Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη17χρονος φαρσέρ που κάλεσε σε σχολείο για τοποθέτηση βόμβας

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη17χρονος φαρσέρ που κάλεσε σε σχολείο για τοποθέτηση βόμβας

Σε βάρος του ανήλικου σχηματίστηκε δικογραφία για διασπορά ψευδών ειδήσεων, ενώ με εντολή εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος λόγω ανηλικότητας.

Φάρσα για βόμβα στο 30ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης έκανε 17χρονος, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαριλάου – Ανάληψης.

Όπως προέκυψε, ο ανήλικος κάλεσε χθες το πρωί από κινητό τηλέφωνο στον ευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης ανάγκης 112, προειδοποιώντας για δήθεν τοποθέτησης εκρηκτικού μηχανισμού στο συγκεκριμένο σχολείο.

Με εντολή εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος λόγω ανηλικότητας

Άμεσα εφαρμόστηκε το προβλεπόμενο πρωτόκολλο και το σχολείο εκκενώθηκε προληπτικά για να ερευνηθούν οι χώροι από την Αστυνομία, με αρνητικό αποτέλεσμα.

Σε βάρος του 17χρονου φαρσέρ σχηματίστηκε δικογραφία για διασπορά ψευδών ειδήσεων, ενώ με εντολή εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος λόγω ανηλικότητας.

Το σχολείο εκκενώθηκε προληπτικά για να ερευνηθούν οι χώροι από την Αστυνομία,

Δικογραφία και σε βάρος μαθητή για πυρσό σε τάξη

Εν τω μεταξύ, δικογραφία σχηματίστηκε και σε βάρος 16χρονου μαθητή του ΕΠΑΛ Λαγκαδά.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο ανήλικος άναψε πυρσό και τον πέταξε από ανοιχτό παράθυρο σε σχολική αίθουσα, όπου ήταν σε εξέλιξη μάθημα.

Το περιστατικό, που συνέβη στα μέσα του περασμένου Σεπτεμβρίου, προκάλεσε φθορές, διέκοψε το μάθημα και οδήγησε στην εκκένωση της αίθουσας. Ο μαθητής ταυτοποιήθηκε από την αστυνομία και παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα.

Η ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης αναφέρει: «Η έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Λαγκαδά οδήγησε στην εξιχνίαση υπόθεσης φθορών που έλαβε χώρα, στα μέσα Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους, σε αίθουσα σχολικού συγκροτήματος, το οποίο βρίσκεται σε περιοχή αρμοδιότητάς τους.

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 16χρονου ημεδαπού, ο οποίος, σε χρόνο που διεξαγόταν μάθημα, πέταξε από ανοιχτό παράθυρο αναμμένο πυρσό, με αποτέλεσμα να προκληθούν φθορές και να διακοπεί η εκπαιδευτική διαδικασία προκειμένου να εκκενωθεί προληπτικά η αίθουσα».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ ΜΠΕ

Sports in

Ο άθλος του Ολυμπιακού και το απίστευτο 10/11 της Άστον Βίλα! (pic)

Η πιο ακριβή ενδεκάδα των ημιτελικών του Europa Conference League αποδεικνύει γιατί το «διπλό» που πέτυχε ο Ολυμπιακός στο Μπέρμιγχαμ είναι ένας πραγματικός ποδοσφαιρικός άθλος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024