Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εμβόλιο χωρίς σύριγγα; Ο Μπιλ Γκέιτς ίσως βρήκε τη λύση

Εμβόλιο χωρίς σύριγγα; Ο Μπιλ Γκέιτς ίσως βρήκε τη λύση

Το επίθεμα μικροβελόνων δοκιμάστηκε στην Αφρική, όπου η διανομή συμβατικών εμβολίων δεν είναι πάντα εύκολη.

Το φιλανθρωπικό Ιδρυμα Bill & Melinda Gates επένδυσε 23,6 εκατομμύρια δολάρια την αμερικανική εταιρεία βιοφαρμακευτικής Micron Biomedical για την μαζική παραγωγή τεχνολογίας εμβολιασμού χωρίς σύριγγα.

Η τεχνολογία βασίζεται στην χορήγηση του εμβολίου με διαλυτές μικροβελόνες που προσκολλώνται στο δέρμα μέσω μικροσυσκευής που μοιάζει με μεπίθεμα.

Η μεταφορά και χορήγηση των επιθεμάτων αυτών είναι ευκολότερη σε σχέση με τα παραδοσιακά ενέσιμα εμβόλια, κυρίως στις φτωχές χώρες, όπου η πρόσβαση στο σύνολο των παιδιών που χρειάζονται εμβολιασμό είναι προβληματική. Όμως η παραγωγή σε μεγάλη κλίμακα συναντά μέχρι σήμερα εμπόδια.

To επίθεμα απλά τοποθετείται στο δέρμα χωρίς να προκαλε΄ιπόνο (Micron Biomedical)

Δοκιμή στην Γκάμπια έδειξε φέτος ότι η συσκευή της Micron Biomedical για τη χορήγηση του εμβολίου ιλαράς-ερυθράς σε ενηλίκους, μωρά και νήπια είναι τόσο ασφαλής και αποτελεσματική όσο και η ένεση και προσέφερε αντίστοιχη ανοσιακή απόκριση.

Η τεχνολογία «μπορεί να βοηθήσει να ξεπεραστούν τα σημαντικότερα εμπόδια στην εξάλειψη της ιλαράς-ερυθράς παγκοσμίως», δήλωσε ο Τζέιμς Γκούντσαν, στέλεχος του τμήματος Ανοσολογίας του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC), το οποίο συνεργάζεται  με την  Micron Biomedical.

Η τεχνολογία δεν απαιτεί «ψυχρή αλυσίδα» για την μεταφορά, ούτε εκπαίδευση προσωπικού για την χορήγηση του εμβολίου και μπορεί επίσης να βοηθήσει στις περιπτώσεις φοβίας για τις σύριγγες, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία.

Η χρηματοδότηση του Ιδρύματος Bill & Melinda Gates θα υποστηρίξει την κατασκευή μονάδας που θα παράγει 10 εκατομμύρια μικροσυσκευές ετησίως για μεγαλύτερης κλίμακας δοκιμές και χρήση, έπειτα από την έγκρισή της από τις αρμόδιες αρχές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Reuters

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024