Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Κασσελάκης: Κατέθεσε στεφάνι για το Πολυτεχνείο στο μνημείο ΕΑΤ-ΕΣΑ

Κασσελάκης: Κατέθεσε στεφάνι για το Πολυτεχνείο στο μνημείο ΕΑΤ-ΕΣΑ

«Η διεκδίκηση της εποχής 'Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία' υπάρχει ακόμα στην κοινωνία μας, στη δική της έκφανση», δήλωσε ο Στέφανος Κασσελάκης

Την 50η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου τίμησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, καταθέτοντας στεφάνι στο μνημείο του ΕΑΤ-ΕΣΑ, στο Πάρκο Ελευθερίας.

Τον κ. Κασσελάκη συνόδευσαν η Ράνια Σβίγκου, ο Γιώργος Βασιλειάδης, ο Νίκος Παππάς και πολλά μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο οποίος ξεναγήθηκε στους μαρτυρικούς χώρους των κρατητηρίων από μέλη του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967 – 1974, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι αν και ο ίδιος γεννήθηκε 15 χρόνια μετά την εξέγερση και έζησε 20 χρόνια στο εξωτερικό, νιώθει συγκίνηση γι’ αυτή την επίσκεψη, για να προσθέσει ότι ο αγώνας για «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία» είναι επίκαιρος, καθώς η διεκδίκηση έχει μείνει αναπάντητη 50 χρόνια μετά.

Ο Στέφανος Κασσελάκης καταθέτει στεφάνι για το Πολυτεχνείο

«Διαχρονικό το μήνυμα του Πολυτεχνείου»

Στις δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, ο κ. Κασσελάκης ανέφερε ότι «είναι μία συγκινητική μέρα, μία συγκινητική επίσκεψη.Όπως γνωρίζετε έχω γεννηθεί 15 χρόνια μετά το Πολυτεχνείο και έχω ζήσει 20 χρόνια στο εξωτερικό. Η διεκδίκηση του 1973 ‘Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία’, υπάρχει ακόμα στην κοινωνία μας, στη δική της έκφανση».

Και μιλώντας για τη διαχρονικότητα του αιτήματος, επεσήμανε ότι στο πεδίο της Ελευθερίας, βλέπουμε «την πίεση που δέχονται οι ανεξάρτητες αρχές, την πίεση της κυβέρνησης στους θεσμούς», κάτι που «προφανώς δεν συμβαδίζει με ένα κράτος ουσιαστικής ελευθερίας», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Σε σχέση με την Παιδεία, ο Στέφανος Κασσελάκης σημείωσε ότι βρίσκεται σε τροχιά «δύο και τριών ταχυτήτων» και τόνισε πως η ενίσχυση του δημόσιου χαρακτήρα της είναι «επιτακτική ανάγκη».

Ως προς το τρίτο σκέλος της διαχρονικής διεκδίκησης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε χαρακτηριστικά: «για το ψωμί, νομίζω ότι ο Έλληνας γνωρίζει την πραγματικότητά του», «γνωρίζει το αίσθημα της εξάρτησης από το κάθε pass που δίνει η κυβέρνηση, αντί της ελευθερίας να μπορεί να ζήσει και μετά τις 20 του κάθε μήνα».

«Ως πρόεδρος μιας ιστορικής αριστερής παράταξης, αισθάνομαι την ευθύνη απέναντι στον κόσμο, να μπορέσουμε, σύντομα ως κυβέρνηση, να δώσουμε λύσεις»

Ο Στέφανος Κασσελάκης ξεναγείται στους χώρους του ΕΑΤ-ΕΣΑ.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, η διεκδίκηση της τότε εποχής παραμένει διεκδίκηση και της σημερινής εποχής.

«Ως πρόεδρος μιας ιστορικής αριστερής παράταξης, αισθάνομαι την ευθύνη απέναντι στον κόσμο, να μπορέσουμε, σύντομα ως κυβέρνηση, να δώσουμε λύσεις και απαντήσεις στις διεκδικήσεις των εποχών, οι οποίες, δυστυχώς, είναι διαχρονικές, αλλά κάποια στιγμή πρέπει να επιλυθούν προς το συμφέρον του τόπου και όλων των Ελλήνων», υπογράμμισε.

Sports in

Ξεκάθαρο μήνυμα του Μεντιλίμπαρ στους παίκτες: «Δεν θέλω ούτε λέξη για τελικό»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε στους παίκτες του, θέλοντας να βάλει τέλος στους πανηγυρισμούς, ενόψει της δύσκολης ρεβάνς με την Βίλα στο Καραϊσκάκη

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024