η πορεία του 32χρονου γκαρντ τη φετινή σεζόν είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή. Η άνοδός του έχει ξεκινήσει από το φινάλε της περασμένης και συγκεκριμένα από τα πλέι-οφ με τη Φενέρμπαχτσε. Είχε συνέχεια στο Final Four όπου έκανε ματς καριέρας στον τελικό με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Τα φοβερά νούμερα του Κάνααν και η δικαίωση του Μπαρτζώκα

Ωστόσο δεν ήταν λίγοι εκείνοι που είχαν ενδοιασμούς για το αν έπρεπε να μείνει. Ο Μπαρτζώκας όμως δεν είχε κανέναν. Τον κράτησε ενεργοποιώντας την οψιόν και πλέον δικαιώνεται μέρα με τη μέρα, παιχνίδι με το παιχνίδι.

Το «εκρηκτικό» ξεκίνημα του Κάνααν

Πέρσι, σχεδόν σε όλη την κανονική περίοδο με μια γρήγορα ματιά στα στατιστικά παρατηρούσε κανείς εύκολα πως δεν είχε πολλά ματς με διψήφιο αριθμό πόντων. Κάτι ιδιαίτερα περίεργο για έναν παίκτη του επιπέδου του. Φέτος όμως η… κανονικότητα έχει επιστρέψει. Ο Κάνααν μοιάζει πιο απελευθερωμένος. Πιο σίγουρος όταν εκτελεί. Το πιο σημαντικό απ’ όλα όμως είναι πως εμφανίζεται πιο αποτελεσματικός. Αυτή την στιγμή το Usage% (οι επιθέσεις που περνούν από τα χέρια του) που έχει είναι στο 18,8%, ενώ πέρυσι είχε 19,2%.

Παράλληλα στα μόνα ματς που δεν έχει διψήφιο αριθμό πόντων ήταν σε εκείνα που έπαιξε και λιγότερο. Δηλαδή κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο (3π.) που αποβλήθηκε έχοντας μείνει στο παρκέ μόλις 7 λεπτά, ενώ με την Μπαρτσελόνα είχε 9 πόντους σε 17′. Κατά τα άλλα μετρά δύο ματς με 15 πόντους συν το παιχνίδι με την Μπασκόνια (23π). Μέσα σε όλα αυτά παίζει και εξαιρετική άμυνα, πιέζοντας άψογα πάνω στην μπάλα τον εκάστοτε χειριστή. Κάτι που μαρτυρούν και τα 1,3 κλεψίματα που κάνει ανά ματς.

Masterclass από μακριά

To δυνατό στοιχείο του Κάνααν είναι το σουτ. Ο Αμερικανός φέτος παραδίδει… σεμινάρια σε αυτόν τον τομέα. Μετρά 12 πόντους κατά μέσο όρο (1,41 ανά σουτ), σουτάροντας με 25/48 τρίποντα. Είναι απίστευτα αποτελεσματικός καθώς το True Shooting% του φτάνει στο εξαιρετικό 71,4%, ενώ το eFG% είναι επίσης σε πολύ υψηλά επίπεδα με το 70,7%. Παράλληλα το offensive rating (πόντοι ανά 100 κατοχές) αγγίζει το 120,7 έχοντας net rating +9,5!

Αυτήν την στιγμή λοιπόν είναι ο καλύτερος σουτέρ στη Euroleague, μαζί με τον Σκότι Γουίλμπεκιν, έχοντας με τον παίκτη της Φενέρ ίδια εύστοχα σουτ, ωστόσο ο Κάνααν καταγράφει τα εν λόγω νούμερα σε συνολικά 18 προσπάθειες λιγότερες από μακριά. Επιπλέον τον βλέπουμε να «χτυπά» και περισσότερο κοντά στο καλάθι, εκμεταλλευόμενος το ότι οι αντίπαλοι τον έχουν μαρκάρουν πολύ πιεστικά με αποτέλεσμα να μπορεί να τους περνά λόγω της ταχύτητάς του, και είτε να εκτελεί, είτε να πασάρει, κάτι που δείχνει και το 8,7% Assist%.

Sports in

Μπράιτον – Άστον Βίλα 1-0: Ήττα για τους «Villans» πριν τον Ολυμπιακό, έχασαν και τον Ρότζερς

Λίγες μέρες πριν τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό, η Άστον Βίλα έχασε με 1-0 από την Μπράιτον στο «AMEX» ενώ είδε τον Ρότζερς να αποχωρεί τραυματίας στο πρώτο ημίχρονο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024